سلول‌های که توانایی بهبود ۷۰ بیماری را دارند

سلول‌های که توانایی بهبود ۷۰ بیماری را دارند

 مدیر عامل بانک خون بندناف رویان به این نکته اشاره کرد که، سلول‌های بنیادی پتانسیل درمان بیش از ۷۰ بیماری را دارد اما در حال حاضر برای چند بیماری محدود استفاده می‌شود.

دکتر مرتضی ضرابی با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا در مازندران با اشاره به اینکه دانشمندان همواره به دنبال این بودند که با توجه به موفقیت‌هایی که کسب کرده‌اند به منابع استحصال و استخراج سلول‌های بنیادی نیز دسترسی پیدا کنند، اظهار کرد: در همین راستا دانشمندان منابع مختلفی را مورد بررسی قرار دادند که از جمله آنها می‌توان به استخراج سلولهای بنیادی از مغز استخوان و خون بند ناف اشاره کرد.

وی با بیان اینکه خون بند ناف بیش از سایر منابع در دسترس بود، گفت: بندناف که مملو از سلول‌های بنیادی است بعد از زایمان به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شد، از همین رو محققان به این نتیجه رسیدند که از این منبع برای فراهم کردن سلول‌های بنیادی استفاده کنند.

مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان اضافه کرد: علیرغم اینکه سلول‌های بنیادی پتانسیل درمان ۱۰‌ها بیماری را دارند اما باید گفت در حال حاضر بیشتر در زمینه درمان بیماری‌های خونی که منشا خونی دارند نظیر انواع سرطان‌های خون، کم‌خونی‌های مادرزادی، تالاسمی و نقص سیستم ایمنی به کار گرفته می‌شود، همجنین خانواده هایی که دارای فرزند با این بیماری ها هستند و تصمیم به بارداری مجدد دارند حتما در جهت ذخیره سازی اقدام کنند چرا که بسیاری از پیوندها، پیوند خواهر و برادری بوده که حتی با همکاری موسسه محک برای فریز هم هزینه ای از آنها گرفته نمی شود.

ضرابی از ذخیره سازی خون بند ناف به عنوان بیمه بیولوژیک نام برد و گفت: خانواده ها می توانند از میان نمونه خون بندناف ذخیره شده هر فردی که تطابق ژنتیکی داشته باشد استفاده کنند.

وی با بیان اینکه کاربردهای سلول‌های بنیادی هنوز به طور کامل روشن نیست و قابلیت ارتقا دارد، تصریح کرد: سلول‌های بنیادی پتانسیل درمان بیش از ۷۰ بیماری را دارد اما در حال حاضر برای چند بیماری محدود استفاده می شود، به طوریکه اکنون از این سلول‌ها در پیوند به کودک مبتلا به فلج مغزی استفاده شده که به بهبود او کمک می کند چیزی که در گذشته قابل حدس نبود و ممکن است در بحث سلولهای بنیادی در چند سال آینده به نتایج بهتری برسیم که حتی قابل باور نباشد. 

مدیرعامل بانک خون بندناف رویان با بیان اینکه در حال حاضر این موسسه دارای بانک خصوصی و بانک عمومی خون بندناف است، اظهار کرد: از همین رو خانواده‌هایی که در آستانه تولد فرزند خود قرار دارند، می‌توانند خون بند ناف فرزندشان را پس از وضع حمل اهدا کنند.

ضرابی درباره اهدای خون بندناف نیز توضیح داد: زمانی که خانواده‌ها خون بندناف فرزندانشان را اهدا می‌کنند مالکیتی بر روی نمونه ندارند و همان‌گونه که سازمان انتقال خون نیز نمونه‌های ذخیره شده خود را به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار می‌دهد، ما نیز موظف هستیم این نمونه‌های ذخیره شده در بانک عمومی به صورت رایگان در اختیار بیماران نیازمند قرار دهیم، دولت و خیرین از بانک‌های خون بندناف عمومی حمایت می‌کنند.

وی با بیان اینکه در بانک‌های خصوصی و خانوادگی نمونه‌ها برای خود خانواده نگهداری می‌شود، اظهار کرد: می‌توان این نمونه را تا زمانی که خانواده‌ها تمایل دارند در بانک نگهداری کرد.

مدیرعامل بانک خون بندناف رویان از تسهیل شرایط هزینه های نگهداری خون بندناف برای خانواده‌ها خبر داد و گفت: در حال حاضر شرایط تقسیطی نیز برای این امر مهیا شده است.

ضرابی با اشاره به اینکه بانک خون رویان ۳۱ نمایندگی در استان های مختلف داشته و خارج از مرکز استان نیز دفاتر نمایندگی دارد که به بیش از ۴۰ دفتر نمایندگی رسیده است و توانسته ایم، با استانداردسازی فرآیند جمع آوری و فریز نمونه‌های خون بندناف و همچنین مراکز پیوند، علاوه بر درمان بیماری های بدخیم و نجات جان انسان ها و افزایش چشمگیر امید به زندگی در کشور، از خروج ۱۰ها هزار دلار ارز برای تامین سلول از سایر کشورها جلوگیری کند.
 
مدیرعامل بانک خون بندناف رویان گفت: دفتر نمایندگی استان مازندران در مرداد ۱۳۸۷، در شهرستان ساری افتتاح شده که ارائه مشاوره های تخصصی به مادران باردار، عقد قرارداد و ارسال نمونه‌ها از اهم وظایف دفاتر نمایندگی محسوب می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *