جمهوریخواهان آمریکا و نماینده آنها میت رامنی با استناد به حادثه یازده سپتامبر «تامین امنیت ملی» را شعار اصلی خود قرار داده و اوباما، نماینده حزب دموکرات را به بیتوجهی به امنیت ملی متهم میکنند. کارشناسان معتقدند پس از پایان جنگ سرد، پاسخ به حملات یازده سپتامبر به مهمترین شعار آمریکا در حوزه امنیت ملی تبدیل شده است.
البته اکنون خود آمریکاییها هم به این نتیجه رسیدهاند که محدود کردن مرزهای امنیت ملی به یک کشور مثل افغانستان و یک شخص مثل اسامهبنلادن کار بسیار بیهودهای است. شاید به همین دلیل باشد که رامنی در آخرین سخنرانیهای انتخاباتی خود از تهدیدهای جدید علیه امنیت ملی این کشور نام برده و روسیه را بزرگترین تهدید آمریکا معرفی کرده است.
به نظر میرسد استیصال نماینده جمهوریخواهان آمریکا در متهم کردن سایر کشورها به تهدید علیه امنیت ملی به جایی رسیده که اکنون تنها دستاویز او برای به دست آوردن رای مردم توسل جستن به احساسات کهنه آمریکاییها نسبت به دوران جنگ سرد است.
از طرف دیگر اوباما که در مدت ریاست جمهوریاش موفق به کشتن اسامهبنلادن شده اکنون میتواند با قدرت بیشتری در برابر اتهامات جمهوریخواهان بایستد. اگرچه او هم در حال حاضر از سوی لابیهای صهیونیستی تحت فشار شدیدی برای موضعگیری در برابر ایران به عنوان تهدید علیه امنیت ملی قرار گرفته است. نخستوزیر اسرائیل بارها از اوباما خواسته است که «خط قرمز» خود درباره ایران را مشخص کند. خط قرمزی که از نظر اسرائیل به معنی «برخورد نظامی» است!
مصاحبهای که بهتازگی از قاتل اسامهبنلادن منتشر شده، دست آمریکاییها را در سیاستهای خارجی این کشور رو کرده است. گفته های تازه قاتل بن لادن از یک طرف احتمال کشته نشدن بنلادن را مطرح می کند که در این صورت او بار دیگر به بزرگترین نقطه ضعف آمریکا تبدیل میشود و از طرف دیگر روایت قاتل بنلادن از کشتن رهبر سابق القاعده نشان از سیاسیکاری آمریکا در پیگیری ماجرای یازده سپتامبر دارد.
شب گذشته افسر سابق نیروی دریایی آمریکا که گفته میشود اولین کسی بود که به بنلادن شلیک کرد، برای نخستین بار به مصاحبه با برنامه ۶۰ دقیقه کانال CBS پرداخت. پخش این مصاحبه که با تهدیدات پنتاگون علیه این افسر نیروی دریایی همراه بود سئوالات جدیدی را درباره کشته شدن بنلادن به وجود آورد.
این افسر که با نام مستعار «مارک اوون» شناخته میشود در این مصاحبه آشکار کرد که ماموران آمریکایی بهجای تلاش برای دستگیری بنلادن به او شلیک کردهاند چون از جایی که آنها بنلادن را میدیدند، دستهایش مشخص نبوده و این امکان وجود داشته او مسلح باشد!
این در حالی است که پنتاگون روایت را به شکل دیگری نقل کرده بود. به گفته پنتاگون، افسران نیروی دریایی آمریکا زمانی به بنلادن شلیک میکنند که او تلاش میکند مسلح شود و به طرف آنها شلیک کند. به همین دلیل اوون بهخاطر آشکار کردن اطلاعات طبقهبندی شده از سوی پنتاگون تهدید شده است.
پیش تر کارشناسان مسائل بین الملل در پاسخ به برخی از منتقدان که خواستار دستگیری بن لادن شده بودند، بیان کردند که دستگیری بن لادن به مصلحت آمریکا نبوده و نیست!
اوون در توصیف صحنه شلیک به بن لادن میگوید: «اگر ما سرمان را برمیگرداندیم بنلادن بهراحتی میتوانست مسلح شود! همچنین ما نمیتوانستیم دستهایش را ببینیم. ممکن بود یک نارنجک دستی یا چیز دیگری زیر لباسش پنهان کرده باشد!»
این افسر نیروی دریایی آمریکا توضیح میدهد که چگونه اولین گلوله را به بنلادن شلیک میکنند در حالیکه هنوز نمیدانستند کسی که به آن شلیک میکنند واقعا بنلادن هست یا نه؟!
او همچنین میگوید پس از اینکه اولین گلوله شلیک میشود افسری که پشت سر او قرار داشته، دومین گلوله را نیز به جسم در حال حرکت خالی میکند. وقتی مجری از اوون میپرسد که آیا مطمئن است که شخصی که به او شلیک کرده، خود بنلادن است یا نه؟! او میگوید که خودش او را تشخیص نداده اما همه آنها میدانستند که او اسامه بنلادن است!
این افسر همچنین در این مصاحبه از زنی یاد میکند که بیشترین کمک را در انجام این ماموریت به افسران آمریکا کرده است. این زن از ماموران سازمان اطلاعات آمریکاست که برای مدت ۵ سال بهدنبال بنلادن بوده و محل مخفی شدن بنلادن را او پیدا کرده است.