عصر ایران – روز شنبه در جلسه پرسش و پاسخ عباس کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان اتفاق تاسف باری رخ داد.
ماجرا از این قرار است که در جلسه دیروز سخنگوی محترم شورای نگهبان در پی پرسش خبرنگار روزنامه دولتی ایران از سخنگو ، جدال لفظی صورت می گیرد و متاسفانه به اخراج خبرنگار روزنامه ایران از جلسه می انجامد.
ما در این نوشتار قصد قضاوت درباره اینکه حق با کدام طرف بوده است نداریم ؛ قصد دفاع از روزنامه دولتی ایران را هم نداریم چه آن که مرزبندی عصرایران با این روزنامه کاملاً مشخص و مستند است. با این حال ، فارغ از این که خبرنگار کدام روزنامه مورد بی حرمتی واقع شده ، اصل این ماجرا و سخنان عجیب و غریب سخنگوی محترم شورای نگهبان را نمی توان با هر دلیلی ، توجیه کرد.
متاسفانه آن گونه که خبرگزاری ها نقل کرده اند سخنگوی محترم شورای نگهبان روز گذشته به هنگام گفت و گو با خبرنگار روزنامه ایران عبارتی را درباره رسانه ها به کار بردند که به هیچ وجه زیبنده و شایسته یک سخنگو که طبیعتا خود تا حدود زیادی در تعامل با رسانه ها بوده و با رسانه ها و خبرنگاران سروکار دارد ، نیست.
آقای کدخدایی در بحث و جدل با خبرنگار روزنامه ایران از عبارت ” کاغذپاره” برای نام بردن از روزنامه ایران استفاده کرد که این عبارت نه تنها بی حرمتی به روزنامه ایران بلکه به همه رسانه ها و اصحاب رسانه ها و در نگاهی دقیق تر به خود شخص سخنگو است که هر هفته در مقابل نمایندگان همین “کاغذپاره” ها می ایستد و بدان ها پاسخ می دهد.
از سوی دیگر اقدام به اخراج خبرنگار از یک نشست خبری بدعتی است که نباید باب شود. نشست های خبری دستگاه های مختلف حکومتی اقدامی مبارک است که در آن خبرنگاران با طرح سوالات خود ، هم کمکی به تبیین مواضع دستگاه ها می کنند و هم بهانه ای می شود تا بخشی از انتقادات و ابهامات و پرسش های افکار عمومی ، توسط اصحاب رسانه ها به مسئولان حکومتی منتقل شود و جواب بگیرند.
خبرنگاری که توسط کدخدایی از کنفرانس خبری اخراج شد ،کتش را می پوشد تا به بیرون از جلسه هدایت شود!
طبیعتا این نشست های خبری باید آداب و اصولی داشته باشد و قرار نیست آنجایی که مسئولان حکومتی عرصه را بر خود تنگ دیدند یا وقتی از مساله ای ناراحت شدند به جای پاسخ دادن و یا اعلام صریح این نکته که ” فعلا نمی توانند در این باره اظهار نظرکنند ” اقدام به اخراج خبرنگاران از نشست خبری کنند.
مسئولان حکومتی باید به یاد داشته باشند که اگر خبرنگاران و اصحاب رسانه نباشند ارتباط آنها با مردم قطع می شود و البته پر واضح است که خبرنگاران و اصحاب رسانه نیز باید با رعایت شئون اخلاقی و همه جوانب حرفه ای ، تنها و تنها به مردم و مسئولیت خطیر و مهم اطلاع رسانی به دور از حب و بغض و به دور از قضاوت بیندیشند.
این نکته را هم باید به برخی از هم صنفان خویش نیز یاد آور شویم “که حرمت امام زاده را متولی نگه می دارد” و طبیعتا خبرنگاران و اصحاب رسانه نیز باید تلاش کنند استقلال ، مناعت طبع و چارچوب ها و موازین حرفه ای کار خبر را حفظ کنند و خود را به آلودگی های برخی از اصحاب سیاست گره نزنند.