۴ عدد کیوی تاجر ترک با بستهبندی شکیل به قیمت ۵ کیلوی کیوی مازندران بهفروش میرسد!
در اولین جشنواره سیر روستای اتو سوادکوه به معرفی جشنواره سیر اتو به صورت پایلوت برای روستاهای مازندران و فروش ۴ عدد کیوی تاجر ترک با بستهبندی شکیل به قیمت ۵ کیلوی کیوی مازندران اشاره شد.
به گزارش هرازنیوز از فارس از شهرستان سوادکوه، اولین جشنواره سیر شهرستان سوادکوه در روستای اتو از دهستان کِسِلیان بخش زیراب شهرستان سوادکوه با حضور ۶ مدیر کل استانی و مسؤولان شهرستان سوادکوه برگزار شد.
* شاخصههای هویتی دهستان کِسِلیان
بخشدار زیراب سوادکوه با خیر مقدم به مدیران کل مدیریت بحران، دفتر امور روستایی و شوراها، فناوری اطلاعات، هماهنگی امور اقتصادی و مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای و مدیرکل بیمه روستایی و فرماندار و معاونان و مدیران ادارات و نهادها شهرستان سوادکوه و تقدیر از دهیاری و شورای روستای اتو و جوانان روستا که متعهدانه برای اجرای جشنواره تلاش کردند، گفت: نسلهای مختلفی در روستای اتو با تلاشها خود سیر با کیفیت بالای و بدون نگاه اقتصادی تولید کردند که جایگاه خوبی را بدست آورد و سیر این منطقه مشهور شد و سایر مناطق هم برای معروفشدن هم سیر خود را با نام سیر اتو عرضه میکنند.
دیانوش سنشناس با اشاره به سیاستهای اقتصادی دولت و تاکید فرماندار برای فراتر رفتن از نگاههای موجود در روستاها باعث شد تا برای برجستهسازی شاخصههای منطقه، جشنواره سیر در روستای اتو برنامهریزی شد که خروجی آن و تداوم گامها مورد نظر است.
وی با اشاره به شاخصههای هویتی فراوان دهستان کِسِلیان مانند یادواره شهدای منطقه با اسم و رسم معروف، شهید مدافع حرم، تعزیهگردانی و مفاهیم عاشورایی توانایی آن را دارد که در قالب شناسنامه فرهنگی منطقه نشان داده شود، افزود: تولید منابع فرهنگی برای ارتقای فرهنگی استفاده شود و تبدیل سرمایههای فرهنگی به بازار میتواند گام اول برای توسعه اقتصادی و اقتصاد فرهنگی هر منطقه باشد.
سنشناس با بیان اینکه فرهنگ، حلقه واسطه اقتصاد و جامعه است و باید برای اشتغال و تولید ملی ما مثمر ثمر باشد، گفت: با ایجاد بستر تولید برای افزایش تولید و ارزش افزوده و افزایش سطح معیشت روستا و صیانت از داشتههای فرهنگی و اقتصادی تلاش کنیم که هدف از برگزاری اولین جشنواره سیر در روستای اتو است.
* جشنواره سیر اتو به صورت پایلوت برای روستاهای مازندران معرفی میشود
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران با اشاره به اینکه حضور در جشنواره سیر روستای اتو بخش زیراب شهرستان سوادکوه از روزهای خوب و بهیادماندنی است، گفت: امام راحل و مقام معظم رهبری شاه بیتی در کلام آنها است که راه توسعه کشور از روستا میگذرد و اگر قرار است توسعهای در کشور و مدیریت نوین اتفاق بیفتد از روستا است.
خسرو طالبی با بیان اینکه روستا، پدر و مادر تمدن و پیشرفت است و روستا ولی نعمت است، افزود: ۴۲ درصد از جمعیت استان مازندران در روستا زندگی میکنند و مسؤولان باید مطالبات روستاها را طلب کنند ولی حدود ۸۵ درصد سرانه به شهر و حدود ۱۵ درصد به روستا میآید و نظر مقام معظم رهبری درباره اینکه راه توسعه کشور از روستا میگذرد را باید عملی کرد و اقداماتی مانند برگزاری جشنواره سیر اتو، پسندیده است.
وی با بیان اینکه عدهای مردم خالصانه حاصل دسترنج خود را به عرضه میگذارند و مسؤولیت ما را سنگین میکند، خاطر نشان کرد: ما باید کمک کنیم و از فرماندار و بخشدار زیراب تشکر میکنم که عرصه تولید را به ظهور رسانند و زندگی در بین روستاییان صفای دیگری دارد و از شورا و دهیار تشکر میکنم و از جشنواره عکس بگیریم و تابلو و به آن افتخار کنیم.
طالبی با اشاره به اینکه عزت و عظمت ما از شهدا است و تلاش کنیم دِین خود را به روستاها ادا کنیم، اظهار کرد: جشنواره سیر اتو را بهصورت پایلوت برای همه روستاهای مازندران معرفی میکنیم و بر روی میز و سفرههای ما دسترنج روستاییان وجود دارد و باید حق مردم روستا ادا شود.
طالبی با بیان اینکه سرفصل برنامههای ترسیمی مقام معظم رهبری در سالهای اخیر، اقتصاد مقاومتی است و بیش از ۵۰ نوع تنوع محصولات زراعی در استان داریم، گفت: هر چه برای روستا هزینه شود، هزینه نیست بلکه سرمایهگذاری است.
* تولید ۳۰ درصد سیر کشور در مازندران
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران با تقدیر از فرماندار و مدیران ادارات و نهادهای شهرستان سوادکوه از اهمیت جشنوارههایی مانند جشنواره سیر در روستای اتو برای بِرندسازی خبر داد و گفت: برگزاری هدفمند جشنوارهها آثار خوبی دارد و ۵ سال پیش ایده برگزاری جشنواره گیاهان دارویی(گلگاوزبان) در جنتررودباررامسر مطرح شد که در آن سال قیمت گلگاوزبان کیلویی ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان بود که در پنجمین سال برگزاری آن که سال گذشته برگزار شد تولید آن ۱۰ برابر و قیمت ۲۰ هزارتومانی به ۱۵۰ هزار تومان افزایش یافت و زمین و باغچهای در آن منطقه نیست که زیر بار کشت نرفته باشد که با زمین حداقلی، درآمد حداکثری وجود دارد.
مهدی گلچوب با بیان اینکه استان مازندران ۳۰ درصد سیر کشور را تولید میکند و سیر در حوزه امنیت غذایی، عصاره و افزودنی برای غذاهای مختلف و شرکتهای دارویی مورد استفاده قرار میگیرد، افزود: جشنواره سیر باید با طرح منسجم و با دعوت از فعالان عرضهکننده، تجار، مروجین و تولیدکنندگان برای دورههای دیگر اجرایی شود.
وی متوسط برداشت مرکبات در واحد سطح مازندران را حدود ۲۵ تن در هکتار و این رقم در کشور ترکیه را ۸۵ تن در هکتار ذکر کرد که عیارهای تجاری را دلیل این تفاوت دانست که درآمد و انگیزه را افزایش میدهد، خاطر نشان کرد: توجه به صنایع بالادستی هم مورد توجه باشد و خامفروشی باعث میشود که ارزش افزوده به زنجیرههای بعدی تعلق میگیرد و سامانه کارا و بند الف تبصره ۱۸ از ظرفیتهای تسهیلاتی دولت با پرداخت یارانه برای استفاده کشاورزان است.
* ۴ عدد کیوی تاجر ترک با بستهبندی شکیل به قیمت ۵ کیلوی کیوی ما فروخته میشود
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران با بیان اینکه عدم بازاریابی و بازاررسانی درست باعث میشود تا سود اصلی محصول به دست کشاورزان نرسد و لازم است که تیم خوبی در این موضوع فعالیت کنند و به روستاییان باید کمک کنیم که محصولات را با بهترین قیمت بفروشند، افزود: موضوع بستهبندی از ضعفهایی است که داریم و باید توجه ویژه داشته باشیم که ۴ عدد کیوی تاجر ترک با بستهبندی شکیل را به قیمت ۵ کیلوی کیوی ما فروخته میشود.
* انگشت به دهان شدن مهمانان خارجی در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی مازندران
گلچوب با بیان اینکه استان مازندران میزبان ۳ رویداد بیسابقهای است که مشابه آن را در تاریخ مازندران نداشتیم که اجلاس روسای اتاقهای بازرگانی کشورهای حاشیه خزر، نمایشگاه توانمندیهای صادراتی مازندران با حضور ۱۸۶ واحد صادراتی برتر صنعت، کشاورزی و گردشگری و همایش بینالمللی معرفی فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری مازندران که ۱۰۰ مهمان و فعال اقتصادی خارجی را میزبان هستیم و به عنوان دبیر این ستاد عرض میکنم که اکثر قریب به اتفاق آنان از توانمندیهای مازندران انگشت به دهان شدند.
* گام عالمانه و محکم اولین جشنواره سیر در روستای اتو
فرماندار سوادکوه نیز در اولین جشنواره سیر روستای اتو با تقدیر از از اهدای عضو توسط خانعلی احمدی که کار جهادگونه داشت و تقدیر از دستاندرکاران برگزاری جشنواره، گفت: تحقق شعار سال مقام معظم رهبری مبنی بر رونق تولید، استفاده از استعداد کمنظیر این سرزمین، تحقق شعار استاندار مازندران برای ایجاد نشاط اجتماعی و شناخت پدیدههای فرهنگی و ایجاد انسجام اجتماعی در منطقه از اهداف برگزاری جشنواره سیر روستای اتو بود.
سعید یزدانی با بیان اینکه عناصر فرهنگی در این جشنواره به کسانی که خردهفرهنگهای منطقه را نمیشناسند عرضه شد، افزود: گام اول جشنواره، عالمانه و محکم برداشته شد و در سالهای آتی انتظار داریم که دبیرخانه جشنواره شکل گیرد و فراخوان مقاله انجام شود و از جهادکشاورزی هم انتظار داریم که آمایش سرزمین و بررسی نوع سیر و راهکارهاز اراده تسهیلات بیان شود.
*موفقیت جشنواره سیر اتو با قول معرفی این جشنواره به صورت پایلوت برای روستاهای مازندران
برگزاری جشنوارهای با محوریت محصول کشاورزی و حضور ۶ مدیرکل استانی به خودی خود رخداد قابل توجه در شهرستان سوادکوه است که تعمیم آن به روستاهای شهرستان میتواند باعث تکان فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به نفع آن روستا باشد.
گام اول همواره سختیهای خاص خود را دارد ولی برگزاری موفق و برجسته آن الگوی مناسبی برای دیگران در این مسیر است که قول معرفی جشنواره سیر اتو به صورت پایلوت برای روستاهای مازندران توسط مدیر کل روستایی استانداری بیانگر نوبودن و موفقیت این جشنواره است.
گزارش و عکس: عمران اکبرنژاد ـ مهرعلی رهنمای