سیاست موشکی و یا سیاست گاوچرانی هیلاری کلینتون در سوریه، بخشی از طرح امریکا برای براندازی دولت بشار اسد می باشد.
فارس به نقل از رویداد آنلاین، سوریه از مارس سال 2011 میلادی صحنه ناآرامی و برگزاری تظاهرات در حمایت از دولت بشار اسد، رئیس جمهوری این کشور و همچنین در مخالفت با وی، بوده است.
در حالی که غرب و مخالفان، دولت سوریه را برای کشتارها متهم میدانند، دمشق “قانون شکنان، خرابکاران و گروههای تروریستی مسلح” را مسئول این ناآرامیها و خشونتهای مرگبار میداند.
دمشق همچنین با تاکید بر این موضوع که این ناآرامیها از خارج هدایت و طراحی میشوند، میگوید که به نیروهای امنیتی دستور داده شده تا به غیرنظامیان آسیبی نرسانند.
بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل طی سخنانی در این سازمان گفت: “موفقیت طرح کوفی عنان به طور عمده به توقف ارسال تسلیحات و تامین مالی گروههای مسلح در سوریه بستگی دارد.”
این دیپلمات سوری همچنین بر” لزوم وجود تعهدی بینالمللی و اراده سیاسی صادقانه با هدف اجرای کامل طرح صلح شش مادهای آقای عنان” تاکید کرد.
جعفری با اشاره به این که دولت سوریه به طرح صلح شش مادهای دبیر کل سابق سازمان ملل کاملا پایبند است، درعین حال از توقف خشونت به عنوان اولین گام برای اجرا شدن این طرح یاد کرد.
نماینده سوریه در سازمان ملل، با هشدار درباره تلاشها برای منحرف کردن پیشنهادات صلح عنان، همچنین از امریکا و متحدان اروپایی و عرب آن، که برای اعمال تحریمها علیه دمشق تلاش می کنند، انتقاد کرد.
او یادآور شد که چنین اقداماتی به بازگرداندن آرامش به سوریه که از مارس 2011 میلادی ناآرامی های مرگ باری را شاهد است، کمکی نخواهد کرد.
همچنین وی در ادامه افزود، دمشق به شورای امنیت و سازمانهای بینالمللی، اسناد 141 صفحهای ارائه داده است که حضور تروریستها از لیبی، تونس، امارات، عربستان، کویت و برخی دیگر از کشورهای عربی را در سوریه تائید میکند. این دیپلمات سوری همچنین شورای امنیت را به ریشه کنی این مساله و قبول مسئولیت دراین زمینه به عنوان بخشی از تلاشهای این شورا در مبارزه با تروریسم فراخواند.
نقش امریکا در بحران سوریه
دولت اسد بارها اعلام کرده است: هدف شورشیان مسلح، تغییر رژیم (سوریه) است. این شورشیان نیروهای نظامی هستند که از حمایت امریکا برخوردارند.”
مقامات سوری خاطرنشان کرده اند: “آنها در واقع نیروی کمکی هستند که در راستای پیگیری اهداف سیاست خارجی دولت امریکا به کار گرفته شده اند، سیاستی که برکناری اسد، دولت سوریه و حاکمیت این کشور از قدرت را دربردارد.”
دان دبر یک فعال ضد جنگ امریکایی اذعان داشته است: امریکا به منظور تحقق یکی از اهداف اصلی سیاست خارجی خود یعنی برکناری رئیس جمهوری سوریه از قدرت، شورشیان سوری را به کار گرفته است.
او همچنین افزود: “تا تحقق این هدف و تا زمانی که تنظیمات تعیین کننده ای در این زمینه از سوی سایر اعضای جامعه بینالمللی صورت نگیرد، آنها به پیگیری این هدف ادامه می دهند.”
دبر در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که آیا طرح صلح عنان توانسته است بحران سوریه را پایان دهد، گفت: “نمیدانم تا زمانی که ارسال سلاح برای اراذل و اوباش مسلحی که در حال مبارزه تروریستی علیه مردم سوریه هستند پایان نیابد، این طرح صلح چگونه میتواند ادامه داشته باشد.”
آنچه که در اصل مطرح است عبارت یک سیاستمدار آمریکایی است که معتقد است، سیاست کلینتون در قبال سوریه موشکی و یا سیاست گاوچرانی است که از سوی هیلاری کلینتون، می باشد.
اسد در گفت و گو با تلویزیون رسمی آلمان (ARD) گفت که امریکا “بخشی از ناآرامی ها”ی موجود در کشورهای عربی است و اینکه آنها “با حمایت سیاسی از گروههای خرابکار، سعی در بیثبات نمودن وضعیت سوریه دارد”.
جدایی سفیر سوریه در عراق از دولت اسد
ناآرامی ها در سوریه در حالی ادامه دارد که بعضی از افراد دولتی هم وفاداری خود را به بشار اسد از دست داده اند. منابع مخالفان سوریه و برخی از منابع مطلع عراقی از جدایی نواف الفارس سفیر سوریه در بغداد از نظام بشار اسد خبر دادند.
دولت سوریه اعلام کرده است: سفیر دمشق از نظام سوریه اعلام جدایی کرد. دولت عراق هم مانع او نشده است چرا که تصمیم برای جدایی به خود او مربوط است.
مشاور نخست وزیر عراق خاطرنشان کرد که بغداد هماکنون در حال بررسی امکان سفر نواف الفارس به کشوری سوم است که خود او میخواهد. همچنین عراق به هیچ وجه به فکر تسلیم نواف الفارس به دولت سوریه نیست چرا که او جرمی مرتکب نشده است.
الریس افزوده است که بغداد نمیخواهد که سفیر جدا شده سوریه به ادامه حضور خود در عراق ادامه دهد زیرا نمیخواهد طرفی در بحران داخلی سوریه باشد.
شبکه خبری العربیه نیز به نقل از منابع مطلع خود گزارش داد که سفیر جدا شده سوریه بغداد را به مقصد اربیل مرکز اقلیم کردستان عراق، ترک کرده است.