یک لابی مشهور اسرائیلی در آمریکا از صندوق بین المللی پول خواست تا عضویت ایران در این نهاد مالی بین المللی را به حالت تعلیق در آورد.
به گزارش عصر ایران لابی ” اتحاد در برابر ایران هسته ای ” که یک لابی صهیونیستی ضد فعالیت های هسته ای ایران در نیویورک است از صندوق بین المللی پول خواست تا ضمن مسدود کردن حساب ایران در این صندوق ، عضویت ایران را به حالت تعلیق در آورد.
مارک والاس رییس این لابی با ارسال نامه ای به کریستین لاگارد رییس صندوق بین المللی پول با انتقاد از همکاری های این صندوق با ایران خواستار قطع همکاری های صندوق با ایران برای ایجاد فشار بیشتر به حکومت تهران شد.
والاس که نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل ( در دولت جرج دبلیو بوش) است در مصاحبه ای در این باره گفت : ” ما از صندوق خواستیم عضویت ایران را به حالت تعلیق درآورد و اگر ایران همچنان به نقض تعهدات بین المللی خود اصرار داشته باشد ، اخراج از صندوق بین المللی پول باید در دستور کار این نهاد قرار بگیرد.”
والاس در نامه خود به رییس صندوق بین المللی پول ، بانک مرکزی ایران را متهم کرده که به برنامه هسته ای بحث برانگیز تهران کمک می رساند ، به سازمان های تروریستی یاری می رساند و نیز در سیاست سرکوب مردم ایران مشارکت می نماید.
پاسخ صندوق بین المللی پول
ویلیام موری سخنگوی صندوق بین المللی پول در واکنش به نامه لابی صهیونیستی با اعلام این مطلب که صندوق در همکاری های خود با ایران مرتکب نقض قوانین بین المللی نشده است از همکاری های این صندوق با ایران به عنوان ادامه همکاری های معمول صندوق با یک کشور عضو دفاع کرد.
موری با اشاره به اینکه سهم ایران در صندوق بین المللی پول معادل 2 میلیارد و 250 میلیون دلار است ، افزود که این مبلغ دهه هاست که دست نخورده باقی مانده است.
سخنگوی صندوق در ادامه افزود : “دارایی های صندوق بین المللی پول از ارز هر کشور عضو توسط بانک مرکزی همان عضو از جمله ایران نگهداری می شود و این روند ناقض تحریم های مالی آمریکا یا اتحادیه اروپا نیست.”
موری افزود: هیچ اوراق بهادار یا دلار متعلق به صندوق بین المللی پول در بانک مرکزی ایران نگهداری نمی شود . ما هیچ پروژه ای را در ایران نداریم و حتی یک دلار دولت آمریکا هم از سوی صندوق بین المللی پول در داخل ایران هزینه نمی شود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد که هر گونه تصمیم برای تعلیق عضویت یا اخراج یک عضو از صندوق به وسیله خود دولت عضو صورت می گیرد نه به وسیله رییس صندوق بین المللی پول.
گفتنی است طبق آمار صندوق بین المللی پول ، ایران از آغاز ژانویه سال 1984 هیچ معامله ای با این صندوق نداشته است.
واکنش امریکا و اروپا
درخواست لابی صهیونیستی برای تعلیق عضویت ایران در صندوق بین المللی پول در حالی است که آمریکا و اتحادیه اروپا در واکنش به نامه رییس این لابی اعلام کردند که عضویت ایران در نهادهای مالی بین المللی همچون بانک جهانی و صندوق بین المللی پول ناقض تحریم های مالی و بانکی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران نیست.
“جان سولیوان” سخنگوی وزارت خزانه داری آمریکا در این باره گفت : تحریم اخیر دولت آمریکا علیه موسسات و نهادهایی که با بانک مرکزی ایران مراوده دارند شامل نهادهای مالی بین المللی همچون بانک جهانی و صندوق بین المللی پول نمی شود.
وی افزود : ” صرف نگهداشتن ذخائر بانک مرکزی ایران و عدم انجام معامله CBI ( معاملات بین بانکی) ، به احتمال زیاد به عنوان انجام معامله یا مراوده مالی و بانکی با ایران در نظر گرفته نخواهد شد.”
“مایکل من” ،سخنگوی کاترین اشتون ، رئیس سیاست خارجی اروپا نیز گفت: تحریم های اتحادیه اروپا تنها در قلمروی اتحادیه اروپا و فقط برای اعضای اتحادیه نافذ است و صندوق بین المللی پول ملزم به تبعیت از این تحریم ها نیست چون در قلمرویی فراتر از اروپا فعالیت می کند.