این پایگاه اینترنتی برای نمونه از ‘مهدی مهدوی كیا’ بازیكن خط میانی ‘هامبورگ’، ‘وحید هاشمیان’ بازیكن ‘هانور96’ و ‘فریدون زندی’ بازی ساز ‘كایسرزلاترن’ نام برد كه همگی در جریان تلاش موفقیت آمیز تیم ملی فوتبال ایران در بازی های مقدماتی سودمند بوده اند.
ایران، زمانی به داشتن بالاترین شمار از بازیكنان مقیم خارج از كشور در آسیا مباهات و افتخار می كرد اما در سال های اخیر شمار انگشت شماری از ایرانیان دست به اقدامات برجسته در خارج از مرزهای كشورشان می زنند كه ‘جواد نكونام’ بازیكن ‘اوساسونا’ را می توان یك مورد استثنایی قابل توجه دانست.
كی روش در تلاش برای تقویت تیم خود با شمار بیشتری از بازیكنان مقیم خارج، در مرحله نخست ‘اشكان دژاگه’ فوروارد تیم ‘ولفسبرگ’ و ‘رضا قوچان نژاد’ مهاجم مستقر در بلژیك را هدف قرار داد.
كی روش در سال جاری پیش از آخرین بازی مقدماتی در برابر قطر به پایگاه اینترنتی ‘فیفا’ گفت: ما امیدواریم بتوانیم آنها را نیز به اردوگاه خود بیفزاییم.
وی افزود: اگر چه برای ما بسیار دشوار است ولی من اطمینان دارم می توانیم دستكم یكی از آنها را به خدمت بگیریم.
این مدیر پرتغالی تیم ملی فوتبال ایران با موفقیت در بكارگیری دژاگه به وعده خود جامه عمل پوشاند. تلاش های وی فورا سودمندی خود را نشان داد به گونه ای كه این بازیكن 25 ساله توانست تیم خود را با تساوی 2 بر 2 در برابر قطر در گروه خود برنده كند.
در حالی كه گزینش دژاگه در ابتدا اثبات كرد كه دید وی در خارج از كشور درست بوده است، این مربی تلاش كرد در ادامه كارش توضیح دهد چرا تجربیات اروپایی را مهم می شمارد.
به گفته مربی پیشین رئال مادرید و پرتغال، مزیت اروپا نه تنها در حوزه هایی مانند منابع مالی است، بلكه در توانایی و قابلیت برای ارایه معیارها و رقابت بسیار بالا است.
وی افزود: همه رقابت ها در اروپا چه در سطح تیم ملی یا باشگاه به سطحی بالاتر از دیگر قاره ها رسیده است. حتی رقابت های باشگاه های آمریكای جنوبی بسیار با سطوح اروپایی فاصله دارد. برای پیشرفت بازیكنان نه تنها مربیگری و آموزش مهم است، بلكه رقابتی كه اروپا می تواند ارایه دهد، از اهمیت برخوردار است.
البته كی روش نخستین مربی ایران نیست كه از میزان اهمیتی آگاه است كه تجربه اروپایی در آمادگی تیم های آسیایی برای جام جهانی ‘فیفا’ دارد.
‘برانكو ایوانكوویچ’ مربی كروات نیز برای هدایت تیم ملی فوتبال ایران به آلمان 2006، ماه ها صرف سفر میان ایران و آلمان كرد تا توانست زندی متولد آلمان را راضی به پیوستن به تیمش كرده و همچنین هاشمیان را به پایان دادن به تبعید 3 ساله خود خواسته و بازگشت به تیم ملی ترغیب كند.
پاداش ایوانكویچ بزودی آشكار گشت. در حالی كه زندی به بخش جدایی ناپذیری در تیم ملی تبدیل شد، هاشمیان با تثبیت خود به عنوان طلسم جدید تیم ملی، علی دایی اسطوره را تحت الشعاع خود قرار داد.
كی روش با كسب اعتماد از تجربه پیشین و بدست آوردن نیرو از موفقیت دژاگه، مصمم به افزایش بیشتر گروه بازیكنان ایرانی مستقر در اروپا شد. در میان چهره های جدید، امین نظری مستقر در سوئد وجود دارد كه برای عضویت در تیم 24 نفری در بازی مقدماتی روز یكشنبه در برابر ازبكستان و بازی در قطر كه 9 روز پس از آن برگزار خواهد شد، انتخاب شده است.
با توجه به این موضوع كه هنوز این بازیكن خط میانی ‘مالمو اف’
برای بازی در تیم ملی تایید نشده است، در نتیجه درخشش مورد انتظار وی در بازی یكشنبه گذشته در برابر آلبانی كه ایران در آن با یك گل بازنده شد، محقق نشد.
به رغم تركیب نهایی تیم ملی فوتبال ایران كه عازم مرحله نهایی مقدماتی است، كی روش معتقد است تیم وی ارزش بدست آوردن جایگاهی در برزیل 2012 را خواهد داشت.
به گفته وی هواداران ایرانی لیاقت دارند، زیرا بسیار احساساتی بوده و بازی فوتبال را خیلی دوست دارند. هنگامی كه شما بیش از 70 میلیون هوادار فوتبال دارید، این كشور لیاقت حضور در جام جهانی را دارد.