عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره مشکلات صنعت چای گفت: مصیبت چای ده سال پیش با تصویب ماده ۲۹ دربرنامه سوم نوشته شد.
ایرج ندیمی در گفت و گو با خانه ملت،درادامه اظهار داشت: پیش از تصویب سیاست های اصل ۴۴، حدود دوازده سال پیش خصوصی سازی از صنعت چای شروع وسازمان چای منحل شد.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل درمجلس شورای اسلامی با اشاره به احیای سازمان چای درسفر اول رییس جمهوربه گیلان افزود: دولت فعلی با احیای سازمان چای تصمیم به خرید تضمینی گرفت اما مسئوولیت سازمان چای به فرد لایقی سپرده نشد.
وی افزود: مدیریت ضعیف سازمان چای که با لابیهای خود تلاش برای ابقا دارد علاوه بر این که نتوانست پاسخگوی مشکلات این بخش باشد به مشکلات این بخش افزوده است.
ندیمی به مشکلات کارخانجات چای اشاره کرد و گفت: سازمان چای حقوق چایکاران و مطالبات آنها را به موقع پرداخت نمی کند که امیدوارم با مکاتبات انجام شده درپرداخت مطالبات تسریع شود.
نماینده مردم لاهیجان وسیاهکل درمجلس تصریح کرد: درمجلس ششم از وضعیت تجارت صنعت چای تحقیق و تفحص شد ودراین تحقیق به عواملی که موجب رسوب کالا درداخل می شد و مافیای واردات و ترفندهای ورود چای اشاره شد .
وی با بیان اینکه گزارش تحقیق و تفحص درکتابی چاپ شده و نزد مجلس است گفت: این گزارش نشانگر وضعیت نابسامان صنعت چای است و بر این تاکید دارد که تولید چای به تجارت چای وابسته است و این دو بدون هم رشد نمی کنند.
ندیمی همچنین به دیگر مشکلات این صنعت اشاره کردوافزود: چای ازجمله کالاهایی است که خرید تضمینی آن متناسب با تورم، افزایش هزینه ها ازجمله حقوق و دستمزد رشد نمی کند وجزو کالاهایی است که ارزش آن به روز تعیین نمی شود.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به واردات چای به کشوریادآورشد : اگر انگیزه تولید درکشاورزان ایجاد شود نباید ارز برای واردات چای از کشور خارج شود اما طوری رفتار می شود که واردات توجیه پیداکند.