دکتر احمد شاهورانی رییس منطقه 3 دانشگاه آزاد اسلامی در کارگاه آموزشی  با عنوان مدیریت مشارکتی ویژه روسا و معاونین این منطقه گفت : نظام مدیریت  مشارکتی در دانشگاه آزاد اسلامی بر افزایش بهداشت روانی کارکنان  موثر است .

وی با اشاره به اینکه برای نظام مدیریتی چهار دیدگاه فلسفی مورد اتفاق نظر دانشمندان می باشد خاطرنشان کرد : دیدگاه ایدئولوژیک ، دیدگاه ابزاری ، دیدگاه دموکراتیک و دیدگاه انسانی دست کم جزو چهار دیدگاه با  نگرش فلسفی به موضوع مدیریت مشارکتی هستند .

شاهورانی گفت : از نظر فلسفی مدیریت از نگاه ایدئولوژیک در حقیقت موضوع مشارکت کارکنان و تصمیم گیری بیشتر مبتنی بر ایدئولوژی می شود که تفکر سرمایه داری و تفکر سوسیالیستی در جهان غرب با این دو دیدگاه به موضوع نگاه می کنند .

این مسوول اظهار  داشت  :ما در کنار نظریه غربی ، ایدئولوژی اسلامی را مطرح می کنیم ، که براساس دستورات پیامبر و  ائمه  اطهار مساله مدیریت مشارکتی در آن تجلی دارد .

وی یکی از ویژگی های بسیار مهم در اسلام را مساله مشورت دانست و گفت : از نظر  اسلام در مدیریت بحث سلطه طلبی وجود ندارد بلکه بحث هدایت مطرح است و به همین خاطر  حتی پیامبر هم هدایت کننده امت هست .

رییس منطقه 3 دانشگاه آزاد اسلامی  بااشاره الگو بودن سیره پیامبرو منشور حکومتی حضرت علی (ع) در مدیریت تصریح کرد :نظریه اسلامی می گوید مدیریت  سیطره ای نداشته باشیم و باید به سمت مدیریت مشورتی حرکت کنیم .

شاهورانی در قسمت دیگری از سخنانش از نگاه دیدگاه ابزاری مشارکت را روشی برای کاهش هزینه و رشد یک سیستم دانست  و افزود : از نظر دیدگاه دمکراتیک نیز هدف از مشارکت هدف پرورش شهروندی است که نسبت به سرنوشت و کار و آینده خود احساس مسوولیت می کند .

وی چهارمین نگرش فلسفی را دیدگاه انسانی  دانست و گفت: مشارکت از نظر این دیدگاه برای پرورش انسان و برای رشد ارزشهای انسانی است .

این مسوول  با تاکید براین که   از نگاه عرفانی  ارزشهای انسانی با امانیسم متفاوت است بیان داشت  : انسانی که در غرب بحث آن می شود انسان مادی است اما انسان در اسلام فردی است که متجلی کننده ارزش ها ست .

رییس منطقه 3 دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد  : در مدیریت اسلامی هدف اینست که انسانهای دیگر قبل از اینکه کارمند ما باشند ، وظیف خود بدانیم ،کاری کنیم که آنها ارتقا پیدا کنند .

وی افزایش سطح انگیزش شغلی ، افزایش سطح خلاقیت و نو آوری ، افزایش سطح اطلاعات و آموزش مستمر خود جوش و افزایش سطح بهداشت روانی را از مهمترین نتایج مطلوب نظام مشارکتی دانست .

شاهورانی  با اشاره به تاثیر نظام مدیریت مشارکتی بر افزایش بهداشت روانی کارکنان گفت : چون نظام مدیریت مشارکتی باعث پویایی و تحرک مستمر سازمان می شود در نتیجه روابط اساسی مطلوب که از ویژگی های سازمان های پویاست وجود دارد و در این محیط میزان تنش و فشار روانی کمتر است .

در این کارگاه یک روزه  دکتر محمد صالحی دبیر منطقه 3 ، دکتر فاضل لاریجانی رییس واحد علوم وتحقیقات آیت الله آملی و جمعی از روسا و معاونان واحد های منطقه 3 دانشگاه آزاد اسلامی حضور داشتند .

یاد آور می شود : کارگاه مدیریت مشارکتی ویژه روسا و معاونین منطقه 3 دانشگاه آزاد اسلامی به مدت یک روز با شناسه 8134 و سخنرانی و تدریس  دکتر کیا ،به همت دفتر مطالعات و آموزش نیروی انسانی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی در آمل  برگزار شد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *