انجام نخستین آزمایش همسنگی زیستی داروها در آمل
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی گفت: «نخستین آزمایش همسنگی زیستی داروها در این واحد دانشگاهی انجام شد.»
به گزارش پایگاه خبری هرازنیوز ،دکتر سید سهراب رستمکلایی، درباره اقدامات جدید دارویی و آزمایشگاهی در دانشکده داروسازی دانشگاه آیت الله آملی گفت : یکی از مسائل مهم، پیشرفت در حوزه اندازه گیری فرآهمی زیستی و اثرات داروها است که برای رسیدن به این مهم اندازه گیری این ترکیبات در بدن انسان مهم است.
مدرس دانشکده داروسازی دانشگاه آزاد اسلامی آیت الله آملی با اشاره به اینکه مراکز بیواکی والانسی برای همسان سازی داروها معرفی میشوند، درباره کمبود وجود چنین مراکزی در ایران عنوان کرد: در حوزه مطالعات بیواکیوالانسی تنها چند مرکز در سراسر ایران خدمات ارائه می دهند و تنها معدود دانشگاه هایی هستند که توانستند این مطالعات را به صورت کار تحقیقاتی در دانشگاه خود اجرا کنند، زیرا این مطالعات شامل 2 بخش کارآزمایی بالینی و انجام تست های پیچیده ی آزمایشگاهی می شود که انجام آن با توجه به هزینه ی بالای لوازم، نیاز به دستگاه های پیشرفته ی آزمایشگاهی و در نهایت محاسبات پیشرفته ی بیوفارماسیوتیکال، کاری بس دشوار می باشد.
رستمکلایی مطرح کرد: داروهایی که در کشور ساخته میشوند مشابه خارج کشور هستند منتها باید اثربخشی آن را بسنجیم؛ این داروها باید روی انسانهای داوطلب آزمایش شوند و این کار در کشور به صورت محدود در حال انجام است.
پژوهشگر حوزه داروسازی عنوان کرد : به طور کلی امروزه مطالعات هم ارزی زيستی از حيث برابری آماری سرعت و ميزان فراهمی زيستی آن با معتبرترين فراورده بازار دارويي دنيا (مرجع) اهميت شايان توجهی دارند. در کشور ما نيز به دنبال برقراری سيستم نوين مديريت کلان امور دارو، در دهه اخير شاهد توجه خاصی به مقوله هم ارزی زيستی فراوردههای دارویی ساخت داخل و موجود در چرخه درمان شده است. انجام مطالعات درون تن با هدف مقايسه آماری سرعت و ميزان فراهم زيستی انجام می شود. سپس از روی منحنیهای غلظت- زمان و مدلهای فارماکوکینتیکی تمام پارامترهای کینتیکی دارو در هر دو فرآورده محاسبه و با کمک آزمونهای آماری همسنگی زیستی دو فراورده مقایسه و ارزیابی میشود.
رستمکلایی با بیان اینکه این پژوهش را با همکاری آزمایشگاه خانم دکتر دانشمند (متخصص ژنتیک پزشکی) و در قالب پایان نامه ی خانم مهسا ستاری دانشجوی داروسازی انجام شده است مطرح کرد :در این مطالعه هدف ما افزایش فرآهمی زیستی داروی متفورمین و در کنار آن آماده کردن بستری برای تبدیل شدن دانشگاه آزاد آیت الله آملی به قطب انجام این مطالعات در شمال کشور بود..»
واقعا ممنونم خیلی مفید بود