یک روز پس از انتشار گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران و در شرایطی که در این گزارش هیچ مورد مشکوک و غیرعادی گزارش نشده، برخی منابع غربی، فضاسازی جدیدی در این باره کرده‌اند.

یک روز پس از انتشار گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران و در شرایطی که در این گزارش هیچ مورد مشکوک و غیرعادی گزارش نشده، برخی منابع غربی، فضاسازی جدیدی در این باره کرده‌اند.

به گزارش «تابناک»، مؤسسه آمریکایی علوم و امنیت بین‌المللی، بر پایه گزارش جدید آژانس، تحلیلی را منتشر کرده و مدعی شده که هم‌اکنون ایران پتانسیل ساخت پنج بمب اتمی را دارد.

خبرگزاری «رویترز» ضمن بیان این خبر نوشت: پایه این ادعا، وجود این نکته در گزارش آژانس است که ایران در سه ماهه اخیر، تولید اورانیوم با غنای پایین خود را به طور چشمگیری افزایش داده است.

همچنین در گزارش جدید آژانس آمده است، ایران از زمان آغاز فعالیت‌های غنی‌سازی خود در سال ۲۰۰۷، تاکنون نزدیک ۶. ۸ تن اورانیوم با غنای ۳. ۵ درصد تولید کرده که میزانی از آن نیز به غنای بالا‌تر انتقال پیدا کرده است.

این میزان، نزدیک ۷۵۰ کیلوگرم، بیش از آن چیزی است که در گزارش ماه فوریه آژانس به آن اشاره شده بود. مؤسسه علوم و امنیت بین‌المللی نیز بر همین اساس گفته که تولید ماهانه ایران حدود سه برابر شده است.

این مؤسسه در گزارش خود آورده است: «این حجم کلی اورانیوم با غنای ۳. ۵ درصد، در صورتی که غنی‌سازی آن تا سطح مورد نیاز برای ساخت سلاح ادامه یابد، برای تولید بیش از پنج بمب هسته‌ای کافی است».

البته در این گزارش اشاره شده که بخشی از اورانیوم با غنای بالا‌تر ایران به سوخت رآکتور تبدیل شده و امکان استفاده از آن برای ساخت سلاح نیست.

در گزارش مؤسسه علوم و امنیت بین‌المللی همچنین آمده است، گویا ایران هنوز در آزمایش دستگاه‌های سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر ـ که می‌تواند به پالایش سریعتر اورانیوم منجر شود ـ مشکل دارد؛ هرچند در این زمینه پیشرفت‌هایی داشته است.

آنچه از متن این گزارش برمی‌آید، تلاش آشکار این مؤسسه برای ایجاد تردید در ماهیت برنامه هسته‌ای ایران و القای این مطلب است که ایران در پی ساخت سلاح هسته‌ای است.
جالب آنکه در خود این گزارش آمده، «در صورتی که ایران بخواهد غنای اورانیوم خود را ارتقا دهد» و در جای دیگر نیز می‌گوید، «ایران هنوز در این زمینه مشکل دارد». با وجود همه این موارد، باز هم در این گزارش، سخن از ساخت سلاح هسته‌ای به میان می‌آید.

در حقیقت، انتشار این گزارش به این نحو و با این ادبیات را باید تلاش جدیدی از سوی غرب در راستای دامن زدن به جو بی‌اعتمادی و ابهام درباره برنامه هسته‌ای ایران و پیچیده‌تر کردن پرونده هسته‌ای ایران دانست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *