هياهويي كه اين روز‌ها برخي‌ها عادت كرده‌اند تا با پرداختن به آن بخصوص در رسانه‌‌هاي معلوم‌الحال، براي خود موج‌سواري در آستانه انتخابات راه بياندازند، پيش كشيدن بحث مضر بودن پارازيت‌هاي ماهواره‌اي است آن هم بدون آنكه حتي يك سند علمي براي گفته‌هاي خود پيدا كنند و در موقعي كه از آنها ادله خواسته‌ مي‌شود مي‌گويند ما قطعي نگفتيم(!) و مشاهداتمان اينگونه نشان مي‌دهد. لذا در اين گزارش سعي مي‌شود تا به نقد و پاسخ به مسائل مربوط در رابطه با پارازيت پرداخته شود.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران، هياهويي كه اين روز‌ها برخي‌ها عادت كرده‌اند تا با پرداختن به آن بخصوص در رسانه‌‌هاي معلوم‌الحال، براي خود موج‌سواري را در آستانه انتخابات راه بياندازند، پيش كشيدن بحث مضر بودن پارازيت‌هاي ماهواره‌اي است آن هم بدون آنكه حتي يك سند علمي براي گفته‌هاي خود پيدا كنند و در موقعي كه از آنها ادله خواسته‌ مي‌شود مي‌گويند ما قطعي نگفتيم(!) و مشاهداتمان اينگونه نشان مي‌دهد. لذا در اين گزارش سعي مي‌شود تا به نقد و پاسخ به مسائل مربوط در رابطه با پارازيت پرداخته شود.

 

*ميدان مغناطيسي مانند قطب‌نمايي راهنما براي مهاجرت پرندگان و ماهي‌ها است

ميدان‌هاي الكترومغناطيسي در جاي جاي محيط بصورت پنهان از چشم غير‌مسلح وجود دارند لذا در طبيعت ميدان‌هاي الکتريکي‌اي نظير محل‌هاي تخليه شارژ الکتريکي نظير رعد و برق، وجود دارند يا به وجود مي‌آيند كه حتي در اين ميان ميدان مغناطيسي زمين به عنوان بزرگترين منبع باعث ايجاد قطب نماي عظيمي شده است که از شمال تا جنوب قطبين امتداد يافته است و راهنمايي براي مهاجرت پرندگان و ماهي‌ها شده است.

 

امواج الکترو مغناطيسي از طيف گسترده‌اي از امواج‌ با طول‌ها موج‌ها يا فرکانس‌هاي مختلف از طول موج چند نانومتر گرفته تا چندين متر يا فرکانس‌هاي خرد هرتز تا چندين گيگاهرتز تشکيل شده است، البته‌ گستره‌اي از مادون و ماوراي بينايي ما، مادون قرمز و ماوراي بنفش؛ همه نورها و رنگ‌هايي که مي‌بينيم( امواج راديويي گرفته تا اشعه ايکس و گاما) نيز جزءهمين امواج‌اند.

 

*آيا امواج الکترو مغناطيسي بر سلامت انسان‌ها تأثيرگزارند

اما موضوعي كه موجب تحقيق چندين ساله دانشمندان را رقم زده است اين مورد مي‌باشد که آيا اين امواج بر سلامتي انسان تاثير گذارند يا خير.

 

*همسو بودن نظرات ابتكار و اوباما

حتي در کشورمان نيز طي چند سال اخير که مباحثي پيرامون فعاليت‌هاي پارازيت اندازي بر شبکه‌هاي تلويزيوني ماهواره‌اي شکل گرفته است و در داخل منتقدي مانند معصومه ابتكار كه حتي يك دليل علمي و پژو‌هشي براي ادعاي خود نمي‌آورند و موضع كساني مانند باراك اوباما در خارج را مبني بر مضر بودن پارازيت‌ها مي‌گويد.

 

*گزارش ضد ايراني اوباما؛دستيابي ايران به تكنولوژي پارازيت‌انداز

گفتني است كه رئيس جمهور كنوني آمريکا طي گزارش ضد ايراني خود به کنگره با موضوع “پروژه‌هاي جنگ نرم آمريکا عليه ايران” که در آن به تکنولوژي‌هاي در دسترس ايران براي پارازيت اندازي زميني و ماهواره‌اي اشاره مي‌کند.

