یادواره باشکوه شهدای گمنام آمل و سرداران و شهدای پایگاه بسیج علامه جوادی آملی برگزار شد
هراز نیوز، فاطمه اکبرپور: در فضایی آکنده از عطر معنویت و یاد دوران جهاد در راه خدا، یادواره باشکوه شهدای گمنام شهرستان آمل و سرداران و شهدای پایگاه بسیج علامه جوادی آملی برگزار گردید. در این مراسم پرشور که حضور گسترده مردم و مسئولین چشمگیر بود، دکتر اسماعیل منصوری لاریجانی رئیس گروه حکمت علوی دانشگاه امام حسین(ع)، محقق و نویسنده برجسته کشور و مدیر موسسه حکمت علوی به ایراد سخنرانی پرداخت.
کرامت ارباب رجوع و مسئولیت مسئولان
دکتر لاریجانی سخنان خود را با اشاره به وضعیت کنونی جامعه آغاز کرد و گفت: “امروزه در برخی از ادارات کرامت ارباب رجوع رعایت نمی شود. بقولی بزرگترین کرامت دولت مردان و مسئولین اینست که باورها و اعتقاد مردم را به اسلام و دیانت و جمهوری اسلامی کمرنگ نکنند.”
لاریجانی در ادامه با اشاره به نقش یک حکیم در یک جامعه به روابط هولاکوخان و خواجه نصیر طوسی پرداخت و چند روایت از نقش این وزیر با کفایت در حفظ دین مردم را نقل کرد.
میل به جاودانگی و مفهوم شهادت
وی در ادامه به موضوع میل به جاودانگی در انسان و شهادت پرداخت و افزود: “همه انسان ها فطرتا دوست دارند جاودانه باشند و انسان جاودانگی را دوست دارد و بهترین راه جاودانگی شهید شدن است. شهادت به این معنی نیست که در میدان جهاد برود که البته اعظم شهادت است و همه ی ما و شما میتوانیم شهید راه حق باشیم.”
اهمیت ایجاد معرفت الهی در دلها
دکتر لاریجانی با تأکید بر اهمیت ایجاد معرفت الهی در دلها گفت: “اگر در درون هر کسی لذت چشیدن معرفت خدا و لذت چشیدن دین و ولایت اهل بیت را ایجاد کردی بالاترین مقام برای شهادت ایجاد کردی. این ذائقه را امام ما برای جوانان ما ایجاد کرده است و ما نتوانستیم حفظ کنیم و ذائقه برای چشیدن حقیقت ایجاد کنیم.”
نقش معلمان، روحانیون و بازماندگان شهدا
سخنران آیین یادواره شهدا با اشاره به نقش مهم معلمان، روحانیون و بازماندگان شهدا اظهار داشت: “هنر یک معلم و روحانی و بازمانده ی شهدا این است که این خورشید را در دل جوانان روشن کنند و هنری که شهدا آفریدند را برای نسل جوان خود حفظ کنیم.”
اهمیت درک رفتار جوانان
دکتر لاریجانی در ادامه به اهمیت درک رفتار جوانان پرداخت و گفت: “ساعت ها باید وقت گذاشت تا رفتار جوانان را فهمید و رفتار جمعی و فردی زمین تا آسمان تفاوت دارد.”
خاطرهای از علامه حسن زاده آملی
وی سپس خاطرهای از دیدار با علامه حسن زاده آملی نقل کرد: “در محضر علامه بودیم که پرسیدند امیر آباد) لاریجان( الان چه وضعیتی دارد گفتم الان مخروبه است و دست بنیاد است و هیچ استفاده ای نمی شود و پرسیدم منظورتان از این سوال چه بود؟ گفتند من دیدم اینجا چند نور به سمت آسمان می رود.”
تفحص پیکر پنج شهید در شلمچه
رئیس گروه حکمت علوی دانشگاه امام حسین(ع)، در ادامه به روایت جالبی از تفحص پیکر پنج شهید در شلمچه پرداخت و گفت: “آقای باقرزاده گفتند ما در شهر شلمچه تفحص میکردیم بیل و کلنگ ها را جمع کردیم و گفتند دیگر اینجا تمام شد و جای دیگری برویم تا خواستیم حرکت کنیم صدای اذان دسته جمعی می آمد. گفتیم بچه ها اینجا هنوز هستند و تمام نشده است و باید فردا هم برای تفحص بیاییم. آمدیم و تفحص کردیم و این ۵ شهید بزرگوار را پیدا کردیم.”
شرح انتقال شهدای شلمچه به لاریجان
محقق و نویسنده برجسته کشور و مدیر موسسه حکمت علوی سپس به شرح چگونگی انتقال این پنج شهید به لاریجان و انتخاب محل دفن آنها پرداخت و خاطرهای از خوابی که دیده بود را بازگو کرد.
اهمیت هوش مصنوعی در آینده
در پایان، دکتر لاریجانی به موضوع هوش مصنوعی و اهمیت آن در آینده پرداخت و گفت: “نه موشک کارگر نه بمب اتمی، هوش مصنوعی معادلات قدرت را دارد عوض می کند و تمام فردا موازنه قوا بر اساس هوش مصنوعی است.”
نقش هوش مصنوعی در کشاورزی
وی با تأکید بر لزوم استفاده از هوش مصنوعی در کشاورزی افزود: “عزیزان من این هوش را در کشاورزی به کار بگیرید مازندران به تنهایی باید نه تنها برنج، مرکبات و سبزیجات و همه چیز ایران را بدهد و به همه جا صادر بکند.”
انتقاد از تفکیک زمینهای کشاورزی
دکتر لاریجانی در پایان سخنانش، با انتقاد از تفکیک زمینهای کشاورزی گفت: “چرا هکتار هکتار زمین را قطعه قطعه میکنند و ازین روزنه های فساد را در شهرداری و ثبت و دادگاه ها را قطعه قطعه میکنند و میفروشند. اینها باید کلا از سبد سرمایه خارج بشود و کشور طلایی میشود.”
این مراسم باشکوه، با حضور پرشور مردم و در فضایی سرشار از معنویت و یاد شهدا با مداحی حاج محمود شاهنوری ، روایت گری حاج محسن کهزادی و اجرای روزبه نصیری همراه بود، با وجود برکزاری همزمان سه یادواره شهدا در محله های اطراف استقبال خوبی از این مراسم شد.