فرارو– گوش شیطان کر؛ یک سری گشایشها در بازار تلفن همراه رخ داده است. نه که خیال کنید موبایل فروشها، تلفنهای همراهشان را گوشه خیابان ریختهاند و آتش به اموالشان زدهاند؛ نه! از این خبرها نیست، اما خوشحال میشوم اگر اولین نفری باشم که خبر کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمتها در بازار موبایل را به شما میدهم. این مسئله باعث شده در صورتی که واقعا کارتان لنگ مانده و در به در دنبال خرید یک دستگاه تلفن همراه هستید، بتوانید تصمیم درست بگیرید. فقط از همین حالا خودتان را آماده کنید چون برای خرید موبایلی با حداقل امکانات باید حداقل چهار میلیون تومان پول بدهید و چون این پول اصلا رقم کمی نیست و ساده به دست نمیآید، ما دنبال گوشیهایی گشتهآیم که حداقل قیافه خوب و امکانات مناسبی داشته باشند. ما فکر میکنیم روند کاهش قیمت، در هفته آینده باز هم ادامه خواهد داشت پس بد نیست اگر بتوانید دست روی دست بگذارید و خرید را به هفته آینده موکول کنید.
بهترین انتخابها با بودجه زیر یک میلیون
احتمالا الان صاف توی چشمهای من زل زدهاید و با تعجب میپرسید مگر هنوز میشود با بودجه کمتر از یک میلیون تومان، موبایل خرید؟ جواب روشن است؛ بله! به غیر از گوشیهای بسیار ساده مثل نوکیا ۱۵۰ یا نوکیا ۳۳۱۰ جدید، ما یک دلبرک متواضع پیدا کردهایم به اسم نوکیا ۱. فقط از همین حالا بگوییم توقع عجیب و غریب نداشته باشید. رفیق ما به صفحهنمایش ۴.۵ اینچی از نوع لمسی – خازنی مجهز است. از همین صفحه نمایشهایی که باید مدام رویش دست بکشید و جان هفت جد و آبادش را قسم بخورید که خواسته شما را متوجه شود. بین خودمان به شوخی اسمش را گذاشتهایم لمسی- التماسی! به هرحال در شهر کورها یک چشم پادشاه است. نوکیا ۱ هشت گیگابایت حافظه داخلی دارد، به دوربین پنج مگاپیکسلی مجهز است و … همین، اما در عوض سیستم عامل اندروید ۸.۱ رویش ریختهاند تا به عنوان یک گوشی موبایل هوشمند خنگ، بتواند کارهایی ساده انجام دهد. قیمتش همانطور که گفتیم واقعا زیر یک میلیون تومان است. دنبال انتخاب دیگری هستید؟ خجالت بکشید!
بهترین انتخابها با بودجه یک تا دو میلیون
نوکیا ۵ جزو گرانترین انتخابهای شما خواهد بود. صفحهنمایش ۵.۲ اینچی، حافظه ۱۶ گیگابایتی و حافظه موقت دو گیگابایتی به اضافه دوربین ۱۳ مگاپیکسلی به این موبایل اعتماد بهنفس زیادی داده است. اندروید ۷.۱ را هم میتونید به عنوان نقطه قوت دیگر آن در نظر بگیرید. فروشگاههایی که نوکیا ۵ را میفروشند برایش قیمتی بین ۱.۶ میلیون تا دو میلیون تعیین کردهاند. خودتان بهتر میدانید با کدامشان کنار بیایید.
اگر خیلی اهل ریسک نباشید، ممکن است گلکسی J۴ را مناسبتر بدانید. مشخصاتش تقریبا برابر با موبایل نوکیا ۵ است، اما از صفحهنمایش بزرگتری بهره میبرد. خیلی نه ها! اندازه نصف بند انگشت. در ضمن وقتی آن را از جعبه خارج کنید، روی آن اندروید نسخه هشت ریختهاند. خرید آن نباید بیشتر از ۱.۷ میلیون تمام شود. اگر اندروید برایتان مهم نیست و فقط دلتان یک گوشی عجیب میخواهد، فروشندهها بلکبری Passport را روی میز میگذارند. ما، اما آن را توصیه نمیکنیم. حتی اگر یکی از آنها را هدیه بگیریم، ممکن است ۵۰۰ تومان زیر قیمت توی اپلیکیشن دیوار آبش کنیم.
مبارزان هوآوی در این بازی میتوانند چیزهایی مثل Y۷ مدل ۲۰۱۷ یا حتی Honor ۷C باشند. دومی جدیدتر است. ظاهر بهتری هم دارد. نه آنقدر که بهش بگویید خفن، ولی اگر یک دزد ناشی زاغسیاهتان را چوب بزند، ممکن است خیال کند آیفون دستتان گرفتهاید. چینیها هستند دیگر. جان به جانشان کنید باز دنبال کپی کردن از روی دست بقیه هستند. بگذریم؛ Honor ۷C در بسیاری مواقع و فروشگاههای زیادی کمی بیش از سقف بودجه ما قیمت دارد، اما اگر واقعا طلبه آن باشید، با کمی گشتن و اصرار کردن میتوانید مدل ۱۶ گیگابایتی را زیر دو میلیون بخرید. صفحه نمایش بزرگ شش اینچی، حافظه موقت سه گیگابایتی، دوربین دوگانه ۱۳ مگاپیکسلی و اندروید نسخه هشت ارزش خرید این گوشی را بالا بردهاند.
برند دیگری که میتوانید در این محدوده قیمت به سراغش بروید، شیائومی است که Redmi ۶ و را پیشنهاد میدهد. بگذارید نگاه دقیقتری به آن بیندازیم. از نظر ظاهری قطعا نمیتواند برنده جایزه ملکه زیبایی باشد. حتی از نظر پهنا به اندازه یک کتلت مامانپز چاق است، ولی آن زیر سختافزار نسبتا خوبی پنهان کرده؛ از صفحهنمایش ۵.۵ اینچی گرفته تا حافظه موقت سه گیگابایتی، دوربین دوگانه ۱۲ مگاپیکسلی و حتی حسگر اثرانگشت. وجود اندروید جدید نسخه ۸.۱ هم میتواند دلیل دیگری برای دوست داشتن Redmi ۶ به حساب بیاید. ذکر این نکته ضروری است که پیدا کردن این گوشی با قیمت دو میلیون تومان کار سختی است و گشتن زیاد و چانهزنی طلب میکند. در این بازه میتوانید به سراغ رفقای قدیمیمان یعنی اعضای خانواده K. از LG هم بروید. اگر جدید بودن گوشی در اولویت است، حداقل در این بازه قیمتی، انتخابهای زیادی پیش روی شما قرار ندارد. باید به Y۶، ۲۰۱۸، Y۷ Prime ۲۰۱۸، Y۵ Prime ۲۰۱۸ که همگی ساخته و پرداخته دست هوآوی هستند اکتفا کنیم.
بهترین انتخابها با بودجه دو تا سه میلیون
بازار موبایلهای دو تا سه میلیون تومان در اختیار سامسونگ و هوآوی است. بهترین چیزی که برند چینی میتواند به خریدار پیشنهاد دهد، محصولی به اسم Honor ۷X است. این گوشی را میتوان با حافظه ذخیرهسازی ۶۴ گیگابایتی خرید. صفحهنمایش شش اینچی آن هم وسوسهکننده است. دوربین دوگانه که دیگر بچه بازی شده و روی هر گوشی میتوان آن را دید. اگر از حافظه موقت چهار گیگابایتی خوشتان بیاید که دیگر چه بهتر. انتخاب دیگر با بودجه سه میلیون تومانی، میتواند گلکسی A۳ مدل ۲۰۱۷ باشد. یک ذره قدیمی شده، اما خب بعضیها فکر میکنند دود هنوز از کنده بلند میشود. توجه این افراد را به صفحهنمایش کوچک ۴.۷ اینچی، حافظه موقت دو گیگابایتی، فضای ذخیرهسازی ۱۶ گیگابایتی و حتی اندروید نسخه شش محصول جلب میکنیم. چرا میخواهید پولتان را دور بریزید؟
برای تنوع شاید بد نباشد، موتورولا G۵ پلاس را مرور کنیم. یک موبایل نسبتا بزرگ که به صفحهنمایش ۵.۲ اینچی مجهز است و دو گیگابایت حافظه موقت دارد اما بعید است بتوان با حسگر ۱۲ مگاپیکسلی آن عکسهای خوبی گرفت. فروشندهها P۱۰ Lite را هم پیشنهاد میدهند اما شما که غریبه نیستید؛ چهار گیگابایت حافظه موقت، ۳۲ گیگابایت حافظه ذخیرهسازی، دوربین ۱۲ مگاپیکسلی و اندروید هفت نمیتوانند خیلی وسوسهکننده باشند. ترجیح خود ما P. smart است که لااقل صفحهنمایش بزرگتری دارد، به دوربین دوگانه مجهز است و روی آن اندروید نسخه هشت نصب کردهاند تا گوشی شیکتر و جدیدتر به نظر برسد.
رقبای دیگری که در همین رنج قیمت، بد نیست زیر نظر گرفته شوند به ترتیب J۷ Prime و J۸ سامسونگ هستند. هر دو تایشان ظاهر خوبی دارند و خساست خاص سامسونگ نتوانسته دامنشان را بگیرد. اگر بخواهیم از خوبیهایشان بگوییم باید صفحهنمایشهای بزرگشان اشاره کنیم و اینکه هر دو، حافظه موقت سریعی دارند. روی J۸ دوربین دوگانه و اندروید نسخه هشت وجود دارد.
نوکیا ۶.۱ را هم ما پیشنهاد میدهیم. حتی شده در حد یک نظر میتوانید بررسیاش کنید. در نهایت به سراغ آخرین گزینه یعنی Mi Max ۲ اثر شیائومی میرویم، چون صفحهنمایش ۶.۵ اینچی آن یک استثنا به حساب میآید اگر چه بقیه مشخصاتش چنگی به دل نمیزند.
بهترین انتخابها با بودجه سه تا چهار میلیون
کسی که در حال حاضر به بازار گوشیهایی با رنج چهار میلیون تومان قدم میگذارد، حداقل توقع دارد گوشیهای جدیدی جلوی رویش بگذارند. چیزی مثل گلکسی A۶ پلاس نسخه سال ۲۰۱۸. صفحه نمایش بزرگ شش اینچی را با تراکم و دقت زیاد اولین چیزی است که شاید دلتان را ببرد، اما صبر کنید تا وسواس بیشتری به خرج دهیم. ما از حافظه موقت و فضای ذخیرهسازی هم رضایت داریم. دیگر چه؟ دوربین دوگانه ۱۶ مگاپیکسلی این بچه خوب کار میکند و به اندروید نسخه هشت مجهز شده است. پردازنده اسنپدراگون ۴۵۰ یک نقطه قوت دیگر است. حسگر اثرانگشت و قابلیت شارژ سریع چی؟ اگر بتوانید معامله را زیر سه میلیون و ۵۰۰ جوش بدهید، بد نیست، اما اگر نشد، مشکلی نیست، چون در ادامه راه X۶، ۲۰۱۸ انتظارمان را میکشد.
ظاهرش دقیقا مصداق بارز کلمه خفن است. صفحهنمایش بزرگ ۵.۸ اینچی دارد، حافظه موقت چهار گیگابایتی باعث میشود عملکرد روان و سریعی داشته باشد، دوربین دوگانه ۱۶ مگاپیکسلیاش خوب کار میکند و میتوانید به خاطر وجود یک لنز ۱۶ مگاپیکسلی در جلو، سلفیهای باکیفیتی بگیرید. اندروید ۸.۱ و حسگر اثرانگشت هم که دارد. اگر چشمتان را گرفته بگذارید کمی اذیتتان کنیم. میخواهیم از Honor ۸X حرف بزنیم که مثل یک مار خوش خط و خال خودش را وسط بحث میاندازد. صفحهنمایش ۶.۵ اینچی آن قطعا وسوسهتان میکند. حافظه موقت آن چهار گیگابایت است تا عملکرد سریع و روان آن را تضمین کند. فضای ۶۴ گیگابایتی در نسخه پایه را هم دوست داریم و اگر با دوربین ۲۰ مگاپیکسلی آن عکس بگیرید، به خاطر وجود حسگر عمق، احتمال دارد عاشقش شوید. دوربین جلوی ۱۶ مگاپیکسلی برای سلفی خوب است و اندروید نسخه ۸.۱ کار را برای تصمیمگیری سخت میکند. اگر بتوانید رنگ یاسی و پوستپیازیاش را پیدا کنید بهتر میشود. تصمیمتان را گرفتید؟ متاسفم، اما شما که هنوز Mi Max ۳ را ندیدهاید. میدانستید صفحهنمایش هفت اینچی دارد؟ درباره قیافهاش اصلا حرف نمیزنم.