هراز نيوز: سید مهدی هاشمی با حضور در برنامه قاب اقتصادی شبکه 5سیما با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی شهرسازی کشور در اواخر سال گذشته توسط مقام معظم رهبری ابراز امیدواری کرد در اولین سالی که برنامه ریزی های دقیق صورت گرفته است، بتوان در جهت دسترسی به اهداف، تدوین مقررات ملی ساختمان و ارتقاء سطح کارآمدی نظام مهندسی ساختمان حرکت کرد.

وی سه موضوع اصلی کشور را در سال جهاد اقتصادی اشتغال، مسکن و هدفمند کردن یارانه ها دانست و افزود: با توجه به اینکه مجموعه نظام مهندسی ساختمان کشور با این موارد ارتباط مستقیم دارد باید در یک حرکت برنامه ریزی شده و هدفمند مجموعه احداثات و تأسیسات را به نحوی ساماندهی کرد که اهداف را در این سه موضوع هدایت کند.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشور ساختمان ها را یکی از منابع ثروت هر کشور و نشانگر وضع اقتصادی، رفاهی، مدیریتی، بهداشتی، قانون مداری و از همه مهمتر فرهنگی و ارزشی آن دانست و تصریح کرد: وضعیت موجود در ساختمان های کشور با توجه به عدم رعایت استانداردها نشان دهنده این است که ما از منابع محدودی که در اختیار داریم به درستی استفاده نکرده ایم.
وی در خصوص سطح کیفی ساختمان در کشور به عمر متوسط 30 سال اشاره کرد و ادامه داد: این میزان در کشورهای پیشرفته به حدود 80 سال می رسد و این موضوع نشان می دهد که در حال حاضر بخش قابل توجهی از منابع اقتصادی کشور صرف فعالیت های کم کیفیت و یا بی کیفیت در این زمینه می شود.

وی با تأکید بر اهمیت تدوین مقررات ملی ساختمان در بحث جهاد اقتصادی گفت: تنها با حدود 15 درصد افزایش هزینه های موجود در امر ساخت و ساز، سطح کیفی و کارآمدی ساختمان در حد قابل انتظاری به 5/2 برابر افزایش می یابد و طبیعتاً نیاز به استفاده مکرر از منابع برای نوسازی ساختمان در دوره های 30 ساله از بین می رود.

هاشمی در پاسخ به سؤالی در خصوص اقدامات سازمان نظام مهندسی کشور در راستای کیفی سازی تصریح کرد: عوامل متعددی در بخش ساختمان در کشور دست اندرکار می باشند و سازمان نظام مهندسی نقش مدیریت، تنظیم روابط ساخت و ساز، ترویج مقررات در سطح کشور و همچنین مطالبه رعایت استانداردهای ساخت و ساز از سایر دستگاه ها را بر عهده دارد.

وی با اشاره به وظایف سازمان نظام مهندسی کشور گفت: این سازمان بنا دارد زمینه همکاری و تعامل سازنده در میان بخش های دولتی، خصوصی و عمومی غیر دولتی را فراهم نماید تا اجرا و مطالبه مواردی که در قالب آئین نامه ها، مقررات و دستورالعمل ها تدوین و ابلاغ شده است به بهترین نحو ممکن انجام شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشور در بخش دیگری از سخنان خود نیاز به مسکن را در کشور حدود 21 میلیون واحد مسکونی دانست و ادامه داد: 12 میلیون از بافت های فرسوده کشور در مناطق روستایی و شهری نیاز به نوسازی دارد، 5 میلیون واحد مسکونی براساس مقررات ساخت و ساز استاندارد می باشد و در مجموع با کمبود 4 میلیون واحد مسکونی در کشور مواجه هستیم.
وی افزود: زمانی که بازسازی و مقاوم سازی 12 میلیون ساختمان و ساخت 4 میلیون واحدی که در بخش مسکن به آن نیازمندیم صورت بگیرد می توان ادعا کرد که مشکل مسکن در کشور مرتفع شده است.

به گزارش آتي نيوز هاشمی با اشاره به افزایش 2 برابری مسکن سازی در کشور با اجرای طرح مسکن مهر گفت: در حال حاضر به طور متوسط حدود 1 میلیون و 300 واحد مسکونی در سال در دست احداث است که نیمی از آن در قالب مسکن مهر و 50 درصد آن توسط بخش خصوصی و سنتی انجام می شود.
وی در خصوص مطابقت مسکن مهر با استانداردهای بین المللی تصریح کرد: با توجه به اینکه شاخص های ساختمان سازی از جمله مسکن مهر در کشور بطور کلی با سطح بین المللی فاصله دارد اما بیش از 95 درصد ساخت و سازها در این طرح مشمول استاندارهای داخلی می باشد در حالیکه در بخش خصوصی این درصد نیز رعایت نمی شود.

وی در پایان با ذکر برخی از مشکلات برای رسیدن به سطح استاندارد بین المللی ساختمان در کشور ادامه داد: تدوین مقررات استاندارد، بکارگیری نیروی متخصص، کارآمد و مهارت دیده از جمله مواردی است که باید در کنار صنعتی سازی ساخت و ساز به آن توجه شود.

در پایان برنامه هاشمی در برابر سئوال مجری برنامه مبنی بر نظرش بر اجرایی شدن باغ ویلاهای 100متری با زیرکی تمام از جواب طفره رفته و این مساله را بی پاسخ گذاشت.

بنا به گزارش آتی نیوز وی همچنین جواب مشخصی برای طراحی و نظارت سازمانش بر معماری اسلامی نداد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *