خبرگزاري رويتر فاش كرد تنش سياسي موجود در سوريه ربطي به انقلاب مردم ندارد و طرحي است كه سال 2007 از سوي سازمان سيا نوشته شد. طبق اين گزارش سيا از همان زمان گروه تروريستي القاعده را نامزد اجراي طرح خود كرده بود.
رويتر در گزارش خود نوشت: آمريكا و انگلستان و برخي كشورهاي عرب حوزه خليج فارس، گروه هاي مسلح به درون سوريه مي فرستند و وسائل ارتباط جمعي غرب گزارشهاي بي خدشه درباره اين «انقلابي»ها انتشار مي دهند. برخي از اين گروه ها در فهرست سازمان هاي تروريستي آمريكا قرار دارند.
رويتر مي افزايد:ليبيائي هايي كه در سوريه به مبارزان مسلح سوريه كمك مي كنند، تخصص مخابرات دارند و به اسلحه سنگين مجهز هستند. اردوگاه هاي تعليماتي ايجاد كرده اند و در آنها افراد را تعليم مي دهند.
در اين گزارش تصريح شده است: جنگ كنوني در سوريه هيچ ربطي به دموكراسي ندارد. اين گروه هاي تروريستي تا وقتي كه غرب به هدف خود كه ساقط كردن رژيم اسد است نائل شود، در سوريه مي مانند. هزينه هايشان را آمريكا و كشورهاي نفت خيز عرب تأمين مي كنند. منافع آمريكا بلحاظ امنيت ملي، سوريه و بسا بخش وسيعي از منطقه را گرفتار خشونت و جنگ كرده است. تركيه و لبنان و اردن و عراق و اسرائيل در معرض خشونت قرار گرفته اند. اين كشورها عرصه القاعده گشته اند.
خبرگزاري انگليس مي نويسد: طرفه اين كه دو دشمن، يكي محافظه كاران جديد آمريكا و ديگري القاعده، اينك در سوريه، در كنار هم، بر ضد رژيم اسد مي جنگند. يادآور مي شود كه كساني چون اليوت آبرامس و ماكس بوت و الن بورك و… در شمار كساني بودند كه جنگ با تروريسم را مهندسي كردند.
در ادامه اين گزارش با اشاره به حضور 6 هزار جنگجوي مسلح كه از ليبي به سوريه منتقل شده اند، آمده است:ايوان و استون گزارشگر سي ان ان كه همراه اين افراد مسلح از طريق مرز تركيه به حلب رفته، فاش مي كند در حلب، افراد خارجي بسياري مشاهده مي شوند و از اتباع چندين كشور شمال آفريقائي در ميان شورشيان حضور دارند. اينان با همان اسلحه اي براي جنگ به سوريه رفته اند كه ناتو، بهنگام جنگ در ليبي به آنها داده بود.
رويتر آنگاه به نقل از نيويورك تايمز و مقاله «سيا مأمور شده است به اپوزيسيون مسلح سوريه كمك كند»، نوشت:افسران سيا، در جنوب تركيه، محرمانه، با شورشيان سوريه اسلحه، از جمله سلاحهاي اتوماتيك و خمپاره انداز و مهمات مي رسانند. نيويورك تايمز خاطرنشان مي كند كه تركيه و عربستان و قطر كشورهائي هستند كه بيش از همه، به شورشيان پول و اسلحه مي رسانند و هماهنگ كننده سيا است.
رويتر در عين حال نوشت: اما حقيقتي كه بر زبان ها و قلمها جاري نمي شود، اينست كه تصميم به سرنگون كردن رژيم سوريه در 2007 گرفته شده است. آن طرح، با استفاده از افراد مسلح غير سوري مي بايد به اجرا گذاشته مي شد. هزينه سرنگون كردن رژيم سوريه را سعوديها مي بايد مي پرداختند.طرح مي بايد به طريقي انجام مي گرفت، كه مداخله آمريكا آشكار نگردد. سيمون هرش در گزارش9 صفحه اي خود، كه در نيويوركر، در سال 2007 انتشار داد، نقشه آمريكا و چگونگي بكاربردن وسائل مخفي براي سرنگون كردن دولت سوريه را تشريح كرد. سرنگون كردن رژيم سوريه هدف دومي نيز مي داشت و آن از ميان برداشتن رژيم ايران بود. طرفه اين كه كار را مي بايد گروه هاي افراطي سني انجام مي دادند كه اسلام را توجيه گر مبارزه جوئي خويش كرده اند و امروز مي بينيم همان گروه ها و القاعده طرح سرنگون كردن رژيم اسد را اجرا مي كنند.سازمان رزمندگان اسلام در سال 2007، توسط آمريكا و عربستان سعودي بوجود آمده است.
در پايان گزارش رويتر آمده است: آمريكا استراتژي خود در دنياي عرب را توسط رژيمهاي سعودي و قطر و امارات متحده عرب و گروه هاي تروريست، عملي مي كند. و مراقب است كه به اين كار، پوشش عربي بدهد و با تبليغات سنگين عليه دولت اسد چنين القا كند كه تروريست ها مردم سوريه هستند.کیهان