بازتاب پژوهش دکتری موسی ابراهیم‌پور، پژوهشگر آملی در سطح ملی و بین‌المللی

 

به گزارش هرازنیوز، طرح تحقیقاتی رساله دکتری آقای موسی ابراهیم‌پور، پژوهشگر اهل روستای پاشاکلای آمل با عنوان «کنترل علف‌های هرز برنج به کمک عصاره‌های گیاهی و باکتری‌ها» در رسانه‌های داخلی و نشریات معتبر بین‌المللی بازتاب داشته است.

این تحقیق که با همکاری تیمی پنج نفره از پژوهشگران کشورمان شامل دکتر حمیدرضا توحیدی‌مقدم، دکتر سحر هنرمند جهرمی و دکتر حمیدرضا لاریجانی و به سرپرستی دکتر پورنگ کسرایی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین ـ پیشوا انجام شده، به بررسی تأثیر محلول‌پاشی عصاره‌های گیاهی و باکتری‌های مفید بر کنترل علف‌های هرز به‌ویژه سوروف و بهبود عملکرد برنج پرداخته است.

براساس یافته‌های این پژوهش، محلول‌پاشی عصاره‌های گیاهی و باکتریایی سبب کاهش قدرت تولید بذر و توان زیستی علف هرز سوروف شده و در مقابل موجب افزایش درصد نشاسته دانه و عملکرد برنج در واحد سطح شده است. نتایج همچنین نشان می‌دهد که با افزایش غلظت عصاره‌ها، میزان تولید و توان زیستی برنج رشد چشمگیری داشته و در مقابل توان علف هرز کاهش یافته است.

این مطالعه علمی بر اهمیت استفاده از روش‌های طبیعی و پایدار در کشاورزی تأکید دارد؛ روش‌هایی که نه تنها می‌توانند جایگزین علف‌کش‌های شیمیایی و کاهش‌دهنده مشکلات زیست‌محیطی و سلامت انسان باشند، بلکه موجب ارتقای بهره‌وری و پایداری در تولید برنج نیز می‌شوند.

یافته‌های ارزشمند این رساله در فصلنامه «به‌زراعی کشاورزی» وابسته به دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان دانشگاه تهران و همچنین در ژورنال معتبر بین‌المللی Applied Sciences (Q2 – JCR, ISI) منتشر شده است. این مجله علمی با نمایه‌سازی در پایگاه‌های معتبر جهانی، نقش مؤثری در معرفی دستاوردهای نوین پژوهشگران ایرانی در سطح بین‌المللی ایفا می‌کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *