یکی از دلالان بازار مسکن در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: مدتی است که بانک مسکن برای نقل و انتقال وام خرید مسکن از واحدی به واحد دیگر شروطي را تعیین کرده که اکثر متقاضیان با برآورد دردسرها یا دغدغههای احتمالی در مسیر مراحل اداری از این اقدام منصرف میشوند و به نقل از مالکان «عطایش را به لقایش میبخشند».
اما از طرف دیگر برخی از مشاوران املاک اظهار میکنند: مالکی شاید تا زمان فروش واحدش تنها سود وام خرید را پرداخت کرده باشد و هنوز اقساط مبلغ اصلي وام دریافتی را پرداخت نکرده باشد به همین خاطر اگر مالک قصد داشته باشد واحدش را به خریدار واگذار کند سعی میکند وام خریدش را به واحد جدید منتقل کند زیرا اگرچه سود وام را پرداخت کرده، اما از خریدار نمیتواند مبلغ فوق را دریافت کند چراکه مدت زمانی از عمر بنای واحد مذکور گذشته و رفته رفته از قیمت ملک کاسته شده است با این حساب مالک نه میتواند از خریدار مبلغ اضافی به عنوان جبران سرمایهای که خرج پرداخت اقساط وام کرده را دریافت کند نه اینکه راضی میشود متحمل ضرر شود به همین دلیل این دسته از فروشندهها سختی را به جان میخرند تا وام خرید را به واحد جدید خود انتقال دهند.
علاوه براین بنگاهدار دیگری در رابطه با فروشندههایی که واحدشان از وام برخوردار است اما وام را به سند واحد جدید خریداری شده انتقال میدهند گفت: انتقال وام از واحد مسکونی قبلی به واحد جدید بستگی به میزان بازپرداخت اقساط وام دارد. برای مثال اگر تعداد اقساط پرداختی انگشتشمار باشد از انتقال وام منصرف میشوند اما معمولا آنهایی که بیش از دو سال اقساط وام را پرداخت کردهاند در زمان جا به جایی وام را انتقال میدهند.
وی در ادامه تاکید کرد: آن دسته از فروشندههایی که وام خود را به واحد جدید انتقال نمیهند اگر انصاف داشته باشند مبلغی که به عنوان اقساط پرداخت کردهاند را از طریق افزایش نرخ فروش واحدشان جبران نمیکنند اما این روزها فروشندهای که منصف باشد به ندرت پیدا میشود مگر فروشندههایی که پول لازم هستند. اکنون فروشندههایی که نیاز مالی فوری دارند از خریداران مبلغ اضافی به منظور برگشت اقساط پرداختی وام دریافت نمیکنند.