به گزارش خبرنگار ایلنا عصر دیروز در مراسم گردهم آیی گروه مهندسان جامعه اسلامی مهندسین محمدرضا باهنر دبیر کل «جام» در سخنانی با اشاره به خصوصی سازی و مباحث مطرح شده درباره احیای اصل ۴۴ قانون اساسی با انتقاد از عملکرد دولت اظهار کرد: دولت در این چند ساله با افزایش حجم خود نه تنها به کارهای اصلی خود رسیدگی نکرده بلکه مدام وارد حوزههایی شده که نباید در آنها ورود پیدا میکرد.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین تصریح کرد: اکنون باید گفت وزیر مسکن پیش از این به موضوع مسکن نمیتوانست رسیدگی کند و اکنون موضوع راه و مسکن را نمیتواند حل و فصل کند که راه حل این موضوعات واگذاری کارها از سوی دولت به بخش خصوصی است.
وی افزود: بخشهایی از مسئولیت حاکمیت باید به جامعه مهندسین واگذار شود که از آن جمله میتوان به پروانه ساخت ساختمان اشاره کرد.
باهنر یادآور شد: بیش از صد سال است که صدور اسناد برای املاک مردم به دفترخانهها واگذار شده که یک بخش خصوصی هستند و معدل فساد آنها نیز قطعا از دستگاههای دولتی بیشتر نیست.
باهنر با عنوان نقد دولت و کارهای اجرایی حاکمیت ادامه داد: همه قراردادها به نفع دولت و یک طرفه است و در واقع میتوان گفت استثماری بوده که دولت تاکنون اعمال میکرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه یک مهندس نمیتواند در جریان امور نباشد و کار مهندسی نکند تاکید کرد: من از اینکه به من مهندس میگویند شرمنده میشوم و جلوی شما هم اقرار میکنم مهندس نیستم زیرا در سال ۵۴ مدرک مهندسی گرفتم و در خوش بینانهترین حالت حداکثر تا سال ۵۹ میتوانستم مهندسی کنم اما مهندسی که سه یا چهار سال از کار کنار برود دیگر مهندس نیست.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در انتقاد از فعالیتهای سیاسی اینجامعه اذعان کرد: میخواستیم حلقهای واسط باشیم میان بخش خصوصی و حاکمیت در حالی که بیشتر به سمت فعالیتهای سیاسی چرخش پیدا کردیم بعد متاسفانه در بخش صنفی فعالیت بسیار کمی داشتیم اما علاقمند هستیم این موضوع را بازیابی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در حاکمیت نفوذ داریم و میتوانیم صدای بخش خصوصی را به گوش حاکمیت برسانیم در مراسم عصر دیروز جامعه اسلامی مهندسین پس از سخنان باهنر منشور اخلاقی و اهداف جامعه اسلامی مهندسین در انتخابات نظام مهندسی تهران قرائت شد
پیش از سخنان باهنر نیز علی اکبرآقایی رییس کمیسیون عمران مجلس گفت با اشاره به حادثه زلزله تبریز گفت: ساخت و سازهای کشور و بخصوص در بخش روستایی گرفتار مشکلات بسیاری هستند و واقعا نتوانستهایم الگویی تعریف کنیم که بتواند جلوی اتلاف سرمایه و جان انسانها را بگیرد پس به عنوان قانونگذار و فعالین صنوف باید تلاش کنیم تا تحولاتی در وضع موجود ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه طول عمر ساختمانهای کشور ما با دیگر کشورهای پیشرفته دنیا قابل قیاس اذعان کرد در این مورد شاهد اتلاف سرمایههای بسیاری هستیم که کمیسیون عمران آمادگی دارد از پیشنهادات مطرح شده به صورت لایحه و طرح استفاده کند و آنها را مورد بررسی قرار دهد.