آنچه كه در كشور نيازمند آنیم و فقدان آن باعث ايجاد مشكلات عديده شده مديريت صحيح و هدفمند است.
يكي از شاخصه هاي مديريت صحيح و موثر پرهيز از مديريت هاي موازي و روي آوردن به مديريت متمركز مي است.
همانطور كه مي دانيم در كشور ما سالهاست كه مديريت هاي موازي شكل گرفته و در حال توسعه است به عنوان نمونه در بخش آموزش كشور از ابتدايي تاعالي متوليان كثيري دارد كه به ترتيب عبارتند از وزارت آموزش و پر ورش، وزارت علوم تحقيقات و فناوري، وزارت بهداشت و درمان ،وزارت نيرو، وزارت نفت ، وزارت ارتباطات ، وزارت راه و شهرسازی، وزارت اقتصاد ودارايي و ساير سازمانها و نهاد هايي كه هر كدام بامديريتي متفاوت و سرفصل هاي مختلف آموزشي در يك رشته مشخص و يكسان فارغ التحصيل دانشگاهي تربيت مي کنند. دانشگاه هاي آزاد ، غير انتفاعي علمی کاربردی وغيره را نيز باید به آن اضافه شود.
آيا نتيجه كار را مثبت ارزيابي ميكنيد؟ آيا مديريت صحيح اين كار را تجويز می کند؟!
حال اگر ما در اين مجموعه عريض و طويل با مديريت ها و سلیقه های مختلف فقط يك مديريت و يك متولي بنام وزارت آموزش تعريف مي كرديم بازدهي آموزشي و مديريت و بهره وري اقتصادي بهتري نداشتيم؟!
همچنين در بخش درمان نيز اين چنين است و مديريت و شيوه درمان با كيفيت هاي متفاوت وامكانات متفاوت ارائه مي گردد. آيا اگر مديريت درمان كشور با سياست گذاري واحد در وزارت بهداشت متمركزمي بود مديريت و بهره وري بالاتري نداشتيم؟!
مثالي ديگر در خصوص متوليان زلزله در كشور است كه به ترتيب عبارتند از موسسه ژئو فيزيك دانشگاه تهران و موسسه زلزله شناسي و سازمان حوادث و بلاياي طبيعي و مركز تحقيقات مسكن و غيره . به ياد دارم در زلزله ناگوار منجيل و آن حوادث ناگوار هر جا نقصي مشاهده مي شد كه ناشي از عملكرد متوليان كار بود هر كدام از آنها ديگري را مسئول مي دانست اين در حالي بود كه اگر بودجه اي در اين خصوص چه در داخل و چه در خارج از كشور مي آمد آنها خود را متولي اصلي در كشور مي دانستند . لازم به يادآوريست كشور ما جزو كشورهاي پر خطر و زلزله خيز ا ست.
مثالي مهمتر درخصوص متوليان ساخت وساز در كشور كه جامعه مهندسين در آن نقش عمده اي دارند عبارتند از وزارت راه و شهرسازی ، وزارت نيرو، وزارت كشور، وزارت نفت ، وزارت جهاد كشاورزي ،بنياد مسكن ، بنياد مستضعفان ، سپاه پاسداران ، ارتش ،سازمان آب و فاضلاب، سازمان شهرداريها ، سازمان اوقاف و غيره كه هر كدام آنها ضوابط و مقررات مربوط به خود را داشته و مديريتي متفاوت را در خصوص پروژه يكسان ارائه مي نمايند آيا اگردركشور يك مديريت در اين بخش حاكم بود مديريت بهتر و بهره وري بالاتري نداشتيم؟
در اين ميان نظام مهندسي به عنوان يك نهاد غير دولتي و ومددكار بخش مسكن سالهاست با شهرداري درگير بوده و متاسفانه هنوز شاهد رانت پروژه هاي ساختماني بين اندك مهندسين واندك كاركنان شهرداري ها هستيم گرچه در قانون جديد صدور پروانه ها را نيز به نظام مهندسي سپرده اند ولي تا اجراي آن سالها فاصله داريم با اين حال در كمیسيون ماده صد شهرداري نظام مهندسي جايگاهي نداشته و در بسياري از پروژه هاي ساختماني كه توسط شهرداري اجرا مي شود نظام مهندسي نظارتي ندارد و وقتي مشكلي پيش مي آيد آنها يكديگر را مقصرمي دانند.
- نتيجه اينكه در تمامي مثال هاي اشاره شده و يا مواردي مشابه آن به دليل تعدد متوليان امر و تصميم گيرندگان در مشكلات پيش آمده و آتي جوابگويي و مسئوليت پذيري وجود نداشته و متاسفانه مي توان گفت ما در كشور شاهد يك نوع مهندسي مديريت موازي در حال گسترش هستيم كه اين نوع مديريت خسارات فراواني را به بار آورده است بویژه در بخش مسكن كه عامل اشتغال مولد در كشور ومهمترين عامل رشد شاخص درآمد ناخالص ملي است. مي بايست سرعت بيشتري به اين تغيير مديريت موازي داد .از فوائد اين كار آن است كه ما مي توانيم كليه نيازهاي نيروي انساني متخصص در هربخش و بویژه بخش مسكن را شناسايي و اشتغال مهندسين در اين بخش را به طور عادلانه سازماندهي کنیم. همچنين به طورنظام مند رانت هاي كاري از ميان برداشته شده وبا توجه به تعداد مهندسين بيكار حجم پرژه هاي عمراني را در كشوربالانس کنیم.
به اميد اشتغال مهندسين بيكار// سيد حميد رحيمي نياكي
آقای مهندس شما کجایی هستی
اصلا مال آملی
تا حالا کجا بودی
با سلام به همه همشهریان عزیز امیدوارم در انتخابات آتی نظام مهندسی افرادی مثل مهندس رحیمی نیاکی که اهل فکر و برنامه برای نظام مهندسی هستند وارد شوند نه اونهایی که با فروش نمره به دانشجو ها وارد می شوند و انجا حقشون را می خورند هر دو مقاله مهندس رحیمی حاوی مطالب جالب و خواندنی بود من به ایشان و جامعه مهندسین برای انتخاب ایشان تبریک می گم و بهمراه همه دوستانم در مازندران به ایشان و همفکرانشان رای میدهیم
مهندس رحیمی اهل عملند آملی یا بابلی برای جامعه مهندسین فرقی نمیکنه مهم عقیده درست با رهکار صحیح که مهندس رحیمی دارند به امید موفقییت ایشون در انتخابات
اقای مهندس مقاله تان رو خوندم و واقعا لذت بردم ما در کشورمان از مشکل ضعف مدیریت رنج می بریم ما در بخش نیروی انسانی بهترین ها رو داریم و هم سرمایه داریم اگر مدیریت کشور رشد کند مطمنا ما یک جهش در اقتصاد وصنعت خواهیم داشت از افرادی مثل مهندس رحیمی میبایست در مدیریت شهری بعنوان شهردارو یا فرماندار استفاده کرد