به گزارش جهان نیوز، صالحی صبح روز پنج شنبه 25 خرداد ماه به منظور شرکت در اجلاس یکروزه امنیت و آینده افغانستان موسوم به کنفرانس «قلب آسیا» به افغانستان سفر کرد. وی در کابل علاوه بر سخنرانی در این کنفرانس، دیدارهای مختلفی هم با مقامات سایر کشورها داشت؛ مقاماتی که در کمال ناباوری، اسم ” ویلیام هیگ”، وزیر امور خارجه انگلیس، هم در بین آنها بود!
آقای صالحی در شرایطی تصمیم گرفت با هیگ دیدار کند که در نتیجه زورگویی، توطئه ها و خباثت های دولت انگلیس علیه کشورمان، رابطه دیپلماتیک جمهوری اسلامی با این کشور از سال گذشته تاکنون قطع شده است. چندین بار هم طرح قطع کامل روابط با انگلیس تا مرز تصویب نهایی در مجلس پیش رفت که البته تنها منجر به کاهش شدید روابط شد.
با ترجیح وزارت خارجه خبر دیدار صالحی با هیگ در رسانه های داخلی پوشش چندانی پیدا نکرد و هیچ یک از مقامات این وزارتخانه هم لازم ندیدند درباره این دیدار غیرمنتظره، توضیحی بدهند تا وزارت خارجه انگلیس خود روایت “تامل برانگیز” این گفت وگو را رسانه ای کند.
آنچنان که وزارت خارجه دولت انگلیس مدعی شده است، دیدار “وزرای امور خارجه بریتانیا و ایران امروز (۱۴ ژوئن) در حاشیه کنفرانس «قلب آسیا» و به درخواست آقای صالحی وزیر خارجه ایران” برگزار شده است!
به نوشته این سایت، هیگ در این دیدار “با یادآوری اخراج دیپلماتهای ایرانی از لندن در پی حمله به سفارت بریتانیا در تهران”، ابراز امیدواری کرد که “ایران و بریتانیا بتوانند به زودی دفاتر رسمی حفاظت منافع در تهران و لندن تعیین و دایر کنند.”!
ابراز علاقه وزیر خارجه انگلیس به بازگشایی کانون فتنه این کشور در تهران، در شرایطی است که در ماه های اخیر نیز خبرهای مختلفی از تلاش و ارتباطات برای از سرگیری روابط بین وزارت خارجه دو کشور منتشر شده است؛ خبرهای که اعتراضات مختلفی را در داخل کشور به همراه داشته است.
ظاهرا وزیر خارجه انگلیس حتی پا را از این فراتر گذاشته و با اشاره به مذاکرات ایران و گروه 1+5(البته به زعم هیگ گروه ۳+۳) به صالحی گفته است: گروه ایی ۳+۳ رویکردی صادقانه و متحد در برابر این مذاکرات داشتهاند. ۲۲ ماه مه سال جاری گروه ایی ۳+۳ در بغداد پیشنهادی معتبر به طرف ایرانی ارایه کرد. اکنون مسئولیت به عهده ایران است تا با اقداماتی محکم به این [پیشنهاد] پاسخ دهد. در صورتی که ایران چنین گامهای استواری بردارد، جامعه جهانی متقابلاً از خود عکس العمل نشان خواهد داد.
انگلیس که خود از جمله حامیان شورشیان سوریه به شمار می رود همچنین به صالحی توصیه کرده که ایران با اتکا به نفوذ خود [در سوریه] در حمایت از اجرای طرح کوفی عنان اقدام کند. حال آنکه جمهوری اسلامی از ابتدا از حامیان جدی طرح عنان بوده است.
در گزارش وزارت خارجه انگلیس، اشاره ای به سخنان صالحی نشده اما ادعاهای وقیحانه وزیر خارجه انگلیس که تاکنون از هیچ توطئه ای علیه ایران چشم پوشی نکرده است، گویای فضای تامل برانگیز این دیدار است و این سوال را بار دیگر به اذهان ناظران سیاسی متبادر می کند که با چه هدف و استدلالی آقای صالحی از وزیر خارجه دولتی که رهبر معظم انقلاب صفت “خبیث” را به آن داده اند، تقاضای ملاقات کرده است؛ آن هم پس از دهها توطئه و خیانت تمام عیار علیه کشورمان بویژه در جریان فتنه 88.
با توجه به این واقعیت های تلخ به نظر می رسد، وزارت خارجه و شخص صالحی هر چه سریعتر باید درباره این دیدار تامل برانگیز موضع گیری کنند و علاوه بر اعلام علت و جزئیات آن برای آگاهی افکار عمومی، نسبت به اصلاح این رویه و پایبندی به خواسته مردم در قطع کامل رابطه با روباه پیر اطمینان دهند.