مدیر امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان گفت: بقایای اسکلتهای مکشوفه در ارگ تاریخی بم متعلق به دورههای مختلف تاریخی است.
محمدمهدی افضلی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمان با اشاره به اینکه پس از زلزله سال 82 بم و تخریب حصار پیرامون ارگ بقایای تعدادی اسکلت متعلق به نوزادان کشف شد، اظهار داشت: پس از انجام کارهای مطالعاتی، نمونهبرداری و مستندنگاری به دلیل فسادپذیری و احتمال متلاشی شدن، اسکلتها در همان مکان یافت شده، دفن شدهاند.
وی با بیان اینکه گمانههای مختلفی در مورد علل دفن نوزادان در حصار پیرامونی ارگ بم توسط باستانشناسان مطرح شده است، گفت: علل مختلفی از جمله بیماری، قحطی، محاصره ارگ و یا عدم امکان دفن نوزادان در خارج از محیط ارگ از سوی باستانشناسان برای این مسئله مطرح است.
افضلی با تکذیب ادعای دفن اجساد نوزادان پس از زلزله سال 82 بم در ارگ بم تصریح کرد: از آن جایی که پایگاه جهانی نجاتبخشی در این مجموعه تاریخی مستقر است و این مجموعه بهصورت شبانهروزی توسط یگان حفاظت میراث فرهنگی مراقبت میشود، امکان چنین موردی وجود ندارد.
وی دفن هرگونه جسد در ارگ بم را نیازمند زمان و لوازم خاص خود دانست و گفت: مطمئناً این مسئله نمیتواند از چشم میراثبانان یگان حفاظت میراث فرهنگی با توجه به کنترل 24 ساعته آنها مخفی مانده باشد.
افضلی در مورد ادعای یکی از سایتهای خبری مبنی بر کشف اجساد کودکان تازه دفن شده در ارگ بم اذعان داشت: مدعیان این مسئله حداقل باید محل و زمان کشف و مشخصات اجساد مکشوفه یا مستندات دیگری را ارائه دهند.
وی با بیان اینکه هرگونه ادعا در این مورد باید در قالب یک گزارش علمی و نه یک بحث رسانهای مطرح شود، ابراز داشت: مطمئناً گفتههای شفاهی نمیتواند دلایل محکمی بر این ادعا باشد.
مدیر امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان گفت: بقایای اسکلتهای مکشوفه در ارگ تاریخی بم متعلق به دورههای مختلف تاریخی است و هیچکدام از آنها مربوط به دوران معاصر نیست.