حجت الاسلام و المسلمین مرتضی واعظ جوادی در مراسم رونمایی از كتاب ‘مفاتیح الحیات’در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: رسالت علما و دانشمندان اسلامی این است كه در كنار حفظ آثار گذشتگان تلاش كنند بر این آثار بیفزایند و گامی به پیش بردارند. به كلامی دیگر آنها نه تنها باید میراث بر بلكه میراث گذار علوم اسلامی باشند و ورقی بر اوراق گذشتگان بیفزایند.

وی در ادامه افزود: آیت الله جوادی آملی پس از عنوان كردن پیشنهاد نوشتن این كتاب، با پاسخ خیل گسترده ای از مردم مواجه شد و همگی از ایشان خواستند تا مدیریت این طرح را برعهده بگیرد. آقای جوادی آملی به رغم دغدغه های فراوانی كه داشت بر كلیه مراحل این طرح نظارت داشت و حتی در مورد جلد این كتاب گفتند باید مردم زندگی را در طرح این كتاب ببینند.

آیت الله استادی در سخنان به موضوع تاریخ حوزه های علمیه اشاره كردند و گفتند: در طول این سال هایی كه از غیبت می گذرد، همواره علما به نیاز مردم توجه داشته اند و تلاش كرده اند تا نیازهای آنها را برطرف كنند. در این خصوص تقسیم كاری میان علما و دانشمندان بوجود آمده بود و هر یك در بخشی از علوم دینی به فعالیت می پرداختند و كمتر افرادی پیدا می شدند كه در تمامی حوزه ها صاحبنظر باشند.

وی در مورد مقام علمی آیت الله جوادی آملی گفت: او سال هاست كه به تدریس در قم مشغول است و در حوزه های گوناگونی چون حدیث، فقه، عرفان، فلسفه و تفسیر به فعالیت می پردازد و از این توانایی برخوردار است تا در مورد شبهاتی كه در این موضوعات ایجاد می شود، سریعا پاسخگو باشند. او در طی 60 سال آموزش خود بیش از 120 عنوان كتاب تالیف كرده است.

او در ادامه به كتاب «مفاتیح الحیات» پرداخت و گفت: انسان در یك بعد بنده خداست و باید به بندگی بپردازد و در بعد دیگر انسان است و باید در كنار دیگر انسان ها به زندگی ادامه دهد. این درحالی است كه برخی افراد در حالی كه به بندگی توجه دارند اما از بعد اجتماعی غافل هستند و به همین دلیل آقای جوادی آملی به نگارش این كتب پرداختند. امید دارم كه این كتاب هم به مانند قرآن و مفاتیح الجنان جای خود را در خانه های مردم باز كند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *