مازندران با توجه به ظرفیت های ممتاز اشتغال؛ نباید بیکار داشته باشد
یوسف نوری در جلسه کارگروه اقتصاد، اشتغال و سرمایه گذاری، توجه به مشاغل خُرد و خانگی تولیدات محصولات کشاورزی مازندران را ظرفیتی مهم برای حل مشکلات بیکاری دانست و افزود: معتقدم هدفگذاری ایجاد اشتغال باید حتی برای جذب نیروی کار خارج از استان هم باشد.
وی گفت: اگرچه طبق آمار رسمی بانک مرکزی نرخ بیکاری در مازندران اکنون ۶.۶ درصد است و از متوسط کشوری پایین تر است، اما بیکاری در این استان اصلا توجیه ندارد.
وی با توضیح این که تجارب کشورهای اسلامی در ایجاد اشتغال از جمله مالزی و اندونزی می تواند برای مازندران کاربردی شود، ادامه داد: اگر شرکت ها و انجمن های کارآفرین و شرکت های تعاونی به درستی با یکدیگر همکاری و مشارکت داشته باشند، علاوه بر ایجاد اشتغال، نظام مسایل اقتصادی بسیاری از خانواده ها حل می شود.
استاندار مازندران با بیان این که آفت انحصارطلبی با شفاف سازی از بین خواهد رفت، گفت: امروز مهارت آموزی و کارآفرینی در بین جوانان به خصوص دانش آموختگان دانشگاهی مازندران ضروری است.
نوری، مسوولیت اجتماعی انجمن ها و اتحادیه های کارآفرینی را سنگین و مهم توصیف کرد و گفت: اگر مراکز غیر دولتی و خصوصی در چارچوب قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی به درستی کار کنند، همه مشکلات بیکاری از بین خواهد رفت.
نماینده عالی دولت در مازندران، تصریح کرد: نمونه بی عدالتی و غیر شفاف کار کردن بخش های غیر دولتی، جذب نیروها در سازمان های دولتی در قالب نیروهای شرکتی بوده است که بی عدالتی و غیر شفاف بودن پرداختی ها سبب شد تا دولت این شرکت ها را حذف کند.
وی عدالت، اصالت و اهلیت افراد در فعالیت شرکت های کارآفرینی و اشتغالزایی را مهم و ضروری دانست و ادامه داد: این که همچنان حدود ۴۵ درصد شرکت های تعاونی مازندران غیر فعال است، نشانه ضعف در اجرای برنامه ها تلقی می شود.
نماینده عالی دولت در استان، فعالیت شرکت های تعاونی را بخش سوم رونق و رشد اقتصادی کشور دانست و گفت: با تدبیر و حمایت دولت سیزدهم امروز نمایندگان انجمن ها و اتحادیه های کارآفرین و کارگری عضو جلسه کارگروه اشتغالزایی هستند و در تصمیم گیری ها شرکت دارند.
نوری مدل پایدار سازی مشاغل مبنی بر مردمی سازی اقتصاد را راهکار مهمی برای رشد اقتصادی و افزایش درآمد خانوار ها دانست و اظهار داشت: کسب و کارها با فراهم شدن بازار تولیدات رشد و رونق می گیرند، بنابراین کسب و کارهای خُرد استان باید در قالب شرکت های تعاونی گسترش بیابند.
استاندار مازندران با بیان این نکته که منابع مالی کسب و کارهای خُرد به راحتی قابل تامین است، گفت: بازار این نوع کسب ها کار ها باید مشارکتی ایجاد شود.
گالری تصاو