بولتن نیوز – سرویس سیاسی: مصطفی رضا حسینی این روزها در سپهر سیاست ایران چهره شناخته شده ای محسوب می شود چه اینکه پس از ماجرای سوال از رئیس جمهر در سال گذشته که وظیفه سخنگویی آن بر عهده این نماینده دیار کرمانی ها بود و بعد از تشکیل لیست سیاسی صدای ملت که رضا حسینی به همراه علی مطهری از بانیان اصلی آن محسوب می شد این نماینده مجلس به جمع چهره های شاخص مجلس پیوست. هر چند که او پس از چهار سال حضور در قوه قانون گذاری از دنیای ساست خسته شده و یکی از دلایل تغییر حوزه انتخابیه اش را که منجر به عدم ورود دوباره اش به پارلمان هرمی شکل بهارستان شد را همین می داند اما گفت و گوی صمیمی با این عضو کمیسیون صنایع و نشان داد رضا حسنی گرچه دیگر نماینده نیست اما هنوز سیاست با او همراه است. نماینده شهر بابک در روزهای داغ انتخابات مرجله دوم مهمان بولتن نیوز شد.
به نظرم مصاحبه را از ساختار احزاب شروع کنیم به نظر شما جریان سومی که خیلی ها از آن دم می زنند قابل ظهور است یا اصولگرا و اصلاح طلب برای همیشه می مانند؟
به نظر می رسد جامعه امروز به شرایطی رسیده است که حتماً به سوی چند حزبی شدن به پیش می رود. این نکته قابل توجه است که احزاب اصولگرا و اصلاح طلب خیلی روی اصول کار تشکیلاتی به وجود نیامده اند اما به دلیل سابقه طولانی شان در عرصه سیاست کشور ممکن است در آینده به عنوان ارکان حزبی مطرح باشند اما طبیعی است که با توجه به پیشرفت دنیای سیاسی ،جوانان حتماً به سمت کار حزبی پیش خواهند رفت و این ضرورت به وجود خواهد آمد که احزابی با ساختار قوی و جدید در صحنه حاضر شوند. اما همین الان ما در تهران که مردم معمولا سیاسی تر رای می دهند و سابقه و تخصص افراد بسیار اهمیت دارد شاهد این موضوع هستیم که بسیاری از جریان ها و جبهه ها نتوانستند آن طور که باید کاندیداهای خود را به مردم معرفی کنند در حالی که اگر احزاب موثری وجود داشتند پس از شناسایی افراد مورد نظر خود وظیفه شناخت نامزدهایشان را برعهده می گرفتند.
پس جبهه صدای ملت در راستای همین هدفت تشکیل شد؟
قطعاً کشور نیازمند یک جریان سیاسی جدید است و موسسین صدای ملت تلاش کردند با نیم نگاهی به این موضوع باعث ایجاد یک همدلی و همگرایی بین نیروهایی شوند که به نوعی تعلق خاطر خاصی به جریان های مرسوم ندارند.
وقتی این جبهه راه اندازی شد خیلی ها خواستار حضور در تیم ما بودند و پیغام های زیادی برای ما می فرستادند اما بنا به دلایل متعدد ما با این کار مخالفت کردیم و تلاش کردیم در فضای دور اول انتخابات لیستی را به مردم ارائه کنیم که برایند نظرات قشر عظیمی از مردم باشد.
اما یکی از انتقاداتی که به صدای ملت وارد بود حضور چهره های اصلاح طلب و یا حاشیه دار سیاسی مثل آقایان هاشمی و نواب در لیست بود.
من اصلاً افرادی مثل سید حسین هاشمی و یا علیرضا محجوب را اصلاح طلب نمی دانم چرا که این افراد بارها ثابت کرده اند به آرمان های نظام و منویات رهبری گرانقدر انقلاب وفادارند و تنها برای پیگیری مشکلات مردم فعالیت می کنند . کنار گذاشتن این افراد یعنی کنار گذاشتن بخش قابل توجهی از افکار و نظرات و ایده هایی که هر کدام به اندازه بقیه در انتخابات سهم دارند. اما چرا برخی ها سعی کردند روند انتقادات نسبت به صدای ملت را تند کنند؟ چون دولتی ها به خاطر موضوع سوال از رئیس جمهور که بانیان اصلی آن از بانیان اصلی صدای ملت بودند عصبانی بودند و سعی کردند با پتانسیل جبهه پایداری به هر صورتی که هست ما را تخریب کنند.
به هر حال شما و دوستانتان موضع گیری قابل قبولی در رابطه با فتنه نداشتید
انتخابات شرایط موضوع گیری در مقابل فتنه نبود. خود بنده شدیدترین نطق ها را پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم در صحن علنی مجلس انجام دادم و اعضای جبهه نیز به شدت مخالف فتنه انگیزی های سال 88 بودند اما نکته اصلی اینجاست که برخی از افراد موضع گیری در برابر انحراف را ابزاری برای رأی آوردن خود قرار دادند و با بازی با کلمات و ساکت خواندن دیگران تلاش کردند خود را مطرح کنند در حالی که دل همه علاقمندان به انقلاب از حوادث سال 88 به درد آمده است. از طرفی سوابق افراد حاضر در لیست ما بر کسی پوشیده نبود و در آن مقطع بسیاری از جریان ها از جمله جبهه ایستادگی و جبهه حامیان ولایت خواستار ادغام لیست ها بودند که مورد قبول ما واقع نشد.
شما با سخنگویی طرح سوال از رئیس جمهور به عنوان یک چهره رسانه ای مطرح شدید فکر می کنید به خواسته های خود از این سوال رسیدید؟
طرح سوال از رئیس جمهور در حقیقت به دلیل رسوا کردن عقبه جریان انحرافی شکل گرفت. بالاخره شخص احمدی نژاد باید متوجه می شد یک جای بازخواستی هم هست و یکه تازی ها نمی تواند برای همیشه ادامه داشته باشد. من حتی اعتقادم بر این است که در اوایل مجلس آینده در صورت تکرار برخی حرکات نادرست از سوی رئیس جمهور و دولت استیضاح بهترین گزینه برای احمدی نژاد است. رئیس جمهور در روز سوال رفتار بی ادبانه ای را از خود نشان داد که فکر می کنم برای بسیاری از مردم چهره اش آشکار شد ولی خدا رو شکر با اصلاحاتی که در آیین نامه مجلس صورت گرفت در صورت تکرار سوال در آینده دیگر هیچ کس نمی تواند در این جایگاه پاسخگوی نمایندگان مردم نباشد .
اما برخی نمایندگان اعلام کردند که از پاسخ های احمدی نژاد در آن روز قانع شده اند !؟
من زیاد از این اصطلاح خوشم نمی آید اما صراحتاٌ برخی نمایندگان هستند که اعلام می کنند در مجلس به دنبال تحقق خواسته های دولت هستند و به نظر من واقعاٌ این افراد وکیل الدوله هستند . ما در طول تاریخ انقلاب به غیر از موضوع عدم کفایت سیاسی بنی صدر مسئله حادی با رئیس جمهور نداشتیم اما به نظر می رسد لج بازی های احمدی نژاد در خیلی از مواقع از حد لزوم رد شده است و حتی در مسائلی همچون حکم وزیر اطلاعات و . . . به بی حرمتی به رهبری معظم انقلاب رسیده است . خیلی ها عقیده دارند که هاشمی ضربات جبران ناپذیری به انقلاب زد اما به نظر من تلاش های احمدی نژاد و برخی همفکرانش هم از هاشمی کمتر نیست . ما قرار بود سوال را در فصل پاییز انجام دهیم اما برای جلوگیری از سوءاستفاده ها آن را عقب انداختیم ولی باز هم در کمال تعجب دیدیم برخی چشم و گوش بسته حاضرند به هر طریق ممکن از دولت دفاع کنند .
نظر شما در خصوص تغییر طیف زیادی از نمایندگان مجلس چیست؟
برخی از نمایندگان مجلس هشتم که اصلاٌ در انتخابات مجلس نهم شرکت نکردند اما مهم ترین دلیل تغییر گسترده مجلس نهم خسته شدن مردم از سیاسی کاری ها و رکود فعالیت نمایندگان به خصوص نمایندگان شهرستانی بود . شما در همین شهر تهران هم که توجه کنید مردم در دور اول افرادی را انتخاب کردند و مستقیم به مجلس فرستاند که از تعادل بیشتری برخوردار بوده و در جامعه به اخلاق گرایی شهره هستند .اما مسأله مهم اینجاست که 80 درصد حامیان دولت در انتخابات مجلس نهم رای نیاوردند که با توجه به این که خیلی از این افراد برای احمدی نژاد دست و پا می شکاندند ولی حتی نتوانستند به مرحله دوم راه پیدا کنند نتیجه این می شود که مردم به عملکرد دولت انتقاد دارند . وقتی خواهر احمدی نژاد در زادگاه خودشان نمی تواند رای بیاورد این چه معنی می تواند داشته باشد؟ مشکل احمدی نژاد این است که می خواهد همزمان امیرکبیر، کوروش و کریم خان زند باشد در حالی که اگر همان احمدی نژاد بود می توانست عملکرد بهتری را به نمایش بگذارد .در کل مردم خواهان ورود فکرهایی جدید به عرصه مجلس بودند که با رای خود این مهم را ثابت کردند .
پس قبول دارید که عملکرد مجلس هشتم عملکرد ضعیفی بوده ؟
خب نمی شود گفت که ضعفی در عملکرد ما وجود نداشته است اما باید نقاط قوت را نسبت به نقاط ضعف سنجید آن وقت در رابطه با کلیت اظهار نظر کرد . به نظر من مجلس هشتم در بسیاری از موراد از جمله قانون گذاری های خرد و کلان، ایستادگی جلوی قانون شکنی های ، اختصاص اعتبارات مناسب و ده ها کار ریشه ای دیگر بسیار خوب عملکرد و مدیریت بسیار قوی و مناسبی داشت و البته طبیعی است که نقاط ضعفی هم داشت مانند طرح نظارت بر نمایندگان که بر زمین ماند که در مجلس بعدی باید این نقاط ضعف بر طرف شود .
بسیاری بر این عقیده هستند که که شما سیاسی شده و به همین دلیل هم از تهران اعلام کاندیداتوری کردید؟
اصلا این طور نیست . حرکت من برای تغییر حوزه انتخابیه به تهران به خاطر کناره گیری از حوزه سیاست بود چرا که من در چهار سال گذشته به معنای واقعی کلمه حس کردم که نمایندگی مردم چه بار سنگینی بر دوش افراد است که واقعا باید در مقابل این مسئولیت بزرگ جوابگو بود . من به دو دلیل از تهران کاندید نمایندگی مجلس شدم اول اینکه بنده از ابتدا قصدم کناره گیری از دنیای سیاست و بازگشت به شهرداری بود اما چون از مجموع 5 نفر از نمایندگان مجمع استان کرمان 4 نفر به خاطر تعلقات حزبی شان قصد تحریم انتخابات و شرکت نکردن داشتند من نگران شدم که شرکت نکردن بنده هم تعبیر همراهی با این جریان باشد کما اینکه بسیاری از مردم شهر بابک لطف داشته و خواستار حضور مجدد بنده بودند به همین دلیل گفتم حداقل از یک حوزه انتخابیه دیگر کاندیدا شوم . از طرف دیگر در احترام به خواست رهبر فرزانه انقلاب برای تحقق حضور حداکثری سعی کردم با حضور دوباره خود به شور و نشاط انتخابات بیافزایم .
دستاورد های شما در این مدت برای شهر بابک چه بوده است ؟
من به طور جدی به دنبال طرح ها بوده و هستم اما دوست دارم کارها را بدون هیاهو انجام بدهم و تا آخرین روز نمایندگی هم کارهای شهر بابک را پیگیری می کنم . در بحث میراث فرهنگی که برخی دوستان عزیز مخاطب بولتن نیوز از بنده سوال داشتند باید عرض کنم به دلیل اشرافی که خود من روی این موضوع از زمان فرمانداری ام در شهر بابک داشتم خیلی برای آن تلاش کردم که ثبت جهانی روستای تاریخی میمن یکی از دستاورد های مهم این حوزه است . همچنین سعی کردم در دوران مسئولیتم نگاه مجموعه مدیران استان کرمان را به شهر بابک از یک نگاه کناری به یک نگاه اصلی تبدیل کنم که فکر می کنم توانسته ام بخش مهمی از این امر را اجرا کنم و بودجه های خوبی را به سمت شهر بابک بیاورم . در خصوص مجتمع مس سرچشمه که باز در میان سوالات خوانندگان عزیز این سایت مشهود بود نیز باید به عرض برسانم که بزرگ ترین حرکت انجام شده در دوران مسئولیت من جدا سازی کامل مجتمع مس شهر بابک از تشکیلات مس رفسنجان و مس سرچشمه بود که با این استقلال توانستیم میلیارد ها تومان عوارض را وارد شهرستان کنیم . البته باید توجه داشت که مجتمع مس سرچشمه یک شرکت خصوصی وابسته به وزارت نفت و سهامداران خصوصی است اما ما سعی کردیم بسیاری از نیروهای متخصص بومی در آن به کار گرفته شوند .
و به عنوان حسن ختام آقای رضا حسینی را در آینده در کجا مشاهده می کنیم ؟
دوستان پیشنهاد های مختلفی به من داده اند اما خود دوست دارم از دنیای سیاست فاصله بگیرم و به معاونت فضای سبز شهرداری کرج برگردم و اگر تکلیف خاصی بر گردنم قرار ندهند حتما به زودی برای گلدان های زیبای شهری باید سراغ من بیایید .