به گزارش هرازنیوز، اولین همایش فرهنگی افلاکیان ویژه یادمانهای شهدای گمنام مازندران در سالن همایش اداره کل مخابرات استان واقع در بابل برگزار شد.
این مراسم با حضور آیت الله «محمدباقر محمدی لائینی» نماینده ولی فقیه در مازندران، «قاسم عزیز زاده گرجی» معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران، سرهنگ پاسدار «محمدحسن سلامی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان، «سید مجتبی سیف الله پور» سرپرست مخابرات منطقه مازندران، حجت الاسلام «مجتبی روحانی» امام جمعه بابل، آیت الله «محمد سلیمانی کوتنایی» مدیر حوزه علمیه کوتنا و مسئولان دفاتر حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در شهرهای استان و مسئولین یادمان های شهدای گمنام استان مازندران برگزار شد.
در این همایش که به همت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران و همکاری اداره کل مخابرات منطقه مازندران و دفتر حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بابل برگزار شد، از خادمین یادمانهای شهدای گمنام استان مازندران تجلیل به عمل آمد. همچنین در این مراسم از کتاب «انتخاب» زندگینامه طلبه و دانشجوی شهید «مهدی عسگرینژاد امیری» به یاد شهدای عملیات والفجر شش، به نویسندگی «حسن» و «حسین شیردل» و با حضور افتخاری مادر این شهید رونمایی شد. اجرای گروه سرود منجات نیز از دیگر برنامههای این همایش بود. در پایان مراسم، مسئولان با حضور در یادمان شهید گمنام واقع در محوطه اداره کل مخابرات منطقه مازندران، به مقام شامخ شهدا ادای احترام کردند.
سرهنگ پاسدار «محمدحسن سلامی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران در اولین همایش فرهنگی افلاکیان ویژه یادمانهای شهدای گمنام مازندران، با تبریک ماه شعبان المعظم اظهار داشت: این روزها در سال ۱۳۵۷ روزهای فجر و پیروزی انقلاب شکومند اسلامی ما بود و یاد امام عظیم الشأن راحل و شهدای عزیز و همه مجاهدان و مدافعان اسلام و انقلاب و حریم اهل بیت مجاهدت کردند را گرامی میداریم.
۷۷ درصد یادمانهای شهدای گمنام مازندران در مناطق شهری قرار دارند
وی با بیان اینکه امروز اولویت ما برای اختصاص شهید گمنام دانشگاهها هستند که در این مکان ۳۳ یادمان داریم، شمار یادمانهای شهدای گمنام در پارکها و اماکن عمومی را ۴۵ یادمان اعلام کرد و گفت: در روستاها نیز که هدف گردشگری هستند ۳۷ یادمان داریم و در مجموع ۷۷ درصد یادمانهای شهدای گمنام استان مازندران در مناطق شهری و ۲۳ درصد در مناطق روستایی قرار دارند.
سرهنگ سلامی در ادامه برخی از انتظارات و توصیهها را به مدیران یادمانها اعلام و خاطرنشان کرد: یادمانهای شهدای گمنام باید دارای هیئت امنا باشند، یادمان باید دارای برنامه و برنامهریزی دقیق فرهنگی بصیرتی تبیینی روایتگری برای اقشار گوناگون باشد به ویژه جوانان و خانوادههای آنها.
وی با بیان اینکه یادمانهای شهدای گمنام باید اثر فرهنگی داشته باشند، تأکید کرد: همچنین برای پیشکسوتان جهاد و مقاومت و ایثارگران و راویان دفاع مقدس هم برنامه داشته باشید و برنامه بدهید. هر جایی که یادمان شهید گمنام داریم باید در همه مناسبتهای مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برنامه داشته باشد و در هیئت امنا به جوانان میدان بدهید و از آنها کمک بگیرید.
سرهنگ سلامی با تأکید بر اینکه کسانی را بیاورید در هیئت مدیره که ذوق و شوق برنامههای فرهنگی و سیرتی و جهاد تبیین را داشته و پر تحرک باشند، گفت: هر یادمانی باید برای جوانان و مدارس برنامههای خاص بازدیدی زیارتی و روایتگری داشته باشد و از ظرفیتهای دولتی خیرین و مردمی جهت تکمیل و تجهیز یادمانها و برنامههای فرهنگی پر اثر استفاده کند.
آیت الله محمدی لائینی: یادمانهای شهدای گمنام قطب فرهنگی و معنوی هستند
«قاسم عزیز زاده گرجی» معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران، با تبریک اعیاد شعبانیه و تقدیر از برگزارکنندگان این همایش اظهار داشت: انتظار میرود این همایش برای ۱۸۱ یادمان شهدای گمنام که با عنوان مرکز فرهنگی دفاع مقدس یاد میشود در سالهای آتی ادامه پیدا کند و در سالهای آینده مردمیتر برگزار شود و خواستههای مدیران آن در قالب تشکل یا اتحادیهای مطرح و پیگیری شود.
وی با اشاره به اهمیت جایگاه فرهنگ دفاع مقدس و ایثار و شهادت افزود: فرهنگ دفاع مقدس به عنوان یک منبع هویت ساز ایران اسلامی است که آمیخته با آموزههای دینی و تعالیم اسلامی و برگرفته از فرهنگ انتظار و غدیر و عاشورا است.
وی خاطرنشان کرد: بهترین فعالیتی هم که میتوانیم در این حوزه در جهت خنثیسازی اهداف شوم دشمن داشته باشیم مطمئناً همین موضوع فرهنگ ایثار و شهادت است که ما اثرات و برکات آن را نه تنها در ایران اسلامی بلکه در کشورهای منطقه و محور مقاومت که برگرفته از فرهنگ ایران اسلامی و مجاهدتهای شهدا و رزمندگان و آزادگان عزیز است انشالله بتوانیم این فضا را فراهم کنیم که فرصت مناسبی برای تبادل فکر و اندیشه و تبادل تجربه است و انتظار میرود نگاه فرهنگی به این مسئله تقویت شود.