دولت دهم به واسطه قانع نشدن نمايندگان از پاسخ وزير اقتصاد و دارايي در جلسه علني روز چهارشنبه 29 شهريور نهمين کارت زرد خود را از قوه مقننه دريافت کرد.
آيين نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي در ماده 233 خود دست نمايندگان را براي برخورد قانوني با قوه مجريه باز گذاشته است،‌ با اين حساب وکلاي مردم مي‌توانند در هر موضوع از هيات وزيران سوال کنند بر اين اساس مجلس نهمي‌ها اولين سوال خود را از شمس‌الدين حسيني وزير اقتصاد و دارايي مطرح کردند و از آنجا که پاسخ حسيني در برابر سوال الياس نادران نماينده مردم تهران در خصوص بمب ارزي که محمدرضا رحيمي معاون اول رييس جمهورمطرح کرده بود، قانع کننده نبود اولين کارت زرد دولت در مجلس نهم و نهمين اخطار مجلس به بدنه دولت دهم احمدي‌نژاد شکل گرفت.
آيين نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي در تبصره‌ ماده 233 تاکيد دارد که چنانچه نمايندگان سه نوبت به قانع نشدن از پاسخ رييس جمهور يا هر يک از وزرا راي بدهند طرح استيضاح درصورت رعايت مفاد اصل 89 قانون اساسي در دستورکار مجلس قرار خواهد گرفت.
در اصل 89 قانون اساسي آمده است که در صورتي‏ که‏ حداقل‏ يک‏ سوم‏ از نمايندگان‏ مجلس‏ شوراي‏ اسلامي‏ رييس‏ جمهور را در مقام‏ اجراي‏ وظايف‏ مديريت‏ قوه‏ مجريه‏ و اداره‏ امور اجرايي‏ کشور مورد استيضاح‏ قرار دهند، رييس‏ جمهور بايد ظرف‏ مدت‏ يک‏ ماه‏ پس‏ از طرح‏ آن‏ در مجلس‏ حاضر شود و در خصوص‏ مسايل‏ مطرح‏ شده‏ توضيحات‏ کافي‏ بدهد. در صورتي‏ که‏ پس‏ از بيانات‏ نمايندگان‏ مخالف‏ و موافق‏ و پاسخ‏ رييس‏ جمهور، اکثريت‏ دو سوم‏ کل‏ نمايندگان‏ به‏ عدم‏ کفايت‏ رييس‏ جمهور راي‏ دادند مراتب‏ جهت‏ اجراي‏ بند ده‏ اصل‏ يکصد و دهم‏ به‏ اطلاع‏ مقام‏ رهبري‏ مي‏ رسد.
با اين حساب حسيني مي‌تواند اولين وزير استيضاح شونده در مجلس نهم باشد البته نبايد فراموش کرد که عمر دولت دهم رو به پايان است و از آنجا که رياست علي لاريجاني بر مجلس هشتم نشان داد اون تمايلي به استيضاح ندارد،‌احتمال اينکه اجازه دهد تا پايان دولت دهم استيضاحي شکل بگيرد بسيار کم مي‌شود.
اما از سوي ديگر اوضاع نابسامان اقتصادي کشور و نوسانات ارز و سکه که اين روزها موضوع اصلي جلسات غير علني مجلس است، مي‌تواند بر خلاف ميل رييس مجلس، کار دست سخنگوي اقتصادي دولت دهد و حسيني را از ادامه همکاري در ماه‌هاي آخر با دولت دهم باز دارد.براساس اين گزارش پيش از اين مسعود ميرکاظمي که در حال حاضر نماينده مردم تهران در مجلس نهم است،‌ در دي ماه سال 88 اولين کارت زرد دولت دهم را با مسئوليت تصدي در وزارت نفت کسب کرد. حميدرضا بهبهاني وزير سابق راه و ترابي در ابتداي سال 89، صادق محصولي وزير سابق رفاه و تامين اجتماعي در خرداد 89 و‌مهدي غضنفري وزير بازرگاني که در حال حاضر مسئوليت وزارت راه و شهرسازي را برعهده دارد در تير 89 کارت زرد گرفتند.همچنين منوچهر متکي وزير سابق وزارت خارجه شهريور 89، محمد علي حسيني وزير فرهنگ و ارشاد آبان 89،‌ مجيد نامجو وزير نيرو مهر 90 و شمس‌الدين حسيني وزير اقتصاد و دارايي فروردين 91 از ديگر وزرايي هستند که مجلس هشتم در دوره دولت دهم از آنها سوال کرده و با رد پاسخ‌شان کارت زردي به آنها نشان داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *