هراز نیوز :شهردار تهران با اشاره به عملکردش در دوران فتنه گفت: من جزء اولین کسانی بودم که در این باره مفصل صحبت کردم و امروز معتقدم دقیق‌ترین حرف‌ها را زده‌ام.

محمدباقر قالیباف شهردار تهران با حضور در برنامه «دیروز، امروز، فردا» که به مناسبت هفته دفاع مقدس از شبکه سوم سیما پخش ‌شد، با شرح مشکلات امروز جامعه در حوزه اقتصاد تاکید کرد:« ما به چه می‌گوییم دزدی؟ یک نوع دزدی، دزدی 3 هزار میلیارد تومانی است که واقعا جای تاسف دارد و توقع مردم برخورد در این زمینه است. ولی به نظرم دزدی دیگری هم وجود دارد که بدتر از نوع اول است. آن هم این است که بنده که بیت المال را در دست دارم شخصی برای آن تصمیم بگیرم. نه اینکه برای خودم خرج کنم، نه، بلکه شخصا و برخلاف ضوابط برایش تصمیم بگیرم و آن را خرج کنم.ما نباید بر خرد جمعی، قانون و حرمت انسان¬ها پا بگذاریم و از آنها بگذریم. قانون ولو غلط را همه باید اجرا کنند. اما متاسفانه امروز ما در این زمینه دچار مشکل هستیم.»

قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود گفت:« من مطمئنم که ما فرصت¬هایی امروز داریم که در دهه اول انقلاب نداشتیم. حتی امروز تحریم هم برای ما یک فرصت است. اگر تحریم را با عقلانیت توام با معنویت و روحیه جهادی پیش ببریم بزرگترین فرصت برای ماست.» وی افزود:« یکی از ویژگی‌های دفاع مقدس استفاده از منطق و عقل بود و در طول 8 سال جنگ همه کارها با برنامه‌ریزی انجام می‌شد. برای مثال برای عملیات والفجر 8 ، یک سال برنامه‌ریزی شد. امروز برای وضعیت اقتصادی کشور هم با همین عقل و منطق باید برنامه‌ریزی شود.»

شهردار تهران با اشاره به تهدیدهای دهه اول انقلاب گفت:« در دهه اول انقلاب همه دنیا علیه ما فعالیت می-کردند و جمهوری اسلامی ایران را قبول نداشتند. آنها احساس می‌کردند این حکومت مستقر نیست و امکان شکستن آن وجود دارد. این بزرگترین تهدید ما در آن زمان بود. امروز 5-6 کشور مهم دنیا با ما وارد مذاکره می-شوند چون نه تنها ما را قبول دارند بلکه می‌دانند که ما موثر هستیم نه تنها در منطقه بلکه در دنیا. اگر نتوانیم از این فرصت استفاده کنیم این مشکل ماست.»

قالیباف با تاکید بر اینکه امروز روش های مبارزه پیچیده تر شده است، افزود:« در دهه اول انقلاب دشمن احساسش این بود که با منافقان و گروهکها و جنگ می‌تواند نسخه انقلاب را بپیچد اما دید با کارهای سخت افزاری نمی‌شود انقلاب را نابود کرد. در دهه هشتاد بیشترین هجمه بر فرهنگ بود اما امروز بیشترین هجمه همان‌طور که رهبر معظم انقلاب حکیمانه تشخیص داده اند اقتصاد است که نامگذاری سال‌های گذشته با موضوعات اقتصادی نشان از همین موضوع دارد.»

وی اظهار داشت:« البته امروز دشمن در دو جبهه در حال فعالیت است؛ یکی اقتصاد و دیگری فرهنگ که البته هجمه بر موضوع اقتصادی است و به نظر من ظرفیت اقتصادی کشور مناسب است و فرصت‌های زیادی وجود دارد.»

قالیباف در پاسخ به این پرسش که چه راهکارهایی برای تشخیص مسیر در فضاهای غبارآلود وجود دارد، گفت:« باید بگویم اگر دنبال بصیرت هستیم، آنچه ما را به تشخیص درست می‌رساند از روحیه جهادی بیرون می‌آید و روحیه جهادی نیز از عمل افراد نشئت می‌گیرد نه از گفتار آنها.» وی تاکید کرد:« بدانید تا دشمنان ما هستند و تا ما در راه سنت‌های الهی هستیم توطئه‌ها وجود دارد. تا در مسیر انقلابیم معارضان جدی داریم و تنها با روحیه جهادی بصیرت پیدا می‌کنیم.»

وی افزود:« البته در برخورد با توطئه نیز باید از راه درست برویم و در این زمینه نیز هدف وسیله را توجیه نمی‌کند. باید در برابر توطئه با بصیرت، لحظه شناس و دقیق عمل کنیم و نگاه غنیمت‌گونه نداشته باشیم. متاسفانه ما همیشه دچار افراط و تفریط می‌شویم و فکر می‌کنیم فقط خودمان درست می‌گویم.»

شهردار تهران در پاسخ به این سئوال که در حوادث سال 88 به خودش چه نمره ¬ای می‌دهد، گفت:« کسی نباید به خودش نمره بدهد!» وی افزود:« معتقدم نباید کسی رفتارش به رخ دیگران بکشد که من در حوادث سال 88 عمارگونه رفتار کردم! متاسفانه این به رخ کشیدن امروز خیلی زیاد شده است.»

قالیباف با اشاره به موضع‌گیری در برابر حوادث سال 88 گفت:« خود من جزو کسانی بودم که اولین صحبتم را در شب دوم یا سوم بعد از انتخابات انجام دادم و الان که مرور می‌کنم می‌بینم دقیق ترین حرف‌ها را هم همان زمان زدم اما ما از شهید بهشتی یاد گرفته ایم که مودب باشیم و به کسی توهین نکنیم.»

وی افزود:« در مورد حوادث آن سال حادثه تلخ زمانی رخ داد که با وجود حضور رهبر انقلاب در نماز جمعه و صحبت‌های ایشان که تکلیف را کاملا روشن کرد برخی باز هم عناد ورزیدند و راهشان را ادامه دادند.»

وی اضافه کرد:« اگر کسی خسارتی به انقلاب وارد کرد، اگر این خسارتش ندانم¬ کاری بوده، بخشش در فرهنگ اسلامی وجود دارد و می‌توان او را بخشید اما کسی که آگاهانه به انقلاب خیانت کند انقلاب و مردم و نظام نمی‌توانند از او بگذرند. توبه یعنی اقرار به اشتباه و کسی که توبه می‌کند می‌تواند مورد بخشش قرار گیرد اما وقتی کسی عناد دارد تکلیفش روشن است. البته در این زمینه هم باز هم هدف وسیله را توجیه نمی‌کند و باید با منطق رفتار شود ولی ذره‌ای نباید در برابر کسی که عناد دارد کوتاه آمد که کوتاه آمدن خیانت به انقلاب است.»

قالیباف همچنین در پاسخ به این سئوال که چه آفت‌هایی ارزش‌های دفاع مقدس را تهدید می‌کند، گفت:« من صریحا به چیزی که می‌گویم باور دارم و امیدوارم برداشت سیاسی نشود گرچه متاسفانه در فضای سیاسی امروز برداشت‌های سیاسی وجود دارد. بعد از جنگ وظیفه قرارگاه سازندگی برای مدتی بر عهده من بود. من در تماس‌هایی که با دولت وقت داشتم پیشنهاد می‌دادم که اگرچه باید کشور پیشرفت کند و مردم باید در رفاه باشند ولی این رفاه باید باعث رشد و تعالی شود.»

وی اضافه کرد:« وقتی جنگ شروع شد، ما 200-300 نفر از خراسان بودیم که ستاد خراسان را درست کردیم و بعد کم‌کم گردان و لشکری درست شد و تیپ امام رضا و تیپ امام صادق به وجود آمد و همین بچه ها بودند که در نهایت در عملیات حصر آبادان موفق شدند. وقتی ما رفتیم هم ساختار درست شد و هم مردم آمدند و یگان‌ها شکل گرفت و فرهنگ هم شکل گرفت و پیروزی پیش آمد. الان می‌خواهیم سد کرخه را بسازیم با همان کار پیمانکاری قبل انقلاب که با فرهنگ ما هماهنگ نبوده است، این درست نیست.»

او تاکید کرد:« در زمان سازندگی چنین فرهنگی نبود و ساختمان‌ها و سازمان‌ها و شرکت‌ها را فقط ساختیم بدون اینکه به فرهنگشان توجه کنیم. صرفا به کار ساخت پرداختیم و به گفتمان انقلاب و دفاع مقدس که ساخت فرهنگ در آن صورت می‌گیرد توجه نکردیم. تنها وجه و ممیزه فرهنگ انقلابی با فرهنگ دیگر همین توجه به ارزش ها در گفتمان است.»

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت:« وجه ممیزه انقلاب ما با دیگر انقلاب‌ها در چیست؟ کارهای عمرانی مثل ساخت سد، پل، بزرگراه، فضای سبز خوب است اما اگر در همین جا باقی بمانیم چه فرقی داریم با کشوری که در آن نظام اسلامی وجود ندارد و فرهنگش لیبرالی است. مهمترین وجه ممیزه هر اقدام باید در تاثیرش در روح و روان باشد. اگر با این کارها بتوانیم در فرهنگ تاثیر بگذاریم در مسیر انقلاب و امام هستیم.»

وی افزود:« در جبهه این باور بود که هرگز از نردبان تهمت، ریا، دروغ و بردن آبرو از برادر مسلمان به بام سعادت نخواهیم رسید اما در فضای امروز این نگاه کم است. علت این امر هم همان منیت‌هاست. در جبهه رزمندگان اصلا خودشان را نمی‌دیدند. در عملیات والفجر صبح زود که هنوز هوا تاریک بود در معبری حرکت می‌کردیم که وسط میدان مین بود. بوی سوختگی شدیدی به مشاممان رسید. رزمنده‌ای را دیدیم که بر زمین افتاده بود و به شدت مجروح شده بود. این رزمنده به جای اینکه به ما بگوید:« برادر من را به عقب برگردانید.» به ما گفت:« برادر معبر همین است، راه‌تان را ادامه بدهید، بقیه مسیر میدان مین است.» ببینید این رزمنده می‌توانست درخواست کمک کند اما اصلا خودش را نمی ‌دید. اگر امروز ریاکاری می‌بینیم اگر برویم و باطن موضوع را ببینیم متوجه می‌شویم دلیلش این است که اول می‌خواهیم سهم خودمان را برداریم. اگر فضای امروزمان را بخواهم در یک جمله به تصویر بکشم؛ این است که ظاهر مردم باطن ما مسئولین است. »

شهردار تهران در پاسخ به این انتقاد که شهرداری درباره اقدامات خود تبلیغات گسترده‌ای انجام می‌دهد، گفت:« من تبلیغ کردن را کار بدی نمی‌دانم. حضرت امام(ره) و رهبری تاکید دارند که اگر کاری انجام می‌شود آن را انعکاس دهیم. اما طبیعتا اضافه‌تر و کمتر گفتن درباره یک کار شرط عقل و انصاف نیست و نه من هر کس که این کار را انجام دهد خلاف کرده است.»

وی افزود:« شهرداری هم نیازمند تبلیغات نیست زیرا شهرداری در زندگی مردم دخیل است. من منکر نیستم شاید اشتباهاتی هم در این زمینه صورت گرفته اما خدا را شاهد می‌گیرم در هیچ جلسه‌ای نیست که به دوستان نگویم که به دو نکته توجه داشته باشند. نکته اول این است که آبروی کسی را نبرند حتی اگر مطمئن هستند حرفشان راست است و دوم اینکه در کارهایشان صداقت داشته باشند.»

 

قالیباف با اشاره به ویژگی‌های رزمنده‌های 8 سال دفاع مقدس گفت:« من در کلاس‌های دانشگاه از شیوه مدیریتی «بیا-برو» برای دانشجویان صحبت می‌کنم. ببینید در دوران دفاع مقدس فرمانده به گردانش نمی‌گفت:«برو!». محال بود صبح هنوز هوا روشن نشده فرماندهی پشت خاکریز کنار رزمنده ها نباشد. وقتی عملیاتی شروع می‌شد فرمانده خودش جلو می‌رفت و به بقیه می‌گفت:«بیا!» هیچ وقت فرمانده عقب نمی ایستاد و به رزمندگان نمی‌گفت:«برو!» نباید اینطور باشد که رفتگر ببیند که من شهردار ساعت 9 صبح از خانه بیرون می‌روم و ساعت 4 بعدازظهر به خانه برمی گردم بعد برای همکارانم سخنرانی می‌کنم درباره زود آمدن. باید صادق باشیم، ریاکار نباشیم و فقط خودمان را نبینیم.»

قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سئوال که آیا توانسته‌ایم ارزش‌های دفاع مقدس را به‌خوبی به نسل جوان منتقل کنیم، گفت:« ما متاسفانه نتوانسته ایم ارزش‌های دفاع مقدس را به خوبی به نسل جوان منتقل کنیم چون می‌خواهیم با حرف این ارزش‌ها را منتقل کنیم. در گفتمان اسلامی و فرهنگ عاشورا حرف خوب فقط ارزش نیست بلکه کار و رفتار خوب است که ارزش است.»

وی افزود:« ما امروز باید فضای حاکم بر جامعه را درست کنیم که متاسفانه این فضا درست نیست. سردار سلیمانی می‌گفت جبهه یک قطعه از بهشت است که به نظر من این اغراق نیست. در زمان جنگ در فرصت های کوتاهی که پیش می آمد و به عقب برمی‌گشتیم، به خانواده های رزمنده ها سر می¬زدیم. برخی از پدران رزمنده¬ ها به ما می‌گفتند که فرزند ما وقتی رفت جبهه یک شخصیتی داشت اما وقتی که از جبهه برگشت شخصیتش کاملا تغییر کرده است؛ کسی که به سختی برای نماز صبح بیدار می‌شد الان نمازش را اول وقت می‌خواند. ببینید فضای جبهه فضای سالمی بود که در آن رشد اتفاق می ‌افتاد. همه برای درست کردن فضای امروز مسئول هستیم. وظیفه من هم چون رزمنده بوده ام حتما بیشتر است و حتما وظیفه من با شهرداری که جبهه نبوده است فرق دارد .»

قالیباف با اشاره به ویژگی‌های دوران دفاع مقدس گفت:« همیشه گفته ام که ما نباید دوران مقدس را به گونه ای توصیف کنیم و به تصویر بکشیم که دست نیافتنی به نظر برسد. گاهی برخی از هنرمندان از روی لطف و توجه به امر دفاع مقدس جبهه را طوری نشان می‌دهند که دست نیافتنی است. این به نظر بنده خوب نیست.»

وی افزود:« اما بر این باورم که دلیل شرایط معنوی جبهه این بود که رزمندگان به تنها چیزی که فکر نمی‌کردند خودشان بود. مهمترین چالش امروز ما این است که فقط به خودمان توجه می‌کنیم اما برای رزمنده ها اصلا چنین چیزی مطرح نبود.»

او تاکید کرد:« ما گاهی در جبهه نمی‌دانستیم چند شنبه است؟! ذهن‌ها، کارها، نگاه‌ها و رفتارها دنبال چیز دیگری بود و اینها شعار نبود. من نمی‌دانم مادر شهید مهاجر صدای من را می‌شنود یا نه اما مادر شهید مهاجر 2 پسر داشت که بدون پدر آنها را بزرگ کرده بود، هر دو به جبهه رفتند، هر دو شهید شدند و هنوز هم پیکر آنها برنگشته است. شهید مهاجر آخرین بار که برای عملیات خیبر به جبهه آمد و شهید شد فقط 48 ساعت از عقدش می‌گذشت.»

شهردار تهران در پاسخ به صحبت مجری که از نظر برخی امتیازهایی که به خانواده شهدا تعلق می‌گیرد، درست نیست گفت:« زدن این حرف بی‌انصافی است. ما هرچه به خانواده شهدا از نظر مالی کمک کنیم وظیفه مان را انجام داده ایم. این حرف در گفتمان انقلاب غلط است. امروز شما که کارمند هستید، حقوقی که به خاطر کار در شب دریافت می‌کنید با کسی که روز کار می‌کند متفاوت است و امتیازتان هم فرق می‌کند. حالا شما عزیزی که می‌توانسته کار و تحصیل کند از همه آنها چشم پوشی کرده و رفته است جبهه را در نظر بگیرید. این نگاه غلط است و جای تاسف است که بگویم ما حداقل ها را هم به خیلی از رزمنده ها نداده‌ایم. من جانبازهایی را سراغ دارم که داروی آنها را بهشان نداده ایم. مظلومیت بیشتر از این؟!»

شهردار تهران درباره ساخت باغ موزه دفاع مقدس گفت:« بحث باغ موزه دفاع مقدس دغدغه ای 23-24 ساله است که از بعد از اتمام جنگ وجود داشت که ما نیازمند موزه‌ای برای دفاع مقدس هستیم و از همان زمانی که من توفیق خدمت به عنوان شهردار تهران را پیدا کردم یکی از بحث‌هایی که پیگیرش بودیم همین باغ‌موزه دفاع مقدس بود. به نظر من اهمیت دفاع مقدس اگر از پیروزی انقلاب بیشتر نباشد کمتر نیست و ما باید این فرهنگ ارزشی را دنبال کنیم.»

وی ادامه داد:« برای باغ موزه، تپه های عباس آباد که با تدبیر رهبری که فرمودند باید مجموعه فرهنگی، مذهبی و تفریحی باشد، یکی از بهترین مکان‌ها بود و طی 4 سال با تلاش شبانه روزی مجموعه مدیریت شهری باغ موزه دفاع مقدس ایجاد شد و ایجاد این باغ موزه دغدغه نه تنها من بلکه دغدغه همه بچه های جنگ است.»

وی تاکید کرد:« من موزه های متعددی با موضوع جنگ در کشورهای مختلف دیده ¬ام. در این موزه ما سراغ موضوعات کالبدی نرفتیم و به جوهره دفاع مقدس و باطن و فرهنگ دفاع مقدس پرداختیم. به همین دلیل موزه تکراری نمی‌شود و طوری طراحی شده است که اگر هر سال، هر ماه، هر هفته و حتی هر روز به آن بروید محتوای قابل بازدید دارد.»

شهردار تهران خاطرنشان کرد:« موزه حدود یک سال است که بازدید داشته است در طول این یک سال مخصوصا جوانان و نوجوانان دانشجو و دانش آموز که به موزه می آمدند بسیار تحت تاثیر قرار می‌گرفتند. به نظر من همه تالارهای آن قابل دیدن است و تاثیرگذار است مخصوصا تالار خرمشهر و تالار شهدا از بخش‌های زیبای موزه است.»

شهردار تهران همچنین در پاسخ به سئوالی که چقدر از وقت خود را با خانواده می‌گذراند، بیان داشت:« بیشتر وقت من برای کار می‌گذرد. خانواده ‌ام به من می‌گویند زندگی اولم کارم است. از صبح تا شب بیرون هستم و در چند سال گذشته یادم نمی آید نهار را در منزل بوده باشم و خیلی از شب‌ها هم خانه نرفته ام اما سعی می‌کنم از همان وقت محدود که در خانه هستم موثر استفاده کنم و با خانواده باشم و البته حتما در طول روز با همه مشغله کاری با خانواده تماس می‌گیرم و احوالشان را می‌پرسم.»

وی تاکید کرد:« مهمتر از همه اینها این است که سعی می‌کنم در رفتار با فرزندان دو نکته را رعایت کنم. اول اینکه دختر و پسرم احساس ریا در من نکند. احساس نکند پدرش وقتی نمازش را در خانه می‌خواند 5 دقیقه این نماز طول می‌کشد ولی وقتی پدرش در مراسمی رسمی است 15 دقیقه نمازش طول می‌کشد. اگر این اتفاق بیافتد تاثیر بسیار منفی بر فرزند دارد. نکته دوم رزق حلال است. ما اگر در فرزندانمان نارسایی هست باید به خودمان نگاه کنیم. آنقدر که رزق حلال و پدر و مادر در تربیت فرزند نقش دارند جامعه ندارد.».

9 thoughts on “سخنان قالیباف در برنامه دیروز ،امروز فردا”
  1. دراین گفتگو واقعیات زیادی مشخص شد و مواضع ایشان از زبان خودشان گفته شد.واقعا شیطنت های مجری را دکتر خنثی کرد . یک جمله عالی دکتر این بود که رفتار ظاهری مردم از باطن مسئولین است.2.مشکل کشور مدیریتی است منابع ما کافی است 3.مشکلات اقتصادی راه حل اقتصادی ندارد 4.خیانت اشکارا واگاهانه بد تر از فریب خوردگان است

  2. در مورد نکته اخر جناب محمدی منظور این است که خطر جریان انحرافی بیشتر از فتنه است

  3. به راستی که دکتر حرفهای جالبی را عنوان نمودند
    بله مگر می شود مشکل اقتصادی را با کار اقتصادی حل کرد
    به طور مثال شخصی در شرکتی دارد ضرر می دهد و کالایش در بازار خواهان ندارد وکسری بودجه دارد ودر حال ور شکستگی میباشد وشما بیایید به او باز هم وام بدهید این کار اشتباهی می باشد که در چند سال اخیر با ان مواجه هستیم .مگر می شود به زور پول کار بیهوده ای را سر پانگه داشت .
    دومین نکته اینکه واقعا مشکل مدیریتی در کشور به یکی از معضلات بزرگ تبدیل شده است که دارد قارچ گونه شیوع پیدا میکند وهرکس متصل به جایی باشد به او پست می دهند وهیچ جایی برای امتحان وازمون وجود ندارد .
    به طور مثال شهردار یک شهری با شهردار شهر دیگر زدوبند می کند واین یکی برادر زاده او را در شهر دیگر سر کار می گمارد وان یکی برادر این یکی را که هیچ کدام تخصص در زمینه کار شهرداری را ندارد واینکه یکی از مسئولین کارشناس اقتصاد است ودارد در شهرداری در قسمت ساختمانی وعمرانی کار میکند به طوری که ما هزاران کارشناس تحصیل کرده وبا سواد در شهر داریم .
    نکته دیگر که برای مردم درد اور است این است که بعضی ها با تظاهر اسلامی بودن از بعضی ها نردبان درست کنند این کار دو رویی است واسلام وانقلاب اینها را قبول ندارد .
    نکته دیگر اینکه تقسیم کردن مردم به دوسته وانگ زدن وتهمت زدن………. کار پلید وناشایستی است .
    سردار در باره دفاع مقدس گفت یک خاطره هم به ذهنم آمد گه گفتنش تصدق حرف سردار است .
    دریکی از یادواره های شهدا در روستای گزناسرا بودیم که اکثر مسئولین بودند (استاندار وقت ،اقای ناطق ،چند نفر از شورای شهر و……
    یکی از اعضای شوای شهر رفت بالای تریبون وسخنرانی کردویک جمله خیلی بدی را عنوان کرد که ما در اینجا جمع شده ایم و شهدا را بهانه قرار دادیم تا اینکه از مسئولین کمکی بگیریم که در این زمان یکی از شاگردان علامه حسن زاده (شیخ داوود صمدی از جایشان بلند شد وعنوان نمودند مگر اقای استناندار دفترندارند .وخلاصه خیلی نارحت شدند وجلسه را ترک کردند .جان مطلب اینجاست که بعضی از مدیران ومسئولین شهری به مردم میگویند فلان مسئول دارد می اید وسخنران است نامه چیزی دارید بیاورد تا کارتان درست شود . در واقع داریم پارتی بازی را به مردم آموزش می دهیم. ودر تصدیق صحبتهای سردار باید بگوییم به خاطر همین مسائل نتوانستیم هنوز خوب دفاع مقدس را به مردم معرفی کنیم .چرا اخراجی ها انقدر فروش کرد که هنوز هیچ فیلمی انقدر فروش نکرده است چون نگاه متفاوتی از دفاع مقدس داشت .
    یک مورد هم در باره جریان انحرافی بگویم وتمام این جریان خیل جریان بدی است همان جریان انگلیسی است تفرقه بینداز وحکومت کن .که مثل انبردست عملی می کند که می خواهد گروههای سیاسی را با هم دربیندازد .
    یکی از اهداف ان تخریب چهره های بزرگ سیاسی می باشد .
    موفق ،پیروز ،با بصیرت ،با تقوا ،وهمواره پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به شما وکشورتان اسیبی نرسد .

  4. جوابیه به آقا جواد
    سلام
    دیدم که یک متن طولانی نوشتی ولی هیچ بار علمی نداره
    اول اینکه گفتین مشکل اقتصادی نمی تونیم با راهکار اقتصادی حل کرد
    که این جمله غلط است.آیا شما تا به حال کتابی از اقتصاد خواندید؟
    اگر نشود مشکل اقتصادی را با راهکار اقتصادی حل کرد پس با چی باید حل کرد؟
    با حرف های خنده دار ؟
    برای مثال در کشورهای مانند یونان ؛اسپانیا،پرتغال،… که مشکل اقتصادی(بحران مالی)دارند و بانک های آنها در حال ورشکستی اند باید چکار کنند؟ غیر از این است که از بانک مرکزی اروپا دارند وام میگیرند؟
    اگه شما راهکار غیر اقتصادی دارید به این کشورها پیشنهاد بدین!!!!!!!!!!
    در سطرهای دیگه فقط تهمت بود افترا!!!!!
    هیچ منبعی و هیچ سندی ارائه ندادین و تنها دارین حرف های شخصی خود را در اینجا با غرض ورزی بیان می کنید!!!!
    انتقاد از نوع سازندش خوبه ولی باید همراه با راهکار باشه!!
    نباید بگیم تا من (خودم)(وقتی رئیس شدم) به قدرت نرسم راهکار نخواهم داد! اگر داریم دایه ای بهتر از مادر می شویم باید دلسوز تر هم شویم!
    اینجا حرف از همه چی بود جزء حرف کارشناسی!!!
    مشکل ما ایرانی ها این هستش که نمی تونیم پیشرفت همدیگه ببینیم فقط می خواهیم همدیگر بکوبیم!!!
    در آمریکا همین وزیر خارجش(خانم هیلاری) در زمان انتخابات رقیب اوباما بود و چقدر اوباما تخریب کرد ولی الان دارند برای پیشرفت کشورشان تلاش می کنند!!!!
    ولی متاسفانه اینجا!!!!!
    در ضمن من دانشجوی ارشد سیستم های اقتصادی اجتماعی هستم!!!!

  5. خدمت حسن اقا عرض کنم که بد نیست کمی تحقیق کنند .در همه جای دنیا زیربنای اقتصاد سیاست است است وبدون اعمال سیاستهای درست اقتصاد درست نمی شود بد نیست کمی در مورد توسعه پایدار تحقیق کنید.ثانیا مقایسه با امریکا فرافکنی است چون اوباما وکلینتون هم حزبی هستند. کسی که لجبازی کرد وحتی کارشکنی کرد در مورد شهرداری دولت بود.وقتی اوضا تا این حد بهم ریخته است که دلار 4000 تومان شد ودولت ادعا میکند اوضا مردم خوب است جائی برای تعریف نمی ماند باز هم دعوت میکنم در مورد توسعه پایدار تحقیق کنید

  6. اقای مثلا کارشناس مگه زمان پیشرفت ما را با انها مقایسه میکنید که زمان مشکلات مقایسه میکنید.انجا در بدترین شرایط تورم 40 درصدی ندارند در اینجا ما در اوج هم مردم باید بنالند واقعا متاسفم که خود را کارشناس می نامید. چه دفاعی وقتی دولت زیر بار هیچ انتقادی نمی رود.فقر در جامعه کاملا ملموس است بیکاری وعدم امنیت ملموس است حالا کاسه داغ تر از اش هستید

  7. با سلام خدمت حسن اقا عزیز
    اول باید خدمت دوست عزیز ومنتقد گرامی بنده عرض کنم تمام حرفهایی که اینجانب در این کامنت مطرح نموده ام با سند ومدرک هست وبرای اثبات هم در خدمت شما هستم .
    دوما ما مسلمانیم وحق نداریم به مسلمان دیگر بدون سند ومدرک تهمت یا افترا بزنیم که این کار ناشایستی است .وقبول ندارم
    سوما مشکل اقتصادی را حل اقتصادی>> شما اگر دارید عنوان کنید ما یاد بگیریم ؟؟؟
    یا می خواهید من برای شما عنوان کنم .
    درمورد مدیریت بد مدیران
    یک مورد .شرکت کاله شرکت موفقی میباشد ودر کل دنیا محصولاتش مورد درخواست مردم وحرفی برای گفتن دارد وبا تعداد زیادی کارگر وما اگر هر چه با او وام بدهیم هم وام برگشت به خزانه دولت میکند وهم کارگر های زیادی در ان مشغول به کار می شوند .
    ویک شرکت دیگر در شهرک صنعتی >>
    بروید وام تک تک شرکتهای شهرک صنعتی ووضعیت زندگی انها ووضعیت وام وزندگی مدیر شرکت کاله را چک کنید جواب تان را خواهید گرفت .
    نمی دانم شما طرفدار مردم هستید یا دولت .
    ایا وام گرفتن هم باید زد بند داشته باشد .نباید وضعیت کارخانه را چک کرد که ایا وام دادن به ان شرکت برگشت دارد یا ندارد .
    این نکته را بگویم دولت مورد احترام بنده وتمامی مردم هست کارهای درستی انجام داده وانتقاد های زیادی هم دارد .
    اقای لاریجانی فرمودند که مشکل مسکن درست است ولی اولویت نیست می دانید چرا ،بریتان مثال بیاورم .شخصی خانه ندارد ما برایش خانه درست کردیم خوب دست دولت درد نکند ولی کاری ندارد بکند که بتواند قسط خانه را بدهد چون اصلا کاری وجود ندارد واخر هم نمی تواند قسط خانه را بدهد وخانه نصیب بانک می شود یا سرمایه دارها به سراغش میایند، یک ایمیل هم به دفتر رییس جمهوری دادم که دریک شهرک فریدونکنار اکثرثروتمندان تهرانی امدند ومسکن مهر که متعلق به قشر ضعیف بود را خریداری کردند!!!!!این کار دولت اشتباه است .شما اگر مقداری تامل کنید وتحقیق پی به اسرار هایی خواهی برد .
    ومورد دیگر اینکه کسی دنبال ما نیامد که پیشنهاد بدهیم که چه بکنبم یا چه نکنیم اگر خودمان جلو برویم ….به ما می زنند ودخالت در کار دولت .
    پیشنها می کنم بیشتر تحقیق کنید واگر مایل باشید دریک جلسه با هم در این مورد صحبت خواهیم کرد
    هدف ما کمک به دولت ونظام است جز این چیزی نیست.
    زیربنای اقتصاد سیاست است وبا سیاستهای درست است که اقتصاد رنگ وبوی خاصی به خود میگیرد نمی خواهم وارد بحث های فراتر بروم شاید شما گنجایش شنیدنش را نداشته باشید .
    همواره با بصیرت ، با تقوا ،وپشتیبان ولایت باشید .

  8. جوابیه به حسن
    چرا به امریکا می روید تو همین ایران خودمون تو شهرداری تهران

    اقای قالیباف هم داره با خیلی از منتقدینش تو شهرداری کار می کنه .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *