اعتماد عمومی یا «صیانت از کاربران فضای مجازی»!
عباس منصوری
برخی تلاش دارند که آن باریکه راهی هم که در فضای مجازی برای اطلاع رسانی باقی مانده مسدود کنند.
این که چنین طرحی در مجلس تصویب می شود یا خیر بحث جداگانه ای است اما سئوال اساسی این است که چنین طرحی ـ ولو این که تصویب هم بشود ـ آیا موفق خواهد بود یا خیر.
امروزه در عصر ارتباطات، خبر در هر نقطه از جهان در کسری از ثانیه به نقطهای دیگر منتقل میشود. لذا اینطور نیست که حوادثی در کشورمان اتفاق بیفتد و انعکاسات و تأثیرات آن را در فضای مجازی مشاهده نکنیم. به عنوان مثال، به تصریح چند باره آقای روحانی رئیس جمهور، «اغتشاشات دی ۹۶ و آبان ۹۸ همه معادلات بین المللی را علیه نظام تغییر داد و یکی از آنها هنگامی بود که ۴ ماه پس از اغتشاشات دی ۹۶ ترامپ رئیس جمهور آمریکا از برجام خارج شد».
پس، مسائل و مشکلات کشور را نباید بصورت صوری و الله بختی بررسی کرد. برای فهم قضایا و آثار و تبعات آن راه دوری نرویم. هم اکنون بیش از دو هفته است که اعتراضات مردم خوزستان نسبت به کمبود آب نه تنها متوقف نشده بلکه به اغتشاش نیز تبدیل گردیده و به سایر شهرها نیز تسری پیدا کرده است. چنانچه به دنبال مصادیق شنیده شدن این اعتراضات در خارج از مرزها هستیم کافی است که نگاهی به اخبار و تحولات سیاسی جهان بیندازیم. گروه هایی از نمایندگان پارلمان اروپا از کشورهای مختلف به دولت های خود فشار می آورند تا ایران را بخاطر برخورد نیروهای امنیتی با تظاهرکنندگان محکوم نمایند. و پا را از این هم فراتر گذاشته و خواهان تحریم های جدیدتر علیه ایران و ممنوعیت ورود آقای ابراهیم رئیسی رئیس جمهور دوره سیزدهم به خاک اروپا شده اند. آمریکایی ها نیز زمزمه ندادن ویزا به آقای ابراهیم رئیسی جهت حضور در مجمع عمومی سازمان ملل را سر داده اند. کیست که نداند که کشورهای اروپایی و سنا و کنگره آمریکا همواره در تیول منافقین دشمن اصلی نظام بوده و به عنوان لابی های ضد نظام تلقی می شوند.
بهارستانی ها در شرایطی بر تصویب این طرح اهتمام می ورزند که جامعه ملتهب و تب دار است؛ بی آبی، بی برقی، گرما، کرونا و … چون آبی متراکم و انبوه در پشت سد جمع شده است و فشار آن، خشم عمومی و گسست اجتماعی را به مرحله دشواری رسانده است. مهم این است که خودمان برای این آتش هیمه فراهم نکنیم. لذا مشکلات را بایستی زیرساختی حل کرد. آن بخش از موضوع که به لوازم و تجهیزات فنی پیشرفته مربوط می شود دشمن از مدتها پیش به دنبال همین فنآوری ها بوده و اخیراً نیز در خبرها آمده بود که اینترنت ماهوارهیی پرسرعت استارلینک به بازار آمده و به راحتی در کشورهای همجوار ثبت سفارش می کنند.
کوتاه سخن این که، راه ترمیم اعتماد عمومی به نظام، مصاحبت و همنشینی با مردم است. با اقدامات و رفتارهای سلبی راه به جایی نخواهیم برد. گرفتن فضای مجازی از مردم، آن روی سکه سوق دادن مردم به حضور در کف خیابانهاست. در حالی که این روزها مردم با بحران کم آبی، گرما، قطعی برق و گرانی افسار گسیخته و کمبود واکسن و نان شب دست و پنجه نرم می کنند، براستی، در بهارستان بر روی موکت ها و صندلی ها نرم و راحت سبزرنگ چه می گذرد؟