برگزاری 23 سخنرانی علمی در همایش ملی حماسه ششم بهمن آمل در دانشگاه مازندران
اولین همایش ملی حماسه ششم بهمن آمل با حضور سردار محمد تهرانی مقدم(برادر سردار شهید حسن تهرانی مقدم پدر موشکی ایران) و یکی از اعضای اصلی فرماندهی سپاه منطقه سه کشور(گیلان، مازندران و گلستان) در زمان واقعه ششم بهمن آمل در سالن اجتماعات شهید آوینی دانشکده هنر و معماری برگزار شد.
هرازنیوز: دکتر حشمتالله علینژاد رییس دانشگاه مازندران در این همایش که به همت دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه مازندران برگزار شد، ضمن محکومکردن اقدامات ددمنشانه رژیم کودککش اسراییل در کشتار بیش از ۲۵ هزار نفر در غزه و همچنین عملیات اخیر این رژیم به سوریه و شهادت ۵ تن از سرداران سپاه و مدافعان حرم حضرت زینب(س)، به داعیه دولتهای استکباری در دفاع از مظلوم در برابر تجاوزگر و ظالم در جنگ اوکراین اشاره کرد و افزود: اما دنیا شاهد است که امروز در جریان جنایات غزه، این دولتها در کنار رژیم غاصب اسراییل ایستاده و از هیچ کمکی از جمله حمایت معنوی، سیاسی، مادی، تسلیحاتی و نظامی دریغ نمیکنند.
دکتر علینژاد با بیان اینکه این همان حقوق بشر دو جانبه و سیاستهای چندجانبه این دولتها است که سیاست مدونی ندارند، تصریح کرد: هرجا هر اقدامی که به نفع ایشان باشد از آن بهعنوان ابزار تسلط بر دنیا استفاده میکنند که به اهداف خود برسند.
رییس دانشگاه مازندران، حماسه ششم بهمن آمل را نقطه عطفی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دانست و خاطرنشان کرد: از خروجیهای خوب این حماسه، تثبیت جمهوری اسلامی بهویژه در شمال ایران و ایجاد انسجام در میان آحاد جامعه را میتوان نام برد.
دکتر علینژاد با اشاره به استفاده ابزاری دشمنان از گروههایی مانند منافقان و اتحادیه کمونیستها در شمال گفت: اقدامات خصمانه دشمنان مانند وقایع آمل و گنبد به کمک مردم این استان نقش بر آب شد و اشارات امام راحل در وصیتنامه الهی- سیاسی و فرمایشات مقام معظم رهبری، بیانگر اهمیت این حادثه عظیم است.
رییس دانشگاه جامع استان، استفاده از بدنه مردم در عرصههای مختلف انقلاب از جمله پیروزی انقلاب و دفاع مقدس را از تدابیر و آرمانهای امام امت(ره) دانست و افزود: برگزاری انتخابات در هر دو سال و مشارکت مردم در سرنوشت کشور، از اساسیترین شاخصهای دموکراسی و جامعه مردمنهاد در یک کشور است که به همین دلیل، از همه آحاد جامعه بهویژه دانشگاهیان جهت حضور باشکوه در انتخابات اسفند 1402 دعوت میکنم.
دکتر علینژاد در ادامه به ابعاد مختلف و دلایل برگزاری این همایش اشاره کرد و با تاکید بر اخذ مجوزهای لازم از جمله دریافت اعتبار isc برای مقالات ارایه شده در این همایش، اظهار داشت: از مهمترین محورهای این همایش میتوان به بررسی اقشار و گروههای حاضر در حماسه آمل، ابعاد محلی، ملی و بینالمللی واقعه، شرایط و زمینههای این رخداد مهم تاریخی، نقد آثار منتشر شده در این زمینه، نهادهای انقلابی حاضر در واقعه، الگوهای مقاومت و بررسی رویه و رویکردهای اتحادیه کمونیستهای ایران و پیشگیری مبارزاتی مردم آمل با تاکید بر انقلاب اسلامی اشاره کرد که ۴۳ مقاله در این زمینه ارایه شده که مجموعه مقالات بهزودی آماده چاپ خواهد شد.
در ادامه این مراسم، سردار محمد تهرانی مقدم به تشریح حماسه ششم بهمن آمل و نقش مردم در پیروزی این واقعه تاریخی پرداخت. همچنین دکتر حسین رفیع عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی و حجتالاسلام ولیاله عیسیزاده به ارایه مقالات تبیینی در خصوص حوادث سال 60 و وقایع آمل و گنبد پرداختند.
پخش پیام تصویری آیتالله جوادی آملی به همایش ملی حماسه ششم بهمن آمل در دانشگاه و سخنرانی دکتر عزیززاده گرجی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران از دیگر برنامههای این همایش بود. همچنین در پایان این همایش، از همسر شهید حبیباله طاهری از چریکهای حاضر در جنگل آمل و حماسهساز عملیات شیرکوه، دکتر حسین رفیع، حجتالاسلام ولیاله عیسیزاده، مهندس سعید وردی مسوول هماهنگی همایش و مهندس محمدامین منفرد مسوول دبیرخانه همایش تجلیل شد.
به گزارش هرازنیوز در بخش اول این همایش ملی که با مشارکت دانشگاه مازندران، استانداری مازندران، سپاه کربلای مازندران، ادارهکل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان، صدا و سیمای مرکز مازندران، ادارهکل آموزش و پرورش استان، ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و ستاد مردمی حماسه ششم بهمن جنگلهای شمال کشور برگزار شد، 23 سخنران در 5 پنل تخصصی به ارایه مقالات و سخنرانی خود در خصوص محورهای این همایش پرداختند.