به گزارش هراز به نقل از خبرآنلاین، فوریه سال 2009 میلادی بود که خاندان سعود با سنت شکنی بی سابقه ای در مسائل سیاست داخلی به راس اخبار منطقه ای تبدیل شدند.ملک عبدالله پادشاه عربستان برای نخستین بار در قالب اصلاحاتی که وعده داده بود خانم نورا الفیض، را به سمت معاونت وزیر آموزش و پرورش در امور زنان منصوب کرد.
مساله ای که از سوی رسانه های عربی و غربی به امکان اصلاحات بیشتر در عربستان و لغو محدودیت ها علیه زنان تعبیر شد. اکنون از این انتصاب سه سال گذشته است و نه تنها زنان در عربستان سعودی حق بیشتری نیافته اند بلکه مساله حجاب و نوع پوشش خانم الفیض نیز تبدیل به مساله ای جنجالی شده است. نورا الفیض به ادعای خود به رسم زنان سعودی برقع بر صورت گذاشته و جز چشم های خود را به نامحرم نشان نمی دهد اما در محافل خارج از خاک عربستان روسری بر سر داشته و صورتش را نمی پوشاند. نخستین بار روزنامه سعودی الوطن عکس چهره نوره را در حالی که روسری بر سر داشته و از برقع خبری نبود منتشر کرد. الفیض بلافاصله به این حرکت واکنش نشان داده و تاکید کرد که در تمامی محافل برقع بر صورت دارد و از این روزنامه شکایت کرد.
این داستان تا بدانجا بالا گرفت که تایم آمریکا نیز هنگامی که الفیض را در لیست صد زن برتر دنیا قرار داد به جای عکس او طرح زنی را که برقع بر صورت دارد قرار داد تا مراتب نارضایتی وی را فراهم نکرده باشد.
اندکی بعد عکس جدیدی از خانم معاون بر صفحه تویتر قرار گرفت که او را در حالی که روسری سفید بر سر داشت در مراسمی در خاک امریکا و دوشادوش سفیر ریاض در واشنگتن نشان می داد. در این عکس برخلاف ادعای الفیض او برقع بر صورت نداشت.همزمان فیلمی از او نیز بر روی یوتیوپ قرار گرفت که او را در حالی که سرتامشکی پوشیده و برقع دارد در عربستان نشان داد.
شلیک نهایی به ادعای الفیض اما زمانی بود که عکسی از او در حال دست دادن با معاون وزیر امور خارجه انگلیس منتشر شد.
نویسنده این مطلب برای فارین پالیسی ضمن تاکید بر لزوم احترام به عقاید و باورهای دینی یک فرد، دو سوال را مطرح می کند:
1.چرا الفیض به عنوان نخستین زن راه یافته به کابینه در عربستان در خصوص نوع پوشش خود دروغ می گوید؟
2. زمانی که زنی در جایگاه الفیض نمی تواند به راحتی بیان کند که آیا برقع سر می کند یا نه؟ زندگی سایر زنان در عربستان چگونه است؟