۹۰ هزار مازندرانی زائر اربعین شدند

«الحسین یجمعنا»؛ ۱۲۰۰ کیلومتر تا کربلا

ساری – عشق به امام حسین (ع) سن وسال و مرز نمی‌شناسد و خیل عظیمی از مشتاقان حسینی از فاصله بیش از ۱۲۰۰ کیلومتری در مازندران کوله بار سفر بستند و مهیای اربعین در کربلا شدند.

به گزارش هرازنیوز  از  مهر – گروه استان‌ها: این روزها نوای چاوش‌خوانان حسینی برای بدرقه زائران اربعین در گوشه و کنار مازندران طنین‌انداز شده است و پیر و جوان، خرد و کلان مهیای سفر اربعین می‌شوند تا تجدید میثاقی دوباره با سالار شهیدان داشته باشند.

«حب الحسین یجمنا»، مغناطیسی است که دل را روانه کربلا می‌کند و ایام اربعین، پیاده‌روی در مسیر عشق را به ماندن در فضای سبز و تماشایی مازندران ترجیع می‌دهند و می‌خواهند از کاروان حسینی عقب نمانند.

«ماه‌بانو» بانوی کهن‌سال اهل نور مازندران است، بی‌تاب اربعین و پیاده‌روی است، نام حسین (ع) را با شور و شوق بر زبان جاری می‌سازد و اشک شوق در چشمانش حلقه می‌زند، می‌گوید: پس از سال‌ها آرزوی دیرینه‌ام برآورده شد و چند روز دیگر کربلایی می‌شوم.

وقتی می‌پرسم مسیر پیاده‌روی سخت و طاقت‌فرسا نیست کلامم را قطع می‌کند و با لهجه مازندرانی می‌گوید: هر جور بوه باید بورم (هر طور شده باید بروم). مدام زیر لب می‌گوید لبیک یا حسین (ع)، لبیک یا عباس (ع)، دل توی دلش نیست، نگران آن است که پاسپورتش آماده نشود و وقتی می‌شنود که با گرفتن رسید از سامانه بدون داشتن پاسپورت هم می‌تواند سفر کند، انگار که تمام دنیا را به او داده‌اند، گریه امانش نمی‌دهد و همچنان نام مبارک حسین (ع) از کلامش شنیده می‌شود.

جوانان ساروی نیز در قالب گروه‌های سه تا چندنفره خود را مهیای سفر می‌کنند، محمد که سال‌های گذشته نیز در پیاده‌روی اربعین حضور داشت و امسال نیز کوله سفر را بسته است می‌گوید: به همراه چهار نفر از دوستان دانشجو و هم‌محلی‌ها دو روز دیگر راهی سفر کربلا می‌شویم.

اربعین نمی توانم اینجا بمانم

وی که تجربه حضور در کربلا را در دو اربعین گذشته نیز دارد ادامه دهد: امسال بنا نبود بروم اما همین‌که دوستم پیشنهاد رفتن داد، تاب ماندن و نه گفتن نداشتم، اربعین دیگر نمی‌توانم در ساری بمانم.

وی می‌گوید: پیاده‌روی اربعین سراسر شوق و عشق است و بنا داریم روزها پیاده‌روی کنیم و شب‌ها نیز در خیمه‌ها و موکب‌ها استراحت کنیم، اربعین در واقع بیعت دوباره با امام است.

آمار زائران اربعین مازندران از ۹۰ هزار نفر گذشته و پیش‌بینی می‌شود این آمار چند هزار نفر دیگر افزایش یابد.

مدیر حج و زیارت مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه پیاده‌روی اربعین با دیگر سفرهای کربلای معلی متفاوت است از زائران می‌خواهد تا از سفر بدون ثبت‌نام در سامانه سماح خودداری کنند.

سید حبیب‌الله ساداتی همچنین بر لزوم تلقیح واکسن مننژیت زائران کربلا تأکید می‌کند و ادامه می‌دهد: حضور میلیونی جمعیت در کربلای معلی در اربعین، خواه‌ناخواه منجر به بروز بیماری‌ می‌شود و لازم است زائران خود را برابر بیماری‌ها واکسینه کنند.

وی از زائران خواست به قوانین کشور عراق احترام بگذارند و توصیه کرد از همراه داشتن مواد مخدر یا قرص‌های روان‌گردان خودداری کنند زیرا قوانین سختگیرانه ای برای برخورد با متخلفان وجود دارد.

ساداتی همچنین از زائران خواست تا از سفر طولانی‌مدت پرهیز کنند و گفت: مدت‌زمان سفر به کربلا معلی در ایام عادی در قالب کاروان هفت روز است و زائران اربعین بدانند که ماندن طولانی‌مدت سبب بروز مشکلاتی برای آنان خواهد شد.

مدت‌زمان سفر به کربلا معلی در ایام عادی در قالب کاروان هفت روز است و زائران اربعین بدانند که ماندن طولانی‌مدت سبب بروز مشکلاتی برای آنان خواهد شد

محمدحسن اصغری رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: ۲۰ موکب شامل ۱۵ موکب اصلی و پنج موکب فرعی به زائران اربعین حسینی خدمات‌دهی می‌کنند.

وی بابیان اینکه این موکب‌ها به حدود ۶۰ هزار زائر اربعین حسینی خدمات‌دهی می‌کنند اظهار داشت: بیش از هزار و ۲۰۰ نفر به‌عنوان خادم در موکب‌های مازندران خدمات‌دهی می‌کنند.

وی مهران، سه‌راهی کوت، نجف، مسیر نجف – کربلا، کربلا و سامرا را محل استقرار موکب‌های مازندران در اربعین حسینی اعلام کرد و گفت: بارگیری کالاهای موردنیاز موکب‌ها از دیروز آغاز شده و اعزام این موکب‌ها در روزهای آتی انجام می‌شود.

اصغری از مردم و هم استانی‌ها خواست تا کمک‌ها و نذورات خود را از طریق ستاد عتبات عالیات و موکب‌های رسمی استان اهداء کنند و قبل از اهدای نذورات، نسبت به شناسایی موکب داران اقدام کنند تا جلوی هرگونه سوءاستفاده گرفته شود.

محمد اسماعیل امامزاده مسئول نمایندگی آستان قدس رضوی در استان مازندران نیز به خدمات‌رسانی ۱۵ موکب از مازندران به زائران اربعین اشاره کرد و گفت: امسال نزدیک به یک هزار نفر از خادم یاران رضوی مازندران از شهرهای مختلف به‌عنوان زائر و خادم الحسین (ع) برای خدمت‌رسانی به زائران سیدالشهدا (ع) در موکب‌ها خدمت‌رسانی می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *