مازندران و چالش اعتیاد کودکان زیر 18 سال
مديركل بهزيستی مازندران گفت: جزء معدود استان هايی هستيم كه با معضلي به نام اعتياد در كودكان زير 18 سال مواجه ایم، بسیاری از اين كودكان، بی سرپناه و خياباني هستند كه در اين راستامركزی برای پسران و هم دختران راه اندازی شد.
سعید آرام با بيان اينكه سازمان بهزيستي يک دستگاه حمايتي است كه بر اساس آرمان هاي انقلاب اسلامي شكل گرفت، اظهار كرد: آرمان هاي اوليه انقلاب اسلامي محروميت زدايي و دستگيري نيازمندان و محرومان بوده است و به همين دليل سازمان بهزيستي شكل گرفت.
*مستمری بگیران،معلولین و آسیب های اجتماعی زیر دره بین بهزیستی
وي با اشاره به اينكه در طول 40 سال از انقلاب اسلامي اتفاقات مختلفي در سازمان بهزيستي با توجه به فضا و شرايط موجود شكل گرفته است،افزود: برای کمک به افراد نیازمند بحث مستمری مطرح شد و سپس چالش های معلولین مورد بررسی قرارگرفت تا مشکلات آن ها به فراخور زمان حل گردد.
مديركل بهزيستي با بيان اينكه در مرحله بعدي بحث آسيب هاي اجتماعي از موضوعات مهمي بود كه مورد توجه قرار گرفت، تصريح كرد:در چند سال اخير موثرين گام بهزیستی ساخت مسكن براي خانواده هاي بيش از دو معلول و فاقد مسكن از سال 95 بوده است.
*80 درصد مسکن محرومان و معلولین دارای 2 فرزند در مازندران آماده بهره برداری است
آرام ادامه داد:سهمیه اوليه مازندران برای ساخت مسکن افراد نیازمند و دارای بیش از دو معلول 240 واحد بوده كه توانستيم تا 400 واحد افزايش آن را دهيم، اکنون بيش از 80 درصد واحدها تحويل داده شد.
وی در ادامه تصریح کرد: در ايام دهه فجر نيز 150 واحد مسكوني تحويل خانواده ها داده مي شود و 20 درصد مابقي از 70 درصد به بالا پيشرفت فيزيكي داشته است كه تا پايان سال تحويل داده مي شود.
*اورژانس اجتماعی در مازندران شبانه روزی شده است
مدیرکل بهزیستی استان مازندران با بیان اینکه از دیگر اقدامات مهم بهزیستی استان شبانه روزی کردن اورژانس های اجتماعی بوده است، خاطرنشان کرد: اورژانس اجتماعي تا مدت ها تنها روزهاي غير تعطيل و در زمان اداري پاسخگو بودند كه در یک پروسه 6 ماهه توانستیم این پاسخگویی را به صورت شبانه روزی برای خدمت بیشتر به مردم فراهم کنیم.
*عدم مناسب سازی اماکن دولتی برای معلولان
آرام در پاسخ به اين پرسش كه آيا پروژه مسکوت مانده ای ویژه معلولان در مازندران وجود دارد، خاظرنشان کرد: از گذشته پيگير مناسب سازي اماكن دولتي بوديم كه متاسفانه با وجود تلاش زياد با نقطه مطلوب فاصله زيادي وجود دارد و در بهترين حالت به 30 درصد مناسب سازي هم نرسيده است.
وی افزود: همچنين در بررسي و ارزيابي 900 واحد از اماكن دولتي و فرهنگي ورزشي استان بيش از 30 درصد مناسب سازي نشده است.
وی با اشاره به اینکه در حمل و نقل شهري هيچ فرصتي براي معلولان وجود ندارد، یادآور شد: در همه شهرهاي استان هيچ اتوبوسي و ايستگاه اتوبوسي مناسب سازي نشده است اما اين به آن معنا نيست كه كاری انجام نشده اما آنقدر دامنه فعاليت هايي كه بايد صورت گیرد گسترده است كه كارهايي كه انجام شده به چشم نمي آيد.
*اجرایی شدن پویش سه شنبه های “زیر چتر نارنجی” در سطح استان
مدیرکل بهزیستی استان مازندران در خصوص پويش سه شنبه هاي “زير چتر نارنجي” در فریدونکنار نیز اظهارکرد: اين پويش فرصتي را ايجاد مي كند كه جامعه هدف بهزيستي به خصوص معلولان در فعاليت هاي اجتماعي حضور داشته باشند و خودشان را در جامعه عرضه کرده و توانمندي خود را نشان دهند.
وی افزود: در عين حال به واسطه اينكه در كنار هم قرار مي گيرند و محدوديت هاي مشتركي كه دارند از تجربيات هم استفاده کرده و همراه با مشاركت اجتماعي، مردم و مسئولان كمک مي كنند كه نياز آنها مرتفع شود.
اين مسئول تاكيد كرد: پيگير هستيم تا اين پويش در سطح استان اجرايي شود و برنامه ريزي براي گسترش اين طرح در حال انجام است.
*بیش از 12هزار معتاد در مازندران خدمات اقامتی دریافت می کنند
آرام با بيان اينكه بهزيستي در پس از انقلاب كارهاي بیشماری را انجام داده که بسیاری از آن ها دیده نشده است،خاطرنشان کرد: به عنوان مثال مرکز بازپروری کودکان فراری و معتادین کارتن خواب از مهم ترین اقداماتی بود که بهزیستی پس از انقلاب مجدانه پیگیر آن بوده است.
وي افزود: بهزيستي مازندران به بيش از 12 هزار معتاد در كمپ ها و مراكزي مخصوص این افراد خدمات اقامتي مي دهد .
آرام گفت: جزء معدود استان هايي هستيم كه با معضلي به نام اعتياد در كودكان زير 18 سال مواجه ایم، بسیاری از اين كودكان، بي سرپناه و خياباني هستند كه در اين راستا مركزي براي پسران و هم دختران راه اندازي شد.
ایسنا