سعید جلیلی

 

1-اعتماد مردم با نمایش جلب نمی‌شود؛ مردم می‌پرسند نتیجه کجاست؟ / نمایش یعنی اینکه یک تیر شلیک میشود و بعد میگویند هدف همانجاست
‌‌

جلیلی در نوبت اول مناظره فرهنگی-اجتماعی در پاسخ به سوالی درباره برنامه تقویت اعتماد مردم به دولت:
🔹اگر می‌خواهیم اعتماد مردم جلب بشود حتما باید رفتار مسئولان درست بشود. یکی از موضوعاتی که مانع اصلاح امور میشود، فرهنگ‌های غلطی است که در ساختار اداری و اجرایی کشور وجود دارد و در نتیجه مانع جلب اعتماد مردم خواهد بود.

🔹این آسیب ها در فرهنگ سیاسی مربوط به یک جناح خاص و یا یک دولت نیست و متاسفانه فراگیر است. هم رفیقان شما ممکن است دچار این آسیب‌ها باشند و هم رقیبان شما.

🔹نمونه‌های این فرهنگ سیاسی غلط چیست؟ غلبه نمایش بر کار واقعی. نمایش یعنی اینکه یک تیر شلیک میشود و بعد میگویند هدف همانجاست.

🔹قرار بود با مذاکرات تحریم‌ها برطرف شود، تحریم‌ها نه تنها برطرف نشد بلکه دو برابر شد؛ آنوقت گفتند ما می‌خواستیم جایزه اخلاق را بگیریم نه اینکه تحریم را برطرف کنیم.

🔹اگر آمدید به جای اینکه نتیجه کار را بیان کنید، فرایند کار و گزارش کار را ارائه دادید و در نهایت به نتیجه ختم نشد، یعنی نمایش.

🔹اگر کار های ریشه‌ای کنار گذاشته شد و به اصلاح ساختار بودجه اهتمام نشد، نظام نظارت بانکی ایجاد نشد و فقط به مردم گزارش داده شد، یعنی نمایش.

🔹نتیجه کارهای ولو شبانه روزی مسئولان اگر در زندگی مردم مشخص نباشد، معلوم میشود کار واقعی صورت نگرفته بلکه فقط نمایش رخ داده است. با نمایش نمی‌توان کشور را اداره کرد.

🔹آسیب‌های رایجی در فرهنگ مسئولان وجود دارد؛ اگر چند شغلی در بین مسئولان رواج داشته باشد و مایه افتخار باشد و به ضد ارزش تبدیل نشود، مردم اعتماد نخواهند کرد. شغل دولتی، مردم تمام وقت می‌خواهد.

🔹معطل گذاشتن کشور در تصمیم‌گیری‌ها، یکی دیگر از آسیب‌های فرهنگ غلط سیاسی در ساختار اداری-اجرایی کشور است که به اعتماد عمومی لطمه وارد می‌کند.

🔸اگر میخواهیم برخی کارها را دنبال کنیم، باید این فرهنگ سیاسی اصلاح بشود و نگذاریم که به نسل بعدی مدیران کشور منتقل شود.

🔸اگر از ساختار اداری اجرایی کشور فرهنگ سیاسی غلط پاک نشود توانمندی های کشور متوقف  خواهد شد.

 

2-اعتراض جلیلی به سبک مناظرات فعلی و عدم فایده برای مردم/ این نوع مناظره، این نوع سوالات و این نوع پاسخگویی نمی‌تواند مردم را کمک کند/ هشتاد میلیون ایرانی که مخاطب ما هستند باید بدانند در موضوعات اساسی و اولویت‌دار حرف نامزد ها چیست تا بتوانند انتخاب کنند

جلیلی در نوبت دوم مناظره فرهنگی-اجتماعی:
🔹امروز داریم درباره انتخاب رئیس جمهور صحبت می‌کنیم، کسی که میخواهد کشور را اداره کند؛ واقعا تعارفات را کنار بگذاریم، این نوع مناظره، این نوع سوالات و این نوع پاسخگویی میتواند شما را کمک کند؟

🔹بسیاری از موضوعات اصلا مطرح نمیشود؛ تا بحال از من درباره روستانشینان که 27 درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، زنان که مسائل خاص خود را دارند و نیمی از کشور هستند، کارکنان آموزش پرورش که یک میلیون نفرند، در مورد این مسائل سوال پرسیده نمیشود.

