پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
به گفتهی دیپلماتهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، گروه موسوم به ۵+۱ پیشنویس قطعنامهی جدیدی علیه ایران تنظیم کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب» ؛ نکته مهم آنجاست که کشورهای غربی ظاهرا موفق شدهاند چین و روسیه را در پروندهی هستهای ایران با خود همراه کنند.
این در حالی است که وزیر امور خارجهی روسیه، روز شنبه در دیدار با هیلاری کلینتون، همتای آمریکایی خود، از مخالفت کشورش با وضع تحریمهای بیشتر علیه ایران و سوریه خبر داده بود. به گفتهی لاوروف، تحریمهای موجود از جمله در عرصهی بانکی، رفتهرفته فعالیتهای اقتصادی روسیه را با مشکل روبهرو میکنند.
پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان در این پیشنویس “نگرانی عمیق” خود از گسترش فعالیتها در تأسیسات هستهای فردو را اعلام کردهاند.
ین پیشنویس احتمالاً امروز در وین به رأی ۳۵ عضو شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی هستهای گذاشته خواهد شد.
بنا بر اطلاعات دیپلماتهای آژانس گروه ۵+۱ از ایران میخواهد در اسرع وقت و بهطور کامل با آژانس همکاری کند.
این قطعنامه همچنین از تهران میخواهد تمام فعالیتهای احتمالی مرتبط با ساخت تسلیحات هستهای را متوقف کند.
خبرگزاریها به نقل از دیپلماتهای آژانس در وین گزارش دادند که گروه ۵+۱ برای این تلاش میکند قطعنامهی جدیدی علیه ایران در نشست شورای حکام به تصویب برساند که به اسرائیل نشان دهد راههای جایگزین حملهی نظامی نیز وجود دارد!
به گفتهی دیپلماتها این قطعنامه حاصل مشورت هیلاری کلینتون، وزیر خارجهی ایالات متحده، با همتایان روسی، بریتانیایی، فرانسوی، چینی و آلمانی خود بوده است.
اظهارات متفاوت لاوروف!
سرگی لاوروف گفت: مسکو امیدوار است آژانس بین المللی انرژی اتمی قطعنامه پیشنهادی روسیه و چین در خصوص ایران را با اکثریت آرا تصویب کند.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ وزیر امور خارجه روسیه با یادآوری این که اکنون اجلاس شورای مدیران آژانس بین المللی انرژی اتمی در حال جریان است و شرکای غربی طرح تحریمی بسیار سخت گیرانه ای در خصوص ایران در این اجلاس پیشنهاد کرده اند، تاکید کرد: “ما و هیئت چین از آنجا که چنین برخوردی جنبه آشکارا اجباری داشته و ضرورت ایجاد شرایطی برای از سرگرفته شدن مذاکران در نظر نمیگیرد، با آن قاطعانه مخالفت کرده ایم”.
به گفته وزیر امور خارجه روسیه، قطعنامه پیشنهادی روسیه و چین در راستای آن است که هم ایران و هم آژانس بین المللی انرژی اتمی به جستجوی فرصتی برای حل مسائل باقی مانده ادامه دهند.
“سرگی لاوروف” گفت: “ما صلاح دانسته ایم قطعنامه ای را تهیه کنیم که در راستای حل مساله هسته ای ایران از طریق مذاکرات باشد، و این قطعنامه را برای تایید به شورای مدیران آژانس بین المللی انرژی اتمی تقدیم کرده ایم”.
وزیر امور خارجه روسیه با بیان این که به تصویب این قطعنامه با اکثریت آرا امیدوار است، افزود: “شرکای غربی باید اعتراف کنند که اقدامات اجباری آنها در مرحله فعلی غیر قابل قبول و غیر سازنده است”.