صد و سی و هفتمین شماره پنجره با آثار و گفتگو هایی از عبد الحسین خسرو پناه، مهدی نصیری، عماد افروغ، ابراهبم فیاض، حبیب الله سیاری، جواد محدثی، محمد حسین جعفریان، سید محمد سادات اخوی، حمید داودآبادی، مهدی قزلی، هادی مقدم دوست، سید محمد خامنه ای، علی فدوی، حسین شیخ الاسلام، علی محمد مودب، علی اصغر سعادتی، عباس زمینی و مهدی رفیعی منتشر شد.

“نقطه بی باز گشت” عنوان پرونده سیاست این هفته پنجره است که به بررسی و تحلیل16 ماه ناآرامی در سوریه پرداخته است و برای روشن شدن زوایای پنهان  وقایع تلخ سوریه گفتگویی با دکتر حامد حسن، سفیر  سوریه در تهران انجام داده است.

حامد حسن در این گفتگو به شرایط و اوضاع احوال کنونی سوریه می پردازد و آرایش سیاسی و نظامی دشمنان و معارضان ملت سوریه را بازگو می­کند و از اعتماد به نفس رهبر و حکومت سوریه در 16 ماه نبرد با توطئه­های خارجی و پیروزی دولت سوریه سخن می­گوید.

دومین گفتگوی موضوع تحولات سوریه با حسین شیخ الاسلام است که روزگاری در سفارت ایران در سوریه مشغول بوده، وی در این گفتگو از تعداد زیادی موشک سوری که سرزمین اشغالی را نشانه گرفته­ اند خبر می­دهد.

 

 

 

نیمه خرداد خواه ناخواه ممزوج با یاد و نام خمینی کبیر است و مگر می­توان از کنار این یاد بی­تفاوت گذشت. به خصوص که محور بحث، فرهنگ و سینما باشد. از اینرو سرویس هنر پنجره به جای خالی سیمای امام (رحمت الله علیه) در سینما و تلویزیون ایران پرداخته و ناگفته­های علی اصغر سعادتی که 30 سال معاونت و مشاورت هنری در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(رحمت الله علیه) را بر عهده دارد را مهمان قاب پنجره کرده است. سعادتی در این گفتگو به نحوه ساخت پروژه “فرزند صبح” انتقاد می­کند و بهروز افخمی را کارگردانی به شدت خود رای معرفی می­کند و اینکه سید حسن خمینی پیشنهاد تدوین مجدد فرزند صبح را که از سوی افخمی مطرح شده بود را رد می­کند.  پرونده هنر نیز در گذر مرثیه­اش بر جای خالی سیمای آفتاب در سینمای ایران نقبی زده است به سال­های قبل از خرداد 42 و با ذکر خاطره­ای شنیدنی از باور امام به سینما و تئاتر سخن می­گوید و اینکه امام حتی مجموعه­های تلویزیونی­ای مانند  سریال “هزار دستان” مرحوم علی حاتمی را دنبال می­کردند و می­گفتند:« من صحنه­های تاریخی این سریال را به چشم خود دیده­ام.»

شناسایی و رهگیری ناوگان پر طمطراق ارتش آمریکا توسط هواپیماهای بدون سرنشین سپاه و نیز پاسخگویی تمام ناوگروه­های فرا منطقه­ای در خلیج فارس به سپاه و کسب اجازه برای ورود به این منطقه، نمونه­هایی است که ثابت می­کند هیمنه پوشالی ناوگان شیطان بزرگ که روزگاری اعلام حرکت آن، حکومت­ها را ساقط می­کرد در خلیج فارس و برای ایران کمترین نگرانی ایجاد نمی­کند. “کرانه­های اقتدار” پرونده­ای درباره توان دریایی جمهوری اسلامی ایران است که سرویس ” حماسه و دفاع” به آن پرداخته است. گفتگو با دریادار “علی فدوی” فرمانده نیروی دریایی سپاه درباره آخرین وضعیت خلیج فارس و یادداشتی از امیر دریادار “حبیب الله سیاری” فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با عنوان “امنیت معطوف به دریا” و همچنین “زنبورهای سرخ، بلای جان غول­های آهنین” که گزارشی است از دکترین شناورهای تندروی سپاه در خلیج فارس از قسمت­های جالب و خواندنی این پرونده است.

نسبت بین انقلاب اسلامی و حکمت متعالیه آیا همان نسبت حکیم صدرایی و انقلاب متعالیه است؟ به بیانی دیگر آیا می­توان از انقلاب ایران به انقلابی صدرایی تعبیر کرد؟

پرونده “آزاد اندیشی” این شماره پنجره، به سراغ دیدگاه موافقان و مخالفان این موضوع رفته است  و از همین رو گفتگویی با آیت الله سید محمد خامنه­ای، رییس بنیاد حکمت  اسلامی صدرا انجام داده است. وی در این گفتگو به ویژگی­ها و جهان بینی مکتب ملاصدر می­پردازد و نقد این مکتب را به شرط بصیرت کامل و نگاه منصفانه، حق منتقد می­داند.  همچنین یادداشتهای از ابراهیم فیاض، دکتر عماد افروغ، مهدی نصیری و عبد الحسین خسرو پناه را می­توانید در این پرونده بخوانید.

“ناسزا و دیگر هیچ” عنوان پرونده سرویس “دانشگاه” است که به بازخوانی پرونده نشریات موهن دانشجویی از دهه 70 تا کنون می­پردازد. “فرزندان سلمان رشدی” عنوان گزارشی است که به جنجالی­ترین نشریات موهن دانشجویی در دهه 70 و 80 نگاهی انداخته است. بازخوانی پشت پرده نشریه دانشجویی”موج”، همیشه پای مرتضوی در میان است و مصاحبه با مهدی رفیعی، دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیر کبیر درباره نشریات موهن از بخش­های جالب این پرونده است.

 

مجله برون مرزی هم این هفته به حاشیه های سالگرد تاج گذاری ملکه انگلیس و جشن 60 سال استثمار مردم انگلیس نیم نگاهی داشته و در ادامه به نشست کارشناسان در واشنگتن درباره مذاکرات بغداد، تروریسم رسانه­ای در سوریه و بررسی نتایج دادگاه حاکمان سابق مصر پرداخته است.

در چارسوی این شماره گپ پنجره را می­خوانید با علی محمد مودب، شاعر جوان و خوش ذوقی که در عین جوانی در شمار مهم­ترین شاعران نوسرای پس از انقلاب جای می­گیرد. پنجره ماضیه این شماره هم به یادکردی از پیر جماران منحصر شده است و در صفحه کتاب نیز با چند اثر که پیرامون امام نگاشته شده است آشنا خواهید شد. در بخش پایانی چارسوی این هفته مهدی قزلی به بررسی و نقد کتاب “هاروارد مک دونالد” پرداخته است.

پنجره صدو سی و هفت را در 84 صفحه و با قیمت 2000 تومان از روزنامه فروشی ها بخواهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *