رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: تناقضی در ارائه آمار ثبت نام شدگان طرح پزشک خانواده وجود ندارد و آمار شرکت کنندگان به روز است.
دکتر محمد مهدی ناصحی در گفتگوبا خبرنگار بشارت نیوز در ساری با بیان اینکه آمارهای ارائه شده از انتخاب مردم مازندران در بحث پزشک خانواده به روز است، اظهارداشت: آخرین آمار شرکت مردم مازندران در اجرای طرح پزشک خانواده ۲۹ درصد است.
وی ادامه داد: هیچگونه تناقض گویی از آمار انتخاب مردم در طرح پزشک خانواده وجود ندارد، ۲۵ درصد مطرح شده از سوی وزیر بهداشت آمار روز چهارم مرداد ماه سال جاری بود و روز ورود ایشان به مازندران بود که پایان روز بعد این آمار به ۲۹ درصد استقبال مردم مازنی از طرح پزشک خانواده در سطح یک شد.
ناصحی با اشاره به اینکه آمار ثبت نام مردم در اجرای طرح پزشک خانواده و انتخاب پزشک سطح یک هر ۲۴ ساعت برآورد می شود، گفت: دلیلی بر نفی آمارهای قبلی نداریم.
*۱۰۰ سوال از شرح حال بیمار در سطح یک پزشک خانواده
این مسئول, پزشک سطح یک را مهمترین رکن دربحث پی گیری درمان مراجعه کنندگان دانست و یادآور شد: گام نخست در مراجعه به پزشک خانواده حدود۱۰۰ سوال برای تکمیل پرونده پزشکی از شرح حال بیمار می شود تا معرفی به پزشک متخصص با مشکل مواجه نشود.
وی ادامه داد: اینگونه روش درمانی از شرح حال بیمار تاکنون در هیچ جای کشور انجام نشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه براساس تبلیغات انجام شده آمار متقاضیان در طرح پزشک خانواده رو به رشد است، بیان داشت: هیچ محدودیت زمانی برای ثبت نام در انتخاب پزشک خانواده وجود ندارد.
* طرح پزشک خانواده از سری طرح های ماندگار در سطح کشور است
وی با تاکید براینکه طرح پزشک خانواده از تکالیف ابلاغی نظام، دولت و مجلس است، تصریح کرد: طرح پزشک خانواده از سری طرح های ماندگار در سطح کشور است.
این مسئول اضافه کرد: همه به دنبال ساماندهی درمان در کشور هستند و اجرای این طرح از اقدامات عدالت محور در سطح کشور است.
ناصحی هزینه سطح یک پزشک خانواده را برای تمام کسانی که زیر پوشش این طرح درآمدند را رایگان دانست و خاطر نشان کرد: هزینه های سطح دو وسه درمانی و نیزهرینه های بیمارستانی با کاهش قیمت مواجه است.
قائم مقام وزیر بهداشت در استان مازندران به حذف هزینه های اضافی در درمان، تجهیزات پزشکی و دارویی با اجرای طرح پزشک خانواده اشاره کرد و گفت: مردم با اجرای طرح پزشک خانواده خدمات درمانی مناسبی را اخذ می کنند و براساس قراردادی که با پزشکان عمومی در سطح یک منعقد شد این اقشار نیز سرانه ثابتی دارند و از اجرای این طرح نیز متضرر نمی شوند.
*هرپزشک ماهانه ۵ تا ۶ میلیون تومان حقوق می گیرند
وی اضافه کرد: هر دو هزار و ۵۰۰ نفر یک پزشک خانواده دارند و درآمد هر ماهه یک پزشک ۵ تا ۶ میلیون تومان است.
ناصحی یادآور شد: به لحاظ جمعیتی ۱۲۶ مرکز مجری برای ثبت نام در طرح پزشک خانواده استان مازندران درنظر گرفته شد.
وی با تاکیدبراینکه آثار مثبت طرح پزشک خانواده کاهش پرداخت و یا به صفر رسیدن هزینه اولیه درمان یک بیمار است، اظهارداشت: وجود مشاوران صاحب صلاحیت در درمان فرصت مناسبی است تا در سریعترین زمان خدمات کیفی درمانی صورت گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه بیماران مزمن به طور مستمر زیر نظر پزشک خانواده قرار می گیرند، یادآور شد: دستورالعمل ابلاغی در اجرای طرح پزشک خانواده جامع است، در این راستا وزارت بهداشت و رفاه خدمات مناسبی را ارائه می دهند.
*تمام دفترچه های بیمه دارای اعتبارند
وی به بحث بیمه درمان مراجعه کنندگان به مراکز درمانی پزشک خانواده پرداخت و خاطر نشان کرد: تمام دفترچه های بیمه با انواع مختلف بیمه ای در اجرای طرح پزشک خانواده دارای اعتبار است و با مراجعه به پزشک خانواده مهر اعتبار زده می شود.
ناصحی اضافه کرد: با استقرار کامل طرح پزشک خانواده در کشور تمامی بیمه ها به صورت یکپارچه به بیمه ایرانیان تبدیل شده و همه دفترچه درمانی واحدی می گیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه در اجرای هر طرح ناملایماتی وجود دارد، گفت: دغدغه رهبری ساماندهی سیستم درمانی کشور بود و برای رفع این دغدغه ها گام موثری برداشته شد.
*تخصیص اعتبار ۱۰ میلیارد تومانی در فاز نخست طرح پزشک خانواده
وی به تامین اعتبار اجرای طرح پزشک خانواده در مازندران اشاره کرد و ادامه داد: در فاز نخست اجرای طرح بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان از سرجمع اعتباراتی که برای مازندران در نظر گرفته شد اختصاص یافت .
این مسئول با اشاره به اینکه در اجرای کامل این طرح هریک از بیمه های مادر مانند خدمات درمانی و تامین اجتماعی اعتباراتی را در نظر گرفتند، اذعان داشت:حدود ۱۴ میلیارد تومان از سوی تامین اجتماعی و خدمات درمانی در اجرای طرح پزشک خانواده تامین اعتبار شد.