روز سه شنبه 12 اردیبهشت همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری کارگاه جنگ نرم اساتید بسیجی آغاز گردید. این کارگاه بمدت 3 روز با حضور اساتید برجسته کشوری و معاونت هاي سازمان بسيج اساتيد كشور و مسئولين سپاه كربلا و اعضاي شوراي بسيج اساتيد استان در سالن همایش های الغدیر سپاه کربلا و مجتمع آموزشی صالحین ادامه یافت. تعداد 150 نفر از اساتید بسیجی در این کارگاه شرکت نمودند، ضمنا سازمان بسیج جامعه پزشکی ، طلاب، دانشجویی و معاونت های فرهنگی اجتماعی و سیاسی سپاه کربلا نیز در برگزاری این کارگاه مشارکت داشته اند. به همین مناسبت خبرنگار ما با آقای دکتر غلامعلی رنجبر که از اعضای فعال بسیج اساتید در این کارگاه آموزشی بودند مصاحبه زیر را ترتیب دادند.
– آقای دکتر رنجبر ممکن است از چگونگی برگزاری کارگاه جنگ نرم توضیحاتی را برای آشنایی خوانندگان ما ارائه فرمائید؟
بسم الله الرحمن الرحیم، ضمن عرض سلام به پیشگاه مقدس امام عصر (عج) و رهبر معظم انقلاب این کارگاه برای آشنایی اعضاء بسیج اساتید دانشگاههای استان با مفاهیم، پیامدها و نحوه مقابله با جنگ نرم با همکاری اساتید بزرگواری از دانشگاه امام حسین تهران طی سه روز به طور فعال برگزار شد که آگاهی های بسیار خوبی را طی این کارگاه در این رابطه دریافت نمودیم. جزئیات مربوط به منابع جنگ نرم در موضوعات فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مورد بحث و تحلیل و بررسی قرار گرفت و شواهد و قرائن فراوانی از فعالیت های وسیع دشمنان انقلاب و اسلام به منظور سرمایه گذاری فراوان در ورود به جنگ نرم و ایجاد انحراف در مسیر اعتقادات و باورهای مردم با مثالهای مشخص از عاملین این فعالیت ها ارائه گردید.
– بفرمائید چه مسائلی در دستورکار این کارگاه قرار داشت؟ لطفاً گزارش از نحوه و روند برگزاری کارگاه ارائه فرمائید.
مراسم افتتاحیه کارگاه با تلاوت آیاتی از کلام وحی و پخش سرود ملی آغاز گردید. دكتر نبوي مسئول بسيج اساتيد استان مازندران ضمن خيرمقدم به اساتيد شركت كننده هدف از برگزاري اين كارگاه را ارتقاي توانمندي اساتيد در مواجهه با جنگ نرم بيان داشتند، سپس جناب آقای دکتر شعبانی مسئول بررسي و تحليل بسيج اساتيد كشور به بیان اهداف این کارگاه پرداخت ،ایشان تربیت نیروهای متخصص و هوشمند در دانشگاه های کشور و عملیاتی کردن رهنمود های مقام معظم رهبری ، ارتقای توانمندی تئوریک اساتید جنگ نرم ، فراگیری مهارت تحلیل برآورد جنگ نرم متناسب با محیط های مختلف را از اهداف این کارگاه بیان نمود . ایشان همچنین شناخت درست از تحولات سیاسی ، هوشمندی سیاسی در مواجهه با مسائل سیاسی و ارتقای توانمندی فکری را از جمله انتظارات از فرماندهان جنگ نرم بیان نمودند . وی با تاكيد بر ارتقاي توانمندي فكري و قدرت تحليل سياسي بسيج، افزودن : تعميق معرفت و بصيرت سياسي اساتيد بسيجي در دستور كار بسيج اساتيد كشور قرار دارد.
سپس جناب آقای دکتر مرادی عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) به ماهیت و تعریف جنگ نرم پرداختند. وی اقدام تعمدی ، قلمروهای فرهنگی سیاسی اجتماعی، تاثیرگذاری بر اعتقادات و نگرش ها و … را از عناصر مشترک در جنگ نرم بیان نمودند. ایشان همچنین به ابعاد جنگ نرم در بعد فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی پرداختند. وی رسانه ها ، صنایع فرهنگی و فناوری های نوین ارتباطی را ابزارهای جنگ نرم معرفی نمودند.
در ادامه دکتر باصری معاون آموزشی دانشکده فرهنگی اجتماعی دانشگاه امام حسین (ع) به موضوع قدرت نرم ، عناصر و شاخص ها پرداختند. ایشان در ابتدا به تعریف و مقایسه جنگ سخت ، نیمه سخت و نرم پرداختند. ایشان عنصر روانشناختی ، عنصر اجتماعی ، عنصرسیاسی ، عنصر فرهنگی و عنصر علمی را پنج عنصر تشکیل دهنده جنگ نرم دانسته به مقایسه این عناصر پرداختند.
بعد از سخنرانی دکتر باصری، اساتید شرکت کننده درقالب 4 کلاس آموزشی به بحث منبع قدرت ، پیامد ، طیف مخاطب ، میزان اهمیت و نحوه فعال سازی پرداختند و در نوبت بعداز ظهر ارائه نمودند.
در روز دوم جناب آقای دکتر حاتمی و دكتر كاكاوند به مبحث شناسایی و برآورد تهدیدات پر داختند . که پس از استماع سخنراني اساتيد بسيجي در کارگاه علمي آموزشی در قالب 4 كلاس شهداي هسته اي تقسيم و به واكاوي موضوعات مطروحه پرداختند .کلاس شهید رضایی نژاد به بحث اقتصادي ( تحریم ) ، کلاس شهید شهریاری موضوع سياسي ( سایبری )، کلاس شهید علی محمدی به موضوع فرهنگي( اعتیاد ) و کلاس شهید احمدی روشن به موضوع اجتماعي ( بی بند وباری ) پرداختند و در آخرين روز دکتر نائینی رئيس دانشكده فرهنگي اجتماعي دانشگاه جامع امام حسين (ع) با موضوع راه هاي مقابله با جنگ نرم به ايراد سخنراني پرداختند. گروه های برتر را انتخاب نموده که در پایان کلاس شهید رضایی نژاد با موضوع تحریم و کلاس شهید علی محمدی با موضوع اعتیاد رتیه اول و دوم را کسب نمودند ./
ضمنا اساتيد محترمی که مطالب خود را در مورد جنگ نرم به سمع و نظر شرکت کنندگان رساندند به شرح زير مي باشند :
1) جناب آقاي دكتر شعباني مسئول بررسي تحليل بسيج اساتيد كشور
2) دكتر باصري معاون آموزشی دانشکده فرهنگی اجتماعی دانشگاه جامع امام حسین (ع)
3) دكتر مرادي عضو هيئت علمي دانشگاه جامع امام حسين (ع)
4) دكتر حبي عضو هيئت علمي دانشگاه جامع امام حسين (ع)
5) دكتر حاتمي عضو هيئت علمي دانشگاه جامع امام حسين (ع)
6) دكتر كاكاوند عضو هيئت علمي دانشگاه جامع امام حسين (ع)
7) دكتر فيلي عضو هيئت علمي دانشگاه جامع امام حسين (ع)
دكتر عابديني مسئول مطالعات راهبردي تحول در علوم انساني
از تلاش تمتم عزیزان سرداران بسیجی تقدیر می نمایم
از زحمات اساتید بزرگوار و برگزار کنندگان این همایش علمی و آموزشی تشکر می کنم. همچنین از آقای دکتر اسلامی و دکتر خدابندلو ( از اساتید دانشگاه امام حسین (ع) نهایت تشکر را دارم که در یک بحث علمی مارا یاری فرمودند.