خانه ملت: در تحلیل شرایط و نحوه ورود گروههای سیاسی به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، ضمن تاکید بر اینکه اصولگرایان باید با وحدت از افتادن کار به دست رادیکالها جلوگیری کنند، گفت: چراغ قرمزی در مقابل اصلاح طلبان برای ورود به عرصه انتخابات نیست به شرط آنکه کاندیداها مواضع خود در برابر سران فتنه روشن کنند.
قائم مقام جبهه پیروان خط امام و رهبری هرگونه تشتت در جبهه راست ستنی را پس لرزههای پس از انتخابات خواند و افزود: تمام تلاش مان بر این است که جبهه پیروان خط امام و رهبری در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو به صورت واحد وارد عرصه انتخابات شود. مشروح مصاحبه با نایب رئیس مجلس شورای اسلامی را در ادامه می خوانید.
باهنر درباره چگونگی و نحوه ورود گروههای سیاسی به انتخابات مجلس نهم، گفت: انتخابات مجلس نهم از نظر صحنهآرایی مقداری با انتخابات گذشته متفاوت بود، در جریان انتخابات مجلس علاوه بر اصولگرایان، اصلاحطلبانی که ثابت شده بود التزام عملی به قانون اساسی و شرایط قانونی انتخاب شوندگان را دارند به صحنه آمده، فعالیت کردند و عدهای هم رای آوردند اما در مجموع آرایش سیاسی کشور بین دو جریان اصولگرا تحت عنوان جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری با دو گفتمان متفاوت شکل گرفت.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه دو سال قبل از انتخابات مجلس نهم، در مجلس جلسهای با حضور دوستان جبهه پایداری (رایحهخوش سابق) برگزار شد، ادامه داد: آن روز آنها مدعی بودند که اصولگرایی هر چه نابتر و خالصتر بهتر، بهطوریکه نباید ذرهای ناخالصی در اصولگرایی وجود داشته باشد. بر همین اساس وقتی از دوستان سوال میکردیم اصولگرایان خالص چه کسانی هستند آنها بیشتر اطرافیان خود را نام میبردند.
وی یادآور شد: در مقابل گروهی هم معتقد بودند برای اصولگرایی باید شاخص، ضابطه و باید و نباید نوشت تا با سیاست راهبردی جذب حداکثری و دفع حداقلی جبهه اصولگرایی را بزرگ کنیم، تقریبا در زمان انتخابات مجلس همین دو گروه یعنی جبهه پایداری و جبهه متحد اصولگرایی شکل گرفت و با هم رقابت کردند.
پایداری دنبال ریاست فردی مثل آقاتهرانی بر مجلس بود اما وی زمینه رأی نداشت
عضو کمیسیون اصل نود در مجلس نهم، با بیان اینکه پایداریها با رویکرد تند و رادیکالی خود را انقلابیتر از سایر گروههای اصولگرا میدانند، تاکید کرد: آنها بیشتر تعقیب مراقبت میکنند که افراد چه کارهایی کرده و چه زمانی به چه کسانی رای دادند بنابراین به دنبال خالص کردن نیروهای اصولگرا هستند، در مقابل جبهه متحد اصولگرایی هم که با محوریت جامعه روحانیت مبارز تهران و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تشکیل شد ظرف یک سال بایدها و نبایدهای اصولگرایی را که بارها از سوی رهبر معظم انقلاب در مقاطع مختلف مطرح شده بود تدوین و ترسیم کرد. بر این اساس دو جبهه اصولگرایی شکل گرفت و انتخابات برگزار شد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با تاکید بر اینکه در زمان برگزاری انتخابات درون مجلس، جبهه پایداری علاقهمند به معرفی فردی خالص از درون جبهه خودشان برای ریاست مجلس بود، گفت: اما چون احساس کردند زمینه رای ایشان کم است مطرح نشد، پایداریها علاقهمند به مطرح کردن فردی مثل آقای آقاتهرانی برای ریاست مجلس بودند اگرچه من صریح این موضوع را از آنها نشنیدیم.
پایداری حاضر به تقسیم کار و هماهنگی با اصولگرایان در مجلس نهم نشد
باهنر با بیان اینکه پایداریها به دلیل مخالفتهای جدی خود در انتخابات با آقای لاریجانی و افرادی هم تیپ ما به هیچ وجه حاضر به هماهنگی و تقسیم کار در مجلس نشدند، افزود: بر این اساس جبهه پایداری کاندیداهای خود را مشخص کردند، البته بخشی از دوستانمان در جبهه متحد مثل تحولخواهان (جمعیت ایثارگران و جمعیت رهپویان) در جریان انتخابات مجلس به طرف آقای دکتر حداد گرایش پیدا کردند و دکتر حداد هم عضو شورای مرکزی جبهه متحد بود اما جبهه متحد در انتخابات داخلی مجلس خیلی نمود پیدا نکرد، جبهه پایداری و فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با هم رقابت کردند و نتیجه انتخابات هم مشخص شد.
حسینیان به انتخابات هیأت رئیسه مجلس نهم ورود جدی نکرد
نایب رئیس مجلس نهم، در پاسخ به این سوال که علت و ماجرای انتقادات تند حسینیان در صحن علنی مجلس خطاب به آقای زاکانی و توکلی و در مقابل تشکر از مواضع ضداستکباری آقای لاریجانی یک هفته مانده به انتخابات دور دوم مجلس در حوزه انتخابیه تهران چه بود، گفت: سایتهای تحتنظر آقای زاکانی و توکلی حرفهایی را در مورد آقای حسینیان مطرح کرده بودند که ایشان برنتابیده و معتقد بود آنها صداقت را رعایت نکردهاند، البته من نمیخواهم در این زمینه قضاوت کنم. به همین دلیل آقای حسینیان، هم به شکل مزاح و هم جدی زمان انتخابات هیات رئیسه مجلس، در ایران نبود و به زیارت رفتند و در این مساله ورود جدی پیدا نکردند.
بعضی سران وابسته به اصلاحطلب در جریان فتنه، فتنهانگیزی کرده و هزینههای سنگینی را به نظام وارد کردند، یک مقدار برگشتشان به میدان سیاستورزی سخت است اما به اعتقاد من چراغ قرمز هم در مقابل آنها نیست |
باهنر درباره حضور اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری پیشرو، افزود: مقولهای به نام اصلاحطلبی متاسفانه به دلیل اینکه بعضی سران وابسته به اصلاحطلب در جریان فتنه، فتنهانگیزی کرده و هزینههای سنگینی را به نظام وارد کردند، یک مقدار برگشتشان به میدان سیاستورزی سخت است اما به اعتقاد من چراغ قرمز هم در مقابل آنها نیست، یعنی اصولا به دلیل گرایش اصلاحطلبی نمیتوان همه را با یک چوب راند.
وی با بیان اینکه مساله فتنه و سران فتنه از اصلاح طلبی جداست، یادآور شد: اصلاحطلبانی که از یک طرف فتنه را قبول نداشتند و در مقابل سران فتنه موضع گرفتند یا خواهند گرفت و از طرف دیگر اصلاحطلبی را تعریف کنند به عقیده من میتوانند در فضای سیاسی کشور فعال باشند.
اصلاحطلبی باید چارچوبدار شود/اصلاح طلبان به طور شفاف مرز خود را با سران فتنه روشن کنند
نایب رئیس مجلس نهم، مشکل اصلی در جبهه اصلاحات را رها کردن بعضی واژهها در جامعه، بدون در نظرگرفتن تعریف چارچوبدار برای آنها خواند و تاکید کرد: در چنین شرایطی هر کس برداشت خود را از واژه مورد نظر خواهد داشت که این موضوع مصداق بارز “هر کسی از ظن خود شد یار من” میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم اصلاحطلبی را در معارف اسلامی حسن بسیار پسندیده یک مسلمان برشمرد و تاکید کرد: اینکه میگویند اگر مسلمانی دو روزش مثل هم باشد مقبون، اگر بدتر از دیروز باشد ملعون است و مسلمان واقعی کسی است که هر روزش بهتر از روز قبل باشد و این نشان میدهد که مسلمان باید اصلاحطلب باشد، یعنی هم خودش را اصلاح کند و هم مصلح جامعه باشد. مقام معظم رهبری زمانی تعبیری به این معنا داشتند که ما در اسلام اصولگرای غیراصلاحطلب و اصلاحطلب غیراصولگرا نداریم به این ترتیب هر اصولگرایی باید اصلاحطلب و هر اصلاحطلبی باید اصولگرا باشد، بنابراین اصلاحطلبی را از این تعریف میتوان در نظر گرفت، نه کسانی که اصلاحطلبی را مبارزه با حکومت دینی قلمداد میکنند و با تئوریپردازیهای خود اندیشههای حضرت امام(ره) و انقلاب اسلامی ایران را زیر علامت سوال می برند.
وی ادامه داد: مثلا آقای خاتمی جامعه مدنی را رها و هرکسی یک تعریفی برای آن ارائه کرد؛ یکی گفت این واژه همان مدینهالنبی است و دیگری مدینه فاضله ارسطو و جامعه لائیک را مصداق عینی آن دانست. با این اوصاف اولا اصلاحطلبان اگر تکلیف خود با سران فتنه روشن کرده و موضع روشن و شفاف بگیرند و ثانیا اصلاحطلبی را در چارچوب قانون اساسی و قوانین موضوعه کشور تعریف کنند، میتوانند فعال شوند.
نامزدهای اصولگرا که برای انتخابات ریاست جمهوری مطرحاند خودشان تصمیم به کاندیدا شدن گرفتند و تشکلی از آنها حمایت نکرده است، تشکلها مهر یا آبان به مصادیق وارد میشوند
|
باهنر درباره ورود اصولگرایان به صحنه انتخابات، گفت: تا الان اسامی که به عنوان نامزد ریاست جمهوری مطرحاند عموما خودشان تصمیم به کاندیدا شدن گرفتند که ما به همه آنها احترام میگذاریم اما من تا به حال نشنیدم که تشکیلات، جریان و یا گروهی، از نامزد مشخصی حمایت کرده باشد، اینها آمدند دارند فضای سیاسی کشور را برانداز میکنند.
نایب رئیس مجلس نهم، با بیان اینکه جامعه اسلامی مهندسین و جبهه پیروان خط امام ورهبری تاکنون روی مصادیق بحث نکردند، تصریح کرد: در حال حاضر تنها روی ضوابط و شاخصها تمرکز کرده و سیاستهای راهبردی را تعیین و تعریف میکنند اما هنوز به مصداقها نرسیدند، فکر میکنم هنوز برای مشخص شدن مصداقهایی که قرار باشد جریانها، تشکلها و گرایشهای سیاسی روی آنها دست بگذارند هنوز زود است، شاید بتوان گفت مهر و آبان روی افراد بحث میشود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس نهم، در توضیح احتمال اتحاد اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری آینده، یادآور شد: این موضوع به شرایط بستگی دارد، با توجه به اینکه افرادی که هم اکنون برای حضور در صحنه انتخابات اعلام آمادگی کرده اصولگرا هستند، اگر در صحنه بمانند قاعدتا هر کدام یک عده و گروهی را برای همراهی با خود درنظر میگیرند بنابراین اینکه انتظار داشته باشیم همه اصولگراها روی یک نفر تفاهم کنند، مقداری بعید به نظر میرسد، باید جلو رفت تا ببینیم چگونه میشود.
اگر کاندیداهای اصولگرا با هم مذاکره و تفاهم کنند کار سیاستورزان راحتتر میشود
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با تاکید بر اینکه در انتخابات ریاستجمهوری بر عکس انتخابات مجلس با حجم زیادی از نامزدها روبرو نیستیم، تصریح کرد: در قانون اساسی برای رئیس جمهور شاخصهایی همچون مدیر، مدبر، رجل سیاسی و مذهبی ذکر شده، بر این اساس ۴ الی ۶ نفر بیشتر امکان کاندیداتوری ندارند، با در نظر گرفتن گفته آقای عسگراولادی که تعداد کاندیداها محدود باشد، اگر نامزدهای اصولگرا ۲، ۳ یا ۴ نفر هم باشند این به معنای تفرقه اصولگرایان در انتخابات ریاستجمهوری است اما ممکن است یک نفر به اصطلاح خیلی گل کند و اکثریت قریب به اتفاق اصولگراها با او هماهنگ شوند، این به معنای آن نیست که ما کاندیدای دیگر اصولگرا نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: البته اگر کاندیداها با هم مذاکره و صحبت داشته و به تفاهم برسند، کار گروهها و سیاستورزان کشور را راحت میکنند، اما اگر عدهای شروع کرده و به هیچ قیمتی نخواهند کنار بروند قاعدتا نمیگذارند بین اصولگراها وحدت جامعی به وجود بیاید.
انتخابات آتی ریاست جمهوری مثل سال ۸۴ میشود
باهنر در پاسخ به این سوال که شکل انتخابات آینده ریاست جمهوری را شبیه سال ۸۴ میبینید یا سال ۸۸، گفت: من فکر میکنم بیشتر شبیه سال ۸۴ بشود، چون ما در انتخابات ۸۸ دو نامزد اصولگرا نداشتیم، یعنی کاندیداهای متنوع ورود پیدا میکنند و اگر هم یکی از کاندیداها گل نکند احتمال دارد انتخابات به مرحله دوم کشیده شود.
تشتت در راستسنتی پس لرزههای بعد از انتخابات مجلسنهم است/ همه مواضع جبهه متحداصولگرایان را قبول نداشتم
وی در پاسخ به این سوال که احساس میشود در راست سنتی یک نوع تشتت و تفرقه وجود دارد چه داخل تشکل و چه میان تشکلها، به طور مثال در جامعه اسلامی مهندسین بحث قهر آقای مرتضی نبوی مطرح است یا در جبهه موتلفه بحث تغییر نسلی مطرح است، ضمن اینکه قبلا حمایت از آقایان احمدینژاد و هاشمی یک دو قطبی در موتلفه ایجاد کرده بود، در جامعه اسلامی کارمندان هم کمال سجادی گفته بود من فعلا از جبهه پیروان خط امام و رهبری قهر کردم تا تکلیف انتخابات مجلس نهم مشخص شود، آقای کوهکن هم اعلام کرده از این جبهه دلخوشی ندارد، این طور به نظر میرسد که بیشتر روی جامعه اسلامی نمایندگان ادوار متمرکز است و آقای شهاب الدین صدر دبیرکل جامعه اسلامی پزشکان هم که در مجلس هشتم با شما بر سر نایب رئیسی قوه قانونگذاری و با آقای لاریجانی روی ریاست فراکسیون اصولگرایان رقابت کرد، حال آنکه اکثریت مجلس هشتم دست جریان جبهه پیروان خط امام و رهبری بود، هماکنون وضعیت درون این جبهه چگونه است؟ افزود: اینها موضوعاتی طبیعی و پسلرزههای بعد از انتخابات است، جبهه پیروان خط امام و رهبری ۱۵-۱۴ عضو حقوقی دارد تشکلهایی که کنار هم جمع شده و با یکدیگر کار میکنند، ۵ الی ۷ نفر از دبیران کل این تشکلها همواره در مواقع حساس همچون انتخابات مجلس و ریاست جمهوری کاندیدا بودند، جبهه پیروان خط امام و رهبری با یک مجموعه بزرگتر به نام جبهه متحد اصولگرایان کار میکرد، خوب آنجا بعضی از کاندیدای ویژه جبهه پیروان خط امام و رهبری رای نیاوردند طبیعی است که آنها دلخوری و گلایههایی داشته باشند.
نایب رئیس مجلس نهم، با تاکید بر اینکه در همکاری ائتلافی و مقطعی تنازلها است که میتواند وحدت نسبی را حفظ کند، تصریح کرد: اگر قرار به طرح گلایهها بود گلایههای زیادی به جبهه متحد اصولگرایی مطرح میشد، من که عضو شورای مرکزی جبهه متحد هستم اگر قرار بود از این جبهه گلایه کنم جبههای شکل نمیگرفت، در حالی که من و دیگر دوستان همه مواضع جبهه متحد اصولگرایان را قبول نداشتیم، اما یک کار دسته جمعی با تنازل، کوتاه آمدن و سعه صدر به سرانجام میرسد. بنابراین طرح چنین بحثهایی پسلرزههای بعد از انتخابات است که معمولا به وجود میآید.
قهر و گلایه مرتضی نبوی از جامعه اسلامی مهندسین واقعیت ندارد
وی با تکذیت قهر مرتضی نبوی از جامعه اسلامی مهندسین، گفت: جالب است بگویم که رئیس مجمع عمومی دهم جامعه اسلامی مهندسین که ۷ تیر امسال برگزار شد آقای نبوی بود، در جلسه شورای مرکزی هم که تشکیل شد ایشان حضور داشتند، در ضمن احکام انتخاب شدن همه ما را آقای نبوی به عنوان رئیس مجمع امضا کردند اما ایشان حدود ۴-۳ ماه قبل از برگزاری کنگره اعلام کرد که من کاندیدای شورای مرکزی نمیشوم، دلایلی داشتند که البته ما خیلی قانع نبودیم ولی برای خودشان محترم بود اما یکی از دلایل جدی آقای نبوی این بود که من عضو هیات حل اختلاف قوا هستم و مصلحت نیست که در فعالیت سیاسی، تشکیلاتی و حزبی فعال باشم به این دلیل ما قانع شدیم.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم، افزود: آقای نبوی عضو هیات موسس جامعه اسلامی مهندسان است و هیات موسس طبق اساسنامه اختیارات ویژهای دارد، باید بگویم جلسات این موسسه برگزار شده، ارتباطات برقرار و مشکلی وجود ندارد بعضی از موارد مطرح شده ساخته پرداخته یک عده است که رسانهها هم آن مسائل را مطرح میکنند.
از دلایل جدی آقای نبوی که کاندیدای شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین نشد این بود که گفت عضو هیات حل اختلاف قوا هستم و مصلحت نیست که در فعالیت سیاسی، تشکیلاتی و حزبی فعال باشم به این دلیل ما قانع شدیم
|
وی علت گلایهمندی کمال سجادی دبیرکل جامعه اسلامی کارمندان از جبهه پیروان خط امام و رهبری را به حق خواند و تاکید کرد: در مورد آقای سجادی هم یکسری گلایههای ایشان از جبهه به حق است، بالاخره ایشان میگوید با وجود اینکه ۷ سال سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری بوده، اسمش در لیست کاندیداهای تهران قرار نگرفته، من خودم را جای آقای سجادی میگذارم میبینم حرف ایشان حق است.
عضو کمیسیون اصل نود در مجلس نهم، ادامه داد: واقع قضیه آن است که بنده و آقای متکی به عنوان نمایندگان جبهه پیروان خط امام و رهبری در جبهه متحد اختیار نداشتیم که همه لیست را ببندیم، بالاخره خیلی از اینها به رای گذاشته و حتی یکی دو مورد هم به قرعهکشی کشیده شد. قرار بود از بین ۷۰ نفری که ما به عنوان هیات اجرایی جبهه متحد به شورای مرکزی این جبهه بردیم ۳۰ نفر انتخاب شوند. ما حدود ۸۰-۷۰ درصد این افراد را لایق و مفید برای مجلس میدانیم اما لیست تهران ۳۰ نفر بیشتر جا نداشت، بنابراین مجبور بودیم ۴۰ نفر از این افراد را حذف کنیم، نمیتوانستیم کشمکش بگذاریم که ۳۰ نفر اعضا جبهه متحد، همه باید از اعضا جبهه پیروان خط امام و رهبری بوده و بقیه نباشند، بالاخره کار جمعی است.
وی تصریح کرد: بنابراین با آقای سجادی در جلسه جبهه پیروان خط امام و رهبری صحبت شد. دوری هم بین تشکلهای عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری زدیم. البته بعضی از تشکلها مسائل داخلی دارند که خودشان باید درصدد برطرف کردن آن برآیند. مثلا انجمن اسلامی پزشکان بعضاً به ما مراجعه کرده و اعلام کردند که قصد تجدیدنظر در انتخاباتمان را داریم که این موضوع به خودشان مربوط است.
تأیید صلاحیت صدر را از شورای نگهبان پیگیری کردم اما نتیجه نداد
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین، در توضیح وضعیت انجمن اسلامی پزشکان و دبیرکلی شهاب الدین صدر بر این تشکل، یادآور شد: در مورد دکتر صدر هم منهای اتفاقی که درباره رد صلاحیت وی در مجلس و عدم حضورش در انتخابات مجلس افتاد که البته با وجود رقابتهایی که در جاهایی با ما داشت، من راضی نبودم، حتی با شورای نگهبان هم صحبت کردم که اگر واقعاً مسائل ایشان قابل گذشت و حل شدن است مرتفع شود، دنبال هم کردم اما نتوانستم، غیر از این موضوع اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی پزشکان بعضا به ما مراجعه کرده و خواهان تجدیدنظر در انتخابات هستند که این موضوع به مسائل داخلی خودشان بستگی دارد و من گفتم ما در این مسائل دخالت نمیکنیم، خودشان با هم صحبت کنند.
بحث تغییر نسلی در موتلفه مطرح است
وی با تایید بحث تغییر نسلی در موتلفه، تاکید کرد: البته تواضع آقای محمدنبی حبیبی خیلی بالاست، بنده هم که ۱۲-۱۰ سال دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین هستم یک یا دو دور دیگر میتوانم دبیر باشم، البته من همیشه در زمان انتخاب شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین خواهش کردم که دوستان فردی را جایگزین من کنند اما محبت داشته و زیربار نمیروند. ولی ما ابدی نیستیم بالاخره باید یک یا دو دوره دیگر کار را به دست جوانها بدهیم.
باهنر با تاکید بر اینکه جوانها باید وارد میدان شوند، افزود: البته دور گذشته شورای مرکزی فعالیت جوانها در جامعه مهندسین زیاد بود، این دوره هم ما در شورای مرکزی تعداد زیادی نیروهای جدید داریم و میدان برای ورود جوانها باز است البته یک فرآیند حقوقی دارد که طی میشود و مشکلی وجود ندارد.
جبهه متحد پیروان خط امام و رهبری برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم واحد عمل میکند
این طور نیست که موتلفه یک چهره مخفی داشته باشد که کسی از اول انقلاب اسم او را نشنیده و حالا یک دفعه میخواهد نام او را برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم مطرح کند
|
وی درباره طرح موضوع معرفی کاندیدای اختصاصی از سوی جبهه موتلفه، گفت: ممکن است یک کسی فکر کند یک نوع تبلیغات ویژه است که دارند انجام میدهند اما تا آنجایی که من اطلاع دارم این طور نیست که موتلفه یک چهره مخفی داشته باشد که کسی از اول انقلاب اسم او را نشنیده و حالا یک دفعه میخواهد آن را مطرح کند. بالاخره نامزدها از میان افرادی هستند که وجود دارند که باید بگردیم تا لایقترین فرد انتخاب شود.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم، تاکید کرد: درجبهه پیروان خط امام و رهبری تمام تلاش مان بر این است که واحد عمل کنیم.
اصولگرایان کار را به دست رادیکالها بدهند به عاقبت اصلاح طلبان دچار میشوند
قائم مقام جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به این پرسش که پایداری قائل به این بود که حافظ گفتمان سوم تیر است. بعد مطرح کرد که خالق ۹ دی است- که البته بحثی بین آقای حسینیان و عسگراولادی در جلسه شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان در همین رابطه در گرفت- با وجود تبلیغاتی که اینها برای انتخابات مجلس کردند اما با اقبال مردمی روبرو نشدند، آیا مردم میخواستند پیامی به آنها بدهند؟ تاکید کرد: بارها هم به خودمان و هم به رقبا گفتم که کار را به دست رادیکالها ندهید. یعنی خود ما اصولگراها هم باید حواسمان جمع باشد تا کار را به دست رادیکالها ندهیم، اصلاحطلبان هم همینطور. من هنوز معتقدم دولت اصلاحطلب چوب تندروی برخی از رادیکالهایی را خورد که میداندار قضیه شدند. همانها که مقاله نوشته، سرخپوش و رداپوش خاکستری درست کردند، آنقدر مسائل را رادیکالیزه کردند که نتوانستند تاب بیاورند و با هم اختلاف پیدا کردند. اصولگراها هم همینطور، اگر میدان را به دست یکسری افراد رادیکال تند با دید محدود بدهند این اتفاقات رخ میدهد.
وی افزود: رادیکالها ممکن است ۳-۲ سال جولانی بدهند اما بالاخره باید انقلاب، نظام، کشور و مدیریت مملکت دست یکسری افراد متعادل اصولگرای دارای مواضع با ثبات اما قابل بحث باشد، وگرنه اینکه یک عده بیایند بگویند محور قطب عالم امکان ما هستیم و هر کس با ما خوب بود انقلابی و هرکس نبود مورد تایید نیست کار به جایی نمیرسد. واقعیت آن است که مردم هم افکار رادیکالی را برنمیتابند، مردم میخواهند زندگی خوب و سالم هم از نظر روانی و هم مادی همراه با عزت داشته باشند.
مصلحت نیست آقای هاشمی وارد میدان ریاست جمهوری شود/ در این دوره کمبود کاندیدا نداریم
نایب رئیس مجلس نهم، درباره احتمال حضور هاشمی رفسنجانی در انتخابات آینده ریاست جمهوری، گفت: من فکر میکنم مصلحت نیست که آقای هاشمی وارد میدان شود. ایشان جایگاه ویژه خودشان را داشته و باید جایگاه خود را حفظ کنند. نیروها هم زیاد هستند که دارند فعالیت میکنند. ما در این دوره کمبود کاندیدا نداریم بلکه اضافی هم داریم. میشود مدیریت و حمایت کرد تا انتخابات خوبی داشته باشیم.
دولت اصلاحطلب چوب تندروی برخی از رادیکالهایی را خورد که میداندار قضیه شدند همانها که مقاله نوشتند، سرخپوش و رداپوش خاکستری درست کردند، آنقدر مسائل را رادیکالیزه کردند که نتوانستند تاب بیاورند و با هم اختلاف پیدا کردند |
وی در پاسخ به این پرسش که مجموعه اصلاحطلبی ۳ طیف وجود دارد که اگر رادیکالها را کنار بگذاریم، یک طیف وابسته به آقای خاتمی و طیف دیگر قائل به حمایت از یک نامزد اصولگرا است. طیف نخست فکر پشتیبانی از آقایان خاتمی، جهانگیری یا عارف در سر میپرواند و گروه دوم به حمایت از فردی مثل قالیباف علاقه دارد فکر میکنید، اقبال به کدام یک از این دو بیشتر باشد؟ گفت: در این زمینه نمیشود اظهارنظر کرد، باید کمی جلوتر برویم، بنده در تصمیمات حاکمیتی نبوده و تنها بهعنوان فعال سیاسی عرض میکنم، اصلاحطلبان باید در رابطه با مسئله فتنه، سران فتنه و توهمی که وجود داشت مواضع خودشان را روشن کنند. اسامی که مطرح شد که من نمیخواهم روی آن اسامی اظهارنظر کنم، ولی بعضی از اینها مواضعشان در رابطه با فتنه روشن نیست. روشن که نیست؛ بعضا حامی هم بودند.
عضو کمیسیون اصل نود در مجلس نهم، افزود: اینها باید جبران کنند، اسامی که مطرح میشد با هم خیلی فرق میکنند، متفاوت هستند، در قبال فتنه یکی سکوت کرد و یکی حمایت، اینها باید تکلیفشان روشن شود، به طور مثال افرادی همچون آقای قالیباف هیچگاه در جریان فتنه نبوده و حمایت هم نکردند، ممکن است مشکلاتی با دولت داشته باشند اما نباید هر کسی که با دولت اختلافنظر سیاسی داشت به وی چوب فتنه و اصلاح طلبی زد.
نام آقای ناطق نوری برای انتخابات ریاست جمهوری قابل طرح است
وی درباره احتمال ورود ناطقنوری به انتخابات ریاستجمهوری آینده، تاکید کرد: آقای ناطق جزء شخصیتهای سابقهدار و خوشنام مملکت است، حال یک مدتی ایشان خود را از مسائل سیاسی به دلیل یکسری تألمات روحی و بعضی مسائلی که در شأن خود نمیدانست کنار کشید، اما آقای ناطق قابل طرح است.
احتمال غافلگیری در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم وجود دارد
قائم مقام جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره احتمال غافلگیری در انتخابات آینده ریاست جمهوری مشابه آنچه در انتخابات سال ۷۶ و ۸۴ رخ داد، یادآور شد: بعید نیست ممکن است این اتفاق بیفتد، واقعیت آن است که کشوری که کارش حزبی نبوده و در آن بر اساس یک دموکراسی سنگین همه مسئولان نظام مستقیم یا با یک واسطه از سوی مردم انتخاب میشوند حلقه گمشدهاش حزب است. یعنی ما اگر ۲ الی ۴ حزب شناسنامهدار فعال، چارچوبدار، پاسخگو نداشته باشیم مردم مجبورند افراد را انتخاب کنند، افراد هم بالاخره یکی خوب، یکی متوسط و یکی ضعیف و بد از کار در میآیند.
رئیسجمهوری که قبلاً حتی وزیر و استاندار هم نبوده، تا بخواهد متوجه مسائل و حساسیتهای کلان کشور شود خسارتهایی را به کشور میزند
|
وی افزود: ما در مجلس حوزههای انتخابیهای داریم که ظرف ۹ دوره انتخابات ۹ نماینده انتخاب کردند، خب این نماینده به درد مجلس و مردم منطقه نمیخورد چون تا میآید کار مجلس و خدمترسانی به حوزه انتخابیه را یاد بگیرد دوره نمایندگی به پایان میرسد، البته شاید خوب نباشد نمایندهای هم مثل من ۷ دوره نماینده مجلس باشد، ولی بالاخره یک نماینده که وارد مجلس میشود در طول یک، دو، سه یا چهار دوره آموزشهایی دیده و راهکارهایی را آموخته که چه طور به نفع حوزه انتخابیه و کشور کار کند.
باهنر تاکید کرد: بر این اساس فردی که میخواهد رئیسجمهور شود اگر قرار باشد قبلاً حتی وزیر و استاندار هم نبوده باشد، اگرچه ممکن است فرد بسیاری خوبی هم باشد اما تا بخواهد متوجه مسائل و حساسیتهای کلان کشور شود خسارتهایی را به دنبال دارد. بنابراین ممکن است ما در انتخابات آینده ریاست جمهوری غافلگیر شویم ولی باید تلاش کنیم که این غافلگیری رخ ندهد.
هر کسی که با دولت اختلافنظر سیاسی داشت نباید به وی چوب فتنه و اصلاح طلبی بخورد
|
وی بهترین راهکار برای جلوگیری از غافلگیری در انتخابات ریاست جمهوری را تفاهم فعالان سیاسی خواند و گفت: بهتر است فعالان سیاسی بنشینند و روی ۲ الی ۳ چهره قابل قبول و قابل تحمل تفاهم کنند.
ماهی نیست که توکلی نامهای صریح خدمت آقا ننویسد
عضو کمیسیون اصل نود در مجلس نهم، در توضیح نامه خود به رهبری قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، گفت: بارها و بارها رهبر معظم انقلاب فرمودند نظرات، پیشنهادات، صحبتها و راهکارها را مطرح کنید، بر همین اساس ما به عنوان کسانی که بعضاً مورد اعتماد مقام معظم رهبری هستیم، چنین اقداماتی را در دستور کار خود قرار میدهیم.
وی با بیان اینکه احمد توکلی ماهی نیست که نامه خدمت آقا ننویسد، افزود: آقای توکلی خیلی صریح هم نامهها را مینویسد، هر نقدی، پیشنهادی و گلایهای را مطرح میکند. در مورد نامه بنده به حضرت آقا هم، ۲ ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، بنده نامهای به رهبری نوشتم که انتخابات جلو میرود و امکان پیشبینی هم نیست، ممکن است هر کدام از نامزدها رأی بیاورند بنابراین ما باید برای رأی آوردن هر کدام از آنها برنامه داشته باشیم.
بعد از انتخابات ۸۸ خیلیها خلط موضوع کردند مثلاً یک عده گفتند آقای موسوی قبل از انتخابات آدم ضدانقلاب، ضداسلام و وطنفروش بود، آنها با طرح این حرفها در واقع شورای نگهبان را زیر علامت سؤال میبرند
|
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین ادامه داد: بعد از انتخابات خیلیها خلط موضوع کردند مثلاً یک عده گفتند آقای موسوی قبل از انتخابات آدم ضدانقلاب، ضداسلام و وطنفروش بود، آنها با طرح این حرفها در واقع شورای نگهبان را زیر علامت سؤال میبرند، اگر این فرد ضد انقلاب بود چرا شورای نگهبان ایشان را تأیید کرد، حتی بالاتر از شورای نگهبان اگر مقام معظم رهبری این برداشت را داشتند خب اشاره میکردند تا حل شود.
وی افزود: در آن زمان این ۴ نفر مورد تأیید شورای نگهبان بودند معنای حقوقیاش این است که هر کدام از این ۴ گزینه امکان رئیسجمهور شدن داشتند بنابراین نظام جمهوری اسلامی برای رئیسجمهور شدن هر کدام از اینها باید برنامه داشته باشند. در سال ۷۶ غافلگیری پیش آمد که البته آقای ناطق نوری خود قضیه را جمع کرد یعنی صبح شنبه پیام تبریک برای آقای خاتمی فرستاد. من در سال ۸۸ با این نیت که بعد از انتخابات غافلگیری پیش نیاید نامهای به مقام معظم رهبری نوشتم، حال چه جرمی مرتکب شدم؟
نایب رئیس مجلس نهم، تاکید کرد: آیا آنهایی که الان نقد کرده و میگویند قبل از انتخابات آقای موسوی آدم ضدانقلابی بوده، آیا با این تفکر در حال خدمت به نظام هستند؟ بله، آقای موسوی یکسری صفات پنهان نفسانیاش بعد از انتخابات گل کرد، ایشان سادهانگاری، خوشباوری و توهمانی داشت که یک عده هم به این توهمات دامن زدند، ایشان تصور کرد که یک اتفاقی افتاده و اتهام سنگین و غیرقابل قبولی به نام تقلب را به نظام زد.
آقای موسوی یکسری صفات پنهان نفسانیاش بعد از انتخابات گل کرد، وی سادهانگاری، خوشباوری و توهمانی داشت که یک عده هم به این توهمات دامن زدند
|
قائم مقام جبهه پیروان خط امام و رهبری، با تاکید بر اینکه در اثر اشتباهات انسانی ممکن است از ۴۰ میلیون رأی، ۵۰۰ هزار رأی معادل یک تا ۲ درصد آرا مخدوش شود، افزود: اما اینکه ۱۳ میلیون با ۲۵ میلیون رای با هم جابجا شوند این مسئله ناشی از توهم یا ناآشنایی با ساختار انتخاباتی است. ما نزدیک ۵۰ هزار صندوق رأی در سراسر کشور داشتیم برای هر صندوق رأیگیری ۱۵ الی ۲۰ نفر عامل از بخشهای مختلف اعم از نماینده فرماندار، معتمد محل، ناظر، بازرس و … بودند، در چنین شرایطی ادعای جابجایی آراء معنایش این است که یک شبکه جاسوسی ضداطلاعات قوی در کشور تشکیل شده بود و این شبکه ۵۰۰ هزار نفر آدم را اجیر کرد، شورای نگهبان و دولت را هم توانست بخرد تا ۱۳ میلیون رأی را با ۲۵ میلیون رأی جابجا کند. چنین موضوعی به هیچ وجه امکان عملیاتی شدن در کشور ندارد.
باهنر گفت: این نشان میدهد کسی که چنین ادعایی را مطرح میکند خیلی انتزاعی فکر کرده که اینطور توهم را بیان میکند. اگر هم توهم نباشد خیلی سطح فکر پایین بوده است که باید آن را جبران کنند. اگر هم اینها را میداند و باز هم ادعا دارد معلوم میشود که شمشیرش را ضد نظام و حیثیت ۳۳ ساله نظام کشیده است.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم، با تایید امکان تقلب در انتخابات مجلس به دلیل وجود ۲۰۰ حوزه انتخابیه، گفت: در هر دوره آراء ۲ ـ ۴ حوزه انتخابیه از سوی شورای نگهبان باطل میشود، اگر کسی بگوید حتی یک رأی هم بالا پایین نشده آن هم انتزاعی فکر میکند، در ۴۰ میلیون رأی اگر بخواهند درست هم بشمرند ممکن است ۱۰۰ هزار رای اشتباه شمرده شود اما در ۴۰ میلیون رای، ۲۵ میلیون رای را که کسی نمیتواند بالا پایین کند، داستان فتنهای که اینها برپا کرده و هزینهای را به نظام تحمیل کردند این بود که با توهمی که داشتند میخواستند جامعه را ۲ شقه کنند، به قول مقام معظم رهبری پای صندوق رای برنده نشده بودند میخواستند در خیابانها لشکرکشی کرده و جنگ خیابانی راه بیندازند، اینها کار ضدانقلابی بود که باید جوابگو باشند.
کرباسچی مستندی دارد اعلام کند
وی درباره جوابیه کرباسچی به اظهارات خود، گفت: من نکتهای گفته بودم مبنی بر اینکه مشهور است آقای کرباسچی به مهندس موسوی رای داد در حالی که رئیس ستاد آقای کروبی بود. آن هم به این دلیل بود که در تاریخ ۲۳ یا ۲۴ خرداد ماه سال ۸۸ در رسانهها آمد که آقای کرباسچی به آقای مهندس موسوی رای داد، من تکذیبیه رسمی این مسئله را از ایشان ندیدم و به اصطلاح فکر میکردم که رای آقای کرباسچی به مهندس موسوی بوده است، بر این اساس بود که وقتی از من درباره آقای کروبی سوال شد در پاسخ گفتم آقای کروبی که رئیس ستادش به فرد دیگری رای بدهد تکلیفاش روشن است، این موضوع به آقای کرباسچی برخورد اما ایشان در پاسخ اعلام نکرد که من به چه کسی رای دادم و گفت هیچ کس نمیداند من به چه کسی رای دادهام.
من مستند دارم که در روزنامهها نوشتند آقای کرباسچی به مهندس موسوی رای داده، اگر آقای کرباسچی هم مستندی دارد اعلام کند، من از بابت حرفم عذرخواهی میکنم
|
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین، ادامه داد: اگر ایشان به آقای کروبی رای داده رسما اعلام کند که من به آقای کروبی رای دادم و من هم میگویم اشتباه کردم. چون برداشت من این بود، آن زمان مطرح شد که وی به آقای مهندس موسوی رای داده و بعد هم مسئله از سوی ستاد آقای کروبی یا شخص کرباسچی تکذیب نشد یا شاید از چشم من گذر نکرد، من مستند دارم که در روزنامهها نوشتند آقای کرباسچی به مهندس موسوی رای داده، اگر آقای کرباسچی هم مستندی دارد اعلام کند ما قبول میکنیم، اعلام هم نکند من از این بابت عذرخواهی میکنم، بنده مشکلی ندارم که بگویم اشتباه کردم. بحث من آقای کروبی بود که سال ۸۴ اعلام کرد من نیم ساعت خوابیدم و رای من را دزدیدند و یکبار دیگر سال ۸۸ آن کار را کرد، بر همین اساس در رجل سیاسی ـ مذهبی بودن وی یک مقدار تردید میشود.
مسوول نهایی آمار سازمان آمار کشور است/بالاخره باید نرخ بیکاری در کشور مشخص شود
نایب رئیس مجلس نهم، درباره علت ارائه نشدن آمارهای دقیق اقتصادی، از سوی دولت، گفت: ما تکلیف آمار را در قانون برنامه پنجم روشن کردیم، مسوول نهایی آمار سازمان آمار کشور است، البته سازمان آمار کشور موظف است برای تولید و انتشار آمار از بخشهای تخصصی مشورت بگیرد، بنابراین اگر فرض کنیم بانک مرکزی آمار اقتصادی ارائه کرده و سازمان آمار هم یک آمار اقتصادی بدهد، ما سازمان آمار را به رسمیت میشناسیم.
وی با بیان اینکه دولت بعضا از انتشار آمار رسمی کشور جلوگیری میکرد، یادآور شد: این مورد نقد جدی ماست، زیرا دولت حق ندارد این کار را کند، به همین دلیل خیلیها به خود اجازه میدهند آمار رسمی کشور را زیر علامت سوال ببرند. چند بار هم در این زمینه مقام معظم رهبری گلایه کردند که آمار رسمی کشور را زیر علامت سوال نبرید اما از آن طرف بعضی آمار رسمی منتشر نمیشود. یک مجله، یک نشریه، یک کارشناس و یک سخنران در یک همایش یک موضوعی را مطرح میکند یک دفعه آماری منتشر میشود. باید بدانیم بالاخره نرخ بیکاری در کشور ما چند درصد است، یکی میگوید ۹ درصد، یکی میگوید ۱۱ درصد، یکی میگوید ۱۷ درصد و یکی از همکاران ما میگوید در استان ما ۳۰ درصد است. اگر آمار دقیق علمی منتشر نشود همه این مسائل و ضایعات را به دنبال دارد.
کروبی سال ۸۴ اعلام کرد من نیم ساعت خوابیدم و رای من را دزدیدند و یکبار دیگر سال ۸۸ آن کار را کرد، بر همین اساس در رجل سیاسی ـ مذهبی بودن وی یک مقدار تردید میشود
|
دولت حق ندارد از انتشار آمار رسمی کشور جلوگیری کند
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه دولت با اعلام نکردن آمارها در واقع به وظیفه قانونی خودش عمل نمیکند، تاکید کرد: ما در قانون به ویژه در قانون اقتصادی دولت را موظف کردیم که آمار رشد اقتصادی، نرخ بیکاری، نرخ سطح عمومی قیمتها را منتشر کند تا فعالان اقتصادی بدانند کجا سرمایهگذاری کرده و کجا نکنند. اینها جزء گرفتاری و نقدهای جدی ماست که به دولت داریم. متاسفانه دولت نهم و دهم استفاده بهینهای که از آمار در کشور میشد داشت را نتوانست ببرد، دولت بعضی جاها آمارها را مکتوم و پنهان نگه داشت و اعلام نکرد که این موضوع گرفتاریهایی را ایجاد کرد.