🔹این نوع مناظره کمکی به انتخاب مردم نمیکند؛ مردم باید بدانند اولویت ما در برنامه ها چیست و از میان بحث‌های نامزدها انتخاب کنند.

🔹اگر ما دعوت کردیم برای مناظره دو طرفه برای این است که به جای سوالات کلی بر روی مسائل مشخص، نظرات افراد برای مردم مشخص شود.

🔹اگر آقایان موافق هستید یک اصلاح را شروع کنیم تا مدل مناظره بعدی اینطوری نباشد.

🔹اگر صحبت از جمهوریت و انتخابات و حضور حداکثری میکنیم، بالاخره هشتاد میلیون ایرانی که مخاطب ما هستند باید بدانند در موضوعات اساسی و اولویت‌دار حرف نامزد ها چیست تا بتوانند انتخاب کنند.

🔹رئیس جمهور کسی است که بتواند با اقتدار دولت آینده را مدیریت کند و مشخص کند بر اساس کدام کار کارشناسی، برنامه تدارک دیده است و نتایج مشخص برنامه او چه خواهد بود؟

 

3-در همین هشت سال گذشته بارها از حقوق زنان صحبت شد؛ نتیجه‌اش چه شد؟ تقریبا هیچ/ دلسوزی واقعی با دلسوزی نمایشی فرق دارد

جلیلی در نوبت سوم مناظره فرهنگی-اجتماعی:
🔹نقش رئیس جمهور فراتر از دستگاه‌هاست. بسیاری از موضوعات نیازمند هماهنگ سازی میان وزارت‌خانه‌های مختلف دارد و می‌بایست ما درباره این موضوعات صحبت کنیم.

🔹پنجاه درصد جمعیت ما را بانوان تشکیل می‌دهند؛ در همین هشت سال گذشته بارها از حقوق زنان صحبت شد؛ نتیجه‌اش چه شد؟ تقریبا هیچ.

🔹هجده طرح درباره زنان در دولت‌های یازدهم و دوازدهم مطرح شد؛ الان زنان سرپرست خانوار چه تفاوتی نسبت به هشت سال پیش پیدا کردند؟ درباره مدل بومی اشتغال بانوان چه طرحی اجرا شد؟  نقش بانوان در اقتصاد کشور چگونه ایجاد شد؟

🔹اگر دلسوزی می‌کنیم برای فلان پیامک، در این سالها ده‌ها هزار زن سرپرست خانوار بودند که دچار مشکلات اقتصادی شدند و شما وظیفه داشتید نسبت به آنها؛ گزارش بدهید چه شد و نامزدها بگویند چه می‌خواهند بکنند؟

🔹دلسوزی واقعی با دلسوزی نمایشی فرق دارد.

🔹از موضوعات دیگری که باید درباره آن صحبت کنیم، پیشی گرفتن نسبت طلاق به ازدواج در کشور است؛ اینها مسائل اصلی است.

 

5-رئیس جمهور مسئول نظام سلامت است و وزارت بهداشت مامور و محور

جلیلی در نوبت چهارم مناظره فرهنگی-اجتماعی:
🔹امروز حدودا ده عامل اجتماعی موثر بر سلامت از جمله بیکاری و استرس وجود دارد که خارج از حیطه وزارت بهداشت است. بنابراین رئیس جمهور در این مصداق باید هماهنگی میان دستگاه‌ها به منظور تحقق اهداف نظام سلامت را به عهده داشته باشد.

🔹برای مثال یکی از بیشترین صدمات در حوزه سلامت، حوادث جاده‌ای است که دستگاه‌های مختلف نسبت به آن وظیفه دارند.

🔹بنابراین در نظام سلامت وزارت بهداشت مدعی و محور نظام سلامت است اما رئیس جمهور مسئول اصلی است. طرح‌های این حوزه باید جامع باشند و تنها منحصر در تامین دارو یا درمان بیماران نباشد.

🔹چند طرح مهم در کشور ما درباره نظام سلامت انجام شده است که  طرح شبکه‌های بهداشت در اوایل انقلاب بدلیل آنکه به خوبی نظام سلامت در آن درک شد، امروز تبدیل به یک الگو شده است.

🔹در کنار این طرح، طرحی نیز داشتیم به نام طرح تحول سلامت که نمایشی بود و هیچ آورده ای نداشت و به نتیجه‌ای نرسید.

🔹مهم این است مسائل و مشکلات را در موقع خودش بفهمید نه اینکه طرحی را شروع کنید، هزینه ها را اضافه کنید و در آخر به مردم سودی نرسانید.

 

 6-زمان کشور به راحتی دارد از بین می‌رود. در این ۸ سال زمان با توقف و کندی از بین رفت. کشور را در ۴ سال آینده فقط نباید اداره کرد بلکه ما باید جهش داشته باشیم

جلیلی در جمع‌بندی مناظره فرهنگی-اجتماعی:
🔹از مسائلی که متاسفانه با آن سخاوت‌مندانه و مسرفانه برخورد می‌شود، زمان است. در این هشت سال، روند کشور متوقف یا کند بود.

🔹اگر رئیس جمهور مسئله را درست بفهمد و پاسخ او و رویکرد او صحیح باشد، می‌تواند به جای آنکه کشور را فقط اداره کنیم، کشور را جهش بدهیم.

🔹من از روز اول در مجمع تشخیص گفتم تکلیف FATF را مشخص کنید؛ آقایان دولتی آمدند گفتند فعلا اعلام نکنید.

🔹ما میگوییم کشور آماده جهش است و برنامه‌ی آن را آماده کردیم؛ حاضرم با هرکسی که قبول ندارد، مباحثه کنیم تا مردم بتوانند انتخاب کنند.

🔹نمی‌توانیم با شروع دولت تازه به دنبال آسیب‌شناسی و کشف راهکارها باشیم؛ از همان روز اول باید برنامه‌ها را  اجرا کنیم؛ امروز بحث کولبر ها می‌شود؛ من چندین بازارچه مرزی کشور نظیر مرز باشماق، بانه و .. حضور پیدا کردم و با کولبرها صحبت کردم.

🔹جلساتی با حضور تعاونی مرزنشینان تشکیل دادیم و وضعیت آنها از کولبری به صادرکننده تبدیل شد؛ ما این نگاه را مطرح می‌کنیم نه اینکه صرفا اسم بیاوریم و دلسوزی کنیم.
 
🔹در شهر سعدآباد بوشهر تعاونی نخل کاران با 4 هزار نفر دستگاه بسته‌بندی خرما خریدند و بانک آن را مصادره کرده است و آن دستگاه را قطعه قطعه کردند و فروختند؛ پس دولت چکاره است؟

خبر مشروح:

دکتر سعید جلیلی در دومین مناظره انتخاباتی 7 نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با موضوع «فرهنگی، اجتماعی و سیاسی» درباره عوامل افزایش اعتماد مردم به دولت، گفت: اگر می‌خواهیم اعتماد مردم جلب شود. حتماً باید رفتار مسئولان درست شود. متأسفانه یکی از موضوعاتی که مانع اصلاح امور می‌شود، فرهنگ غلط سیاسی است که در نظام اجرایی – اداری وجود دارد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد : البته این موضوع مربوط به این جناح و آن جناح و یک دولت یا دولت دیگر نیست متأسفانه موضوع فراگیر است و باید نسبت به آن توجه جدی شود. اگر از ساختار اجرایی – اداری کشور، فرهنگ سیاسی غلط پاک نشود، این باعث می‌شود که ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشور متوقف شود.

دکتر جلیلی با بیان اینکه اگر در فرهنگ سیاسی کشور، نمایش کار جای واقعی را گرفت، نمی‌توان، انتظار پیشرفت در کارها را داشت، تصریح کرد: با نمایش کشور اداره نمی‌شود. بطور مثال اگر مرتب به جای نتیجه کار ، دائم فرآیند کار توضیح داده شود ، اما نتیجه‌ای نداشته باشد این فرهنگ، فرهنگ غلطی است. که با آن کارها پیش نخواهد رفت لذا اگر کارهای ریشه‌ای کنار گذاشته شده و به کارهای نمایشی پرداخته شود ، حتماً مشکلات کشور باقی می‌ماند.

دکتر جلیلی اضافه کرد: اگر به اصلاح ساختار بودجه و نظارت بانکی را جدی نگرفته و به کارهای روزمره پرداختید این حتماً کشور را متوقف می‌کند، اگر نتیجه کارهای حتی شبانه‌روز مسئولان در زندگی مردم دیده و لمس نشود، ‌این نشان می‌دهد که آن کارها واقعی نبوده و نمایشی بوده است. مثلاً می‌گویید فلان توافق را کردیم برای اینکه تحریم‌ها برطرف شود، بعد که تحریم‌ها 2 برابر شد مثلاً می‌گویید جام اخلاق را بردیم. اینکه نتیجه کار نیست.

نامزد سیزدهین دوره ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: اگر در کارها، تصمیمات به موقع گرفته نشود و برای یکی دو سال کشور معطل یک تصمیم گذاشته شود این همان چیزهایی است که کشور را دچار مشکل می‌کند.

دکتر جلسلی گفت: اگر چند شغلی در بین مسئولان رواج داشته باشد و تبدیل به فرهنگ شد ، این حتماً نمی‌تواند کار خود را بخوبی دنبال کند لذا باید مراقبت کنیم این فرهنگ سیاسی، اصلاح شود تا خیلی از امور به راحتی شکل بگیرد. اگر این فرهنگ به نسل بعد منتقل شود ، وضع بدتر می‌شود. و مشکلات حتماً بیشتر می‌شود.

 دکتر جلیلی در ادامه برنامه و در بخش نقد دیدگاه سایر نامزدها با بیان اینکه یکی از مشکلات عدم پیشرفت را  فرهنگ سیاسی اعم از کار نمایشی و تعارفات دانست و اظهارداشت: امروز درباره انتخاب رئیس جمهور و کسی که می‌خواهد ماشین دولت را راه بیندازد و دستگاه‌های مختلف را فعال کند، صحبت می‌کنیم.  واقعاً باید تعارف را کنار بگذاریم. آیا این نوع مناظره، این نوع سوالات، این نوع پاسخگویی می‌تواند مردم را کمک کند؟

نامزد سیزدهین دوره ریاست جمهور با انتقاد از روند مناظرات و اینکه بسیاری از موضوعاتی که مورد توجه مردم است، اصلاً در این بحث‌ها و سوالات مناظره نیست،‌گفت: 27 درصد جمعیت در روستا ها هستند ، در مورد اینکه برای آینده روستا چه برنامه و بحثی داریم؟ از روز اول کسی از من سوال نکرده است. درباره بانوان که 50 درصد جمعیت کشور  و درباره آموزش و پرورش که یک میلیون کارمند هستند و همچنین درخصوص  جوانان و ورزش سوالی نبوده است.

دکتر جلیلی اضافه کرد: طبیعی است نامزدها مجبورند از فرصت‌های  پنج و سه دقیقه‌ای برای بیان  برخی از مطالب‌شان استفاده کنند بی تردید این به انتخاب مردم کمک نمی‌کند.

دکتر جلیلی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم کشور را نه تنها اداره کنیم بلکه  جهش بدهیم، باید بدانیم اولویت ها چیست، باید بدانیم چه برنامه‌ای این کار را انجام می‌دهد، چگونه می‌خواهیم این کار را انجام دهیم، باید بحث و نقد شود. اینکه از برخی دوستان برای مناظرات و بحث‌ها دعوت کردم برای این است که مردم بتوانند بهتر انتخاب کنند. این مدلی که داریم صحبت می‌کنیم نمی تواند زیاد مفید باشد.

دکتر جلیلی گفت: خواهشم از نامزدهای محترم این است که  اگر موافق هستند، همین‌جا یک اصلاح را شروع کنیم و مناظره بعد به این شکل نباشد، نمی‌خواهیم که تست هوش از نامزدها بگیریم، مثلا در مورد یک موضوع مشخص بحث و نقد داشته باشیم تا مردم بتوانند انتخاب کنند و این به  انتخاب پرشور مردم و حضور حداکثری مردم، کمک می کند.  .

دکتر جلیلی با تاکید بر اینکه رئیس جمهور باید کسی باشد که بتواند با اقتدار و با قوت دولت آینده را اداره کند، اظهارداشت: اگر می‌گوییم دولت باید کشور را جهش بدهد و فقط اداره حداقلی نباشد، لازمه‌اش این است که رئیس جمهور بتواند، برای دستگاه‌ها مأموریت و کار تعریف کنم و مردم بتوانند از رئیس جمهور پاسخگویی مطالبه کنند. رئیس جمهور مقتدر این نیست که چند حرف تند بزند و سر و صدا کند و بتواند حرفی را که می زند، اجرا کند.

دکتر جلیلی با بیان اینکه نقش رییس جمهور فراتر از وظایف دستگاههای اجرایی است ، اظهارداشت: رئیس جمهور باید برای موضوعات مختلف ، مأموریت تعریف کند.توان دستگاه‌ها را با هم هم‌افزا کند و پیگیری کند تا  موضوعات  به نتیجه برسد.

نامزد سیزهمین دوره ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت موضوع بانوان و اینکه  50 درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، اظهارداشت: در همین جلسه نامزدها نسبت به موضوع بانوان دلسوزی‌هایی را مطرح کردند اما تفاوت کار واقعی  با کار نمایشی در این است که  در 8 سال گذشته بارها از حقوق بانوان صحبت شد اما نتیجه اش تقریباً هیچ بود.

دکتر جلیلی خاطرنشان کرد: در دوره دولت یازدهم و دوازدهم، 18 برنامه مطرح شد اما نتیجه آن  چه بوده است؟ آیا زنان سرپرست خانوار امکان بیشتری پیدا کردند؟ چه ابتکارات و مدل‌های نوین و یا بومی برای اشتغال بانوان  بکار گرفته شد، در اقتصاد چه نقشی داشتند؟

دکتر جلیلی با تاکید بر اینکه کار واقعی نیازمند برنامه و پیگیری جدی است ، گفت: ممکن است هر دستگاهی کار خودش را بکند که رئیس جمهور باید حتی مأموریت‌هایی تعریف کند که آیا این کار انجام شد یا نشد. امروز مشکل این است که حتی برای برخی مأموریت‌های تعریف شده ، یکبار هم جلسه تشکیل نشده و پیگیری نشده است.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری خاطرنشان کرد:  اگر دل می‌سوزانیم که چرا مثلا فلان پیامک ارسال شده باید به این موضوع هم توجه داشته باشیم که در همین ایام هزاران خانم و بلکه بیشتر،  دچار مشکلات اقتصادی بودند. دولت وظیفه دارد برای زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست برنامه داشته باشد و  کمک کند. دولت باید نسبت به ازدواج برنامه داشته باشد.

دکتر جلیلی درباره  برنامه های توسعه کارآمد، عادلانه و پایدار نظام سلامت ، اظهارداشت: حوزه سلامت از موضوعاتی است که فقط مربوط به یک وزارتخانه نمی‌شود و برای عوامل اجتماعی موثر بر سلامت 10 عامل ذکر می شود که همه اینها خارج از وزارت بهداشت و آموزش پزشکی است. پس اگر رئیس جمهوری  بخواهد  در این جایگاه قرار  بگیرد، باید این موضوع را بفهمد و بتواند دستگاه‌ها را هم آهنگ و هم‌افزا کند.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان اینکه برای موضوع سلامت در کشورمان ، چند طرح مهم اجرا شده است، اظهارداشت: طرح شبکه بهداشت در ابتدای انقلاب ، طرح درستی بود که دقیق فهمیده شده بود. لذا  تا امروز باقی است و حتی برای کشورهای غربی الگو شده است. در مقابل طرحی فرمایشی مثل طرح تحول سلامت در 8 سال گذشته داریم که هیچ خاصیتی نداشت به جز اینکه هزینه‌ها را افزایش داد.

دکتر جلیلی افزود: البته بعداً پی بردند که این طرح نمی‌تواند ادامه یابد اما مهم این است که در موقع خودش این موضوع فهمیده شود  نه اینکه یک طرحی را شروع کنید هزینه ها را چند برابر کنید بعد یک دفعه معلوم شود این طرح ناکارآمد است. هزینه های آن  از جیب چه کسی می‌رود؟

دکتر جلیلی گفت:  اگر صحبت از نظام سلامت می‌شود، باید وزارت بهداشت، محور آن باشد. اما وزارت صنعت، کشاورزی و سایر دستگاه‌ها نیز در این موضوع نقش دارند.

وی افزود: بیکاری و استرس از عواملی  است که می‌تواند به سلامت لطمه بزند. امروز یکی از بیشترین بیماری‌ها و مجروحین‌ بخاطر حوادث جاده‌ای است اینها مواردی است که مربوط به وزارت بهداشت نیست اما کاملاً‌ در حوزه سلامت تأثیردارد باید برای این موضوعات برنامه داشت.

دکتر جلیلی با بیان اینکه هزینه‌های سلامت در دنیا به دلیل فناوری‌های جدید که بسیار پرهزینه هستند  و بالارفتن طول عمر، افزایش پیدا کرده است، اظهارداشت: در کشورمان  طول عمر بیشتر شده است لذا به همان نسبت باید برای سال‌های آخر عمر  جمعیت تدابیر بیشتری داشته باشید. اگر دچار کار نمایشی شویم و مسأله را درست فهمیده نشود  8 سال کشور در مسیری پیش می‌رود و بعد معلوم می‌شود آن مسیر غلط است.

دکتر جلیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در صورت پیروزی در انتخابات مهم‌ترین اولویت شما در عرصه سیاست خارجی چه خواهد بود، اظهارداشت: عرصه روابط بین کشورها، یک نقاط اشتراک و یک نقاط اختلاف دارد. طبیعی است که نقاط اشتراک تعامل و  نقاط اختلاف تقابل ایجاد می‌کند. این هنر دولت‌ها است که بتوانند نقاط اشتراک که فرصت‌ها را ایجاد می‌کند به نقطه تبدیل تعامل کند و نقاط اختلافی که موجب  تقابل می شود را مدیریت کنند و از تهدیدها بکاهند.

وی خاطرنشان کرد: 200 کشور در دنیا وجود دارد که اگر سیاست‌ تعامل سازنده و گسترده با جهان داشته باشیم می توان  تمام فرصت‌ها را به  بالفعل تبدیل ‌کنیم.

دکتر جلیلی گفت: اشکالی که به دولت داریم دقیقاً همین است که معطل 3، 4 کشور ماند. یک روز به بهانه FATF، یک روز به بهانه ترامپ و یک روز به بهانه برجام تمام کارها را معطل گذاشت در حالیکه اینها دشمنی خودشان را دارند و باید هنر این باشد که  فرصت از دست نرود.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری تصریح کرد:  باید این فرصت را فراهم کنید که با کسانی که نقاط اشتراک دارید، تعاملات گسترده شکل بدهید.  طبیعی است که در همسایگی کشورمان و در جهان اسلام و در منطقه و حتی در آن سر دنیا می‌توان فرصت های بیشتری را برای تعامل بیشتر ایجاد کرد.

دکتر جلیلی گفت: سوال ما این است که چه برنامه‌ای برای این نوع تعاملات وجود دارد. کشور را  معطل گذاشته و بعد بگویند مثلا اینها می‌خواهند در کاخ سفید حسینیه درست کنند. این چیزهای موهون چیست؟ خواهش می‌کنم با یک لولوهای الکی فرصت و زمان را از دست نداد. امروز اصلاً نیازی به این مسایل نیست آنها خودشان به زمین افتادند.

وی اضافه کرد:  بایدن بهمن ماه در سند استراتژیک امنیت ملی آمریکا که منتشر کرد می‌گوید ایران وارد عرصه جدیدی از بازی شده است که یک صحنه جدید تعریف می‌کند. این را که من نگفتم. بروید آنرا  بخوانید. امروز فرصت‌های بزرگ داریم و در  تعاملات اقتصادی فرصت‌های بسیار گسترده ای هست که متاسفانه استفاده نکردیم.

دکتر جلیلی گفت: پاکستان 60 میلیارد دلار واردات دارد که 16 میلیارد دلار آن می‌تواند از سوی ایران تأمین شود لذا می‌توانیم کارهای بزرگ انجام دهیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات 1400 تصریح کرد: در خنثی کردن تحریم در جنگ اقتصادی باید در موضع آفندی باشیم و با ابزار اقتصادی دشمن را پشیمان کنیم و این می‌شود ولی برخی می گویند نمی شود.

 دکتر جلیلی در جمع بندی دیدگاه ها و نظرات خود خطاب به مردم شریف ایران اظهارداشت:  متأسفانه از موضوعات مهمی که با آن سخاوتمندانه برخورد می‌شود و بواسطه سرمایه کشور روز به روز آب می‌رود، زمان است و در زمان خیلی مسرفانه برخورد می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در این 8 سال آنچه که در روند کشور  بروز و ظهور داشت، توقف و کندی بود. چگونه باید از این آسیب رها شد؟ نقش رئیس جمهور در این زمینه وقتی مسأله را درست بفهمد، وقتی پاسخ را درست تشخیص بدهدو  وقتی که رویکرد صحیح اتخاذ کند،  بسیار مهم است.

دکتر جلیلی با بیان اینکه برای پیش برد کشور  یک رویکرد این است که کشور با همین روال و به زور اداره شود، اظهارداشت: برخی از دوستان می‌گویند نمی‌شود. با جمع‌بندی و  بررسی می‌گویم که کشور را در 4 سال آینده نباید فقط اداره کرد، امروز کشور باید جهش پیدا کند. این یک ضرورت است و ممکن است و می‌توانیم. حاضرم با هر کسی که این موضوع را قبول ندارد، بحث کنیم تا مردم بتوانند انتخاب کنند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: اما پیش برد کشوی نیازمند فکر و اندیشه است ، نیازمند  این است که زمان را مغتنم بشماریم . اینکه بگویید هنوز معطل فلان موضوع باشیم که مثلا  FATFتصویب شد یا نشد؟آیا درست است که یک کشور با اقتصاد بزرگ و 80 میلیون جمعیت معطل این و آن باشدکه آیا تصویب شد یا نشد؟

 

دکتر جلیلی گفت: جناب آقای رضایی شاهد هستند که از روز اول در مجمع گفتم که این موضوع را معطل نکنید منتهی خود دوستان تقاضا دادند که حداقل اعلام نشود. واقعاً اعتقادم این است که نباید کشور را معطل گذاشت. علت معطلی ها اینست که مسأله  به درستی فهم نشده است، وقتی که مسأله درست درک نشود و رویکردها درست نباشد، حتماً جواب مطلوب گرفته نخواهد شد.

وی با اشاره به نگاه حداقلی به مضوعاتی مانند کولبری، اظهارداشت: نگاه حداقلی به کولبر این است که تو ناتوان هستی ولی با نگاه حداکثری همین کولبر در بانه به صادرکننده تبدیل شده و بعد از 2 سال، 500 میلیون تومان صادرات داشته است لذا مهم این است که با چه نگاهی می خواهیم از فرصت ها استفاده کنیم

دکتر جلیلی گفت: مردم رئیس جمهوری که  انتخاب می‌کنید باید بتواند به ظرفیت‌های کشور آن هم برای جهش نه برای یک اداره معمولی اشراف داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *