مدیر موزه تاریخ آمل گفت: در یکسال گذشته حدود 20 هزار گردشگر داخلی و خارجی از موزه تاریخ شهر آمل بازدید کردند که این تعداد بازدید در مقایسه با مدت مشابه پارسال افزایش داشته است.
ولی الله چلابی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سال گذشته با هماهنگی اداره آموزش و پرورش آمل، بازدید از موزه برای تورهای دانش آموزی در نظرگرفته شده بود و استقبال خوبی از این برنامه شده است.

وی اضافه کرد: حضور تعدادی از راهنمایان اعم از کارشناسان میراث فرهنگی و باستان شناس در این موزه باعث شده است که سئوالات بازدیدکنندگان و علاقه مندان به تاریخ گذشته، بی پاسخ نماند.

مدیر موزه تاریخ آمل درخصوص موزه تاریخ آمل اشاره کرد و گفت: این موزه در دو طبقه شامل گالری های آثار باستان شناسی، مردم شناسی و اسناد تاریخی مازندران بوده و با جمع آوری اشیای با ارزش تاریخی که قدمت برخی از آنها به هزاره سوم قبل از میلاد مسیح می رسد، یکی