 

WHO* گزارش اوباما و ادعاي ابتكار را تأئيد نمي‌كند

در اين مطلب سعي بر اين است تا ميزان علمي يا غير علمي بودن اين اظهارنظر را به اثبات برسانيم آن هم با تكيه بر منابع و تعاريف و استانداردهاي پزشکي‌اي معتبر نظير WHO (سازمان بهداشت جهاني) و به دور از مباحث سياسي در رابطه با درست بودن مسدود كردن رسانه‌هاي ماهواره‌اي خاص؛ به بررسي پارازيت يا به عبارتي صحيح‌تر جمينگ بپردازيم.

 

 

*امواج هر چه فرکانسي بيشتري داشته باشد قدرت نفوذ کمتر و انرژي بيشتري را حمل مي‌کنند

 

موردي که در رابطه با قوانين فيزيکي امواج الکترومغناطيس واضح و مبرهن است، آن است که امواج هر چه فرکانسي بيشتري داشته باشد قدرت نفوذ کمتري و انرژي بيشتري را حمل مي‌کنند.

 

*قدرت تخريبي امواج گاما و ايكس

پس امواج گاما و ايکس که فرکانس‌هايي در حد پيکومتر و اتومتر دارند، قدرت تخريبي داشته و قادر به شکستن پيوندهاي مولکولي هستند و سرطان زا و کشنده( طبق آن چيزي كه در گزارش باراك اوباما آمده است) مي‌باشند که در طبيعت به صورت پراش اورانيوم مي‌بينيم و در صناع انساني نيز مصارف پزشکي دارند، مانند تصوير برداري پزشکي هنگام شکستگي استخوان‌ها، اما در رابطه با ديگر طيف‌هاي امواج اين موضوع صدق نمي‌کند که به پردازش آن هم مي‌پردازيم.

 

*رساناهايي نظير آهن سپر خوبي براي كنترل ميادين الكتريكي هستند

ميادين الکتريکي به شدت وابسته به جريان يا رساناي شارژ هستند و قدرتشان به سرعت همزمان با فاصله گرفتن از منبع کاسته مي‌شود و رساناهايي نظير آهن، سپر خوبي براي کنترل آن است.

 

بنابراين خطوط انتقال برق فشار قوي که در ارتفاع 50 تا 100 متري قرار دارند ميدان اطراف آن تحت تاثير مواد موجود مختل شده و به مرور از بين مي‌رود و حتي اگر اين خطوط زيرزمين باشند هرچقدر هم قوي باشند به ندرت اثري از آن در سطح زمين يافت مي‌شود، نظير خطوط مترو.

 

 

*انتقال الکترومغناطيس برخلاف ميادين الكتريكي وابسته به ماده نيست

ميدان مغناطيسي همانند ميادين الکتريکي نيز به شدت وابسته به منبع توليدي خود هستند و هرچه بين آنها فاصله بيشتري باشد اثر آن کم‌تر مي‌شود، البته با اين تفاوت که ماهيت الکترومغناطيس به گونه‌اي است که انتقال آن وابسته به ماده نبوده و ساختمان‌ها و درختان تاثيري بر آن ندارند.

 

*دستگاهاي پارازيت‌انداز توان پوشش وسعت تهران جهت اخلال در شبكه‌ها ماهواره‌اي را ندارند

اما نكته جالب در اين گزارش آن است كه با تمام اين تفاسير دستگاه‌هاي پارازيت انداز بايد به قدري قدرت داشته باشند و برق فشار قوي در دسترس داشته باشند تا محيطي به وسعت تهران بزرگ را در بر بگيرند، که بديها و عملا به دور از عقل انساني است. چرا که دستگاه MRI که نهايتا 5/1 تسلا را مي‌تواند ايجاد کند با مصرف برق فراوان تنها در شعاع 5/0 متري درون تونل کاربرد موثر دارد.

 

از اين رو تقريبا تمامي وسائل الکترونيک ميدان مغناطيسي، از محيط اطراف پريز برق گرفته تا مانيتور کامپيوتر و ميدان 3000 هرتزي اطراف اتوي داغ توليد مي‌کنند. دستگاه‌هايي که ميداني حدود زير 300 هرتز دارند در قالب فرکانس بسيار پايين، 300 تا 10 مگاهرتز را متوسط و بيشتر از آن را فرکانس‌هاي راديويي مي‌گويند، طبقه بندي مي‌شوند.

 

*رابطه گيگاهرتز موبايل و امواج مايكروويو

حتي دستگاه‌هايي نظير موبايل و ماهواره ابزارهايي هستند که براي انتقال اطلاعات استفاده مي‌شوند محدوده‌اي در حد گيگاهرتز دارند که به امواج مايکروويو معروفند.

 

اين ميادين القايي از جريان در بدن توليد مي‌کنند که اگر متناوب و کافي باشد محدوده‌اي از اثرات نظير گرما و شوک الکتريکي را ايجاد مي‌کند که به آمپلي تيود (نوسان) و فرکانس دستگاه بستگي دارد.

 

 

*گزارش سازمان بهداشت جهاني متفاوت‌تر از ادعاي ابتكار

نكته جالب ديگر در اين گزارش ذكر اين مطلب است كه سازمان بهداشت جهاني به عنوان بالاترين رده مسئول در اين زمينه از سال 1996 ميلادي پروژه‌اي به نام The international Emf project (پروژه جهاني بررسي ميادين الکترومگنتيک) را کليد زده است که تا کنون با مقالات گذشته بدست آمده از مراکز مليتي، 25000 مقاله جمع آوري شده است که چکيده تمامي آنها دليل بر بي ضرر بودن اين امواج است، البته با رعايت استانداردها.

 

از طرفي نيز در رابطه با تاثير امواج بر سلامت جامعه مواردي نظير سردرد، عصبانيت، خودکشي و افسردگي، تهوع و استفراغ و کاهش ميل جنسي مطرح است،‌ اما دانشمندان هنوز نتوانستند ارتباطي بين اين امواج با آنان در تحقيقات خود بيايند.

 

حداقل بعضي از اين مشکلات ممکن است توسط اختلال‌گرهاي ديگري از محيط ايجاد شده باشد و به خاطر عصبي شدن مردم با ظهور  تکنولوژي‌هاي جديد باشد. (مثال: موبايل که اخبار خود و بد را به سرعت بين افراد منتقل مي‌کند) و در رابطه با بارداري؛ منافع مختلفي از امواج در اطرفا مادرهاي باردار وجود دارد نظير صحفات نمايش،‌ پتوهاي حرارتي، راديو، سشوار و … که همه اين‌ها توسط WHO در مطالعات لحاظ شده و باز هم تاثيري از اين دستگاه بر روي بارداري گزارش نشده است و ايرادهايي که به آن در رابطه با سقط، نوزاد ناقص، کمبود وزن و ساير بيماري‌هاي مادرزادي را در مي‌کند. در رابطه با کاتاراکت (آب مرواريد)؛ گاها گزارشاتي در رابطه با قرمزي چشم و آب مرواريد در کارگران شاغل در مکان‌هاي فرکانس بالا دريافت شده است.

 

*‌مطالعات تکميلي که بر حيوانات صورت گرفته است هيچ گونه آسيبي به چشم را ثبت نکرده‌اند

 

در رابطه با سرطان؛ علاوه بر مطلبي که قبلا گفته شد مبني بر سرطان‌زا بودن اشعه‌هاي گاما و ايکس و يو وي، مطالعات نشان دهنده تاثير بسيار کم اين امواج بر سرطان‌ها دارند که البته اين تاثير مستقيم نبوده و غير مستقيم با تاثير مواد غذايي باعث سرطاني شدن بافت‌هاي انسان مي‌شوند نظير سرطان معده افرادي که زياد غذاهاي تهيه شده در مايکروويو را مصرف کرده‌اند خلاصه اين راي بر بي ضرر بودن اين امواج صادر شده است.

 

با اين تفاسير مي‌توان به نقد و پاسخ به مسائل مربوط به پارازيت از سونامي سرطان خانم ابتکار و گزارشات اوباما پرداخت.

 

گفتن اين نكته نيز خالي از لطف نيست كه چرا عده‌اي با نزديك شدن به اتخابات رياست جمهوري تلاش دارند با مطرح كردن نام خود در افكار عمومي مورد بهره‌برداري رسانه‌هاي غربي و رسانه‌هاي همسو با آنان قرار گيرد.

 

ماهيت فيزيکي دستگاه پارازيت انداز گونه‌اي است که با ارسال امواجي همانند طول موج و فرکانس ارسالي از ماهواره در واقع در عملکرد آن اختلال ايجاد مي‌کند دقيقاً همانند اين که همزمان دو نفر صحبت کنند و بديها در درک مطلب اشکال ايجاد خواهد شد.

 

*مقايسه فركانس‌هاي دو موج راديويي

فرستنده‌هاي راديويي که در بازار وجود دارند و اطلاعات موجود در فلش را بر روي موج تنظيم شده راديوي اتومبيل پخش مي‌کند را مي‌توان به عنوان مثال مقايسه‌اي به کار برد،حال اگر بر روي همان فرکانس مثلا موج 92 مگاهرتز قرار گيرد با راديو ورزش تداخل مي‌کند اما چون اين دستگاه به آنتن راديو نزديک‌تر است صداي غالب آن صداي برتر خواهد بود و همينطور در قضيه پارازيت‌ها که امواج نزديک‌تر (پارازيت) غالب بر ماهواره‌هاي بر فراز آسمان‌اند.

 

حال اين موضوع مطرح مي‌شود كه چرا خانم ابتكار با داشتن مدرك دكتراي ايمونولوژي اين گونه سخنان غلوآميز را مطرح مي‌كند.! و شايد شبکه مورد نظر ايشان مسدود شده که چنين صحبت‌هايي را داشته است.

 

چرا که بديها همين امواج 24 ساعته از صدها ماهواره موجود در مدار زمين به سطح زمين ساطع مي‌شود، از ماهواره‌هاي مسير يابي گرفته تا نقشه کشي و رسانه‌اي. چطور اين امواج دريافتي سونامي سرطان ايجاد نمي‌کند اما امواج پارازيت که دقيقا همان ويژگي‌ها را دارند باعث سرطان مي‌شوند.

 

 

*گزارش اوباما صرفا توجه به مسائل اقتصادي خودي است

همچنين مشخص است كه گزارشات اوباما نيز از لحاظ اقتصادي اشاره شده است چرا که طبق گفته وي دو نوع دستگاه پارازيت انداز در ايران وجود دارد؛

1. افقي که بر سطح جمينگ ورود پيدا مي‌كند،

2. ماهواره‌اي که دقيقا با نشانه‌روي بر روي ماهواره فرکانس و شبکه خاص را مختل مي‌کند. که اين کار باعث بالا رفتن ولتاژ آن شبکه در ماهواره شده و سرورهايش را دچار اختلل مي‌کند که ناچار مجبور به خروج از شبکه گسترده آن کانال خواهند شد و اين هزينه‌اي ميليون دلاري بر دست آنان خواهند گذاشت.

 

*ناراحتي از كوتاه ماندن دست‌هاي داخلي از شبكه‌هاي برون مرزي

بنابراين مي‌توان منافع شخصي و سياسي را در اين اظهار نظرات مشاهده کرد، از داخلي‌هايي که دستشان از شبکه‌هاي برون مرزي کوتاه مانده و خارجي‌هايي که ضرر اقتصادي مي‌کنند از صرف بودجه‌هاي کلان که برنامه‌هاي توليديشان به دست مردم ايران نمي‌رسد و تنها پارازيت را بهانه‌اي براي خطر سلامتي ايرانيان عنوان کرده‌اند(!)

 

اما در پايان مي‌توان نتيجه گرفت:

 

– امواج در اطراف همه ما وجود داشته از ابتداي خلقت و همينطور نيز ادامه دارد، گزارشات WHO از سال 1996 اثبات مي‌کند امواج الکترومگنيتک کوچکترين خطري براي انسان نداشته است.

 

– اظهارات موجود در رسانه‌ها نسنجيده و بدون پشتوانه علمي است و بيشتر منافع شخصي به چشم مي‌خورد.

 

– جنس امواج پارازيت دقيقا همانند امواج دريافتي از ماهواره‌هاست و همين امر باعث اختلال آن مي‌شود. پس اگر اين آسيب رسان باشد آن نيز هست.

 

– به دور از مسائل سياسي، از لحاظ پزشکي دستگاه‌هاي پارازيت تهديدي براي سلامت به حساب نمي‌آيد.

One thought on “ادعاي عواقب پارازيت منافع چه ‌كساني را تأمين مي‌كند؟”
  1. این همه توهم نوشتی وقتتو صرف ار دیگه ای می ردی بهتر جواب می داد..تعداد بیننده های پارازیت با این همه فشار رو مردم بیان گر تمام مسائل هست.32 سال ودتونو با این حرفا گول زدین..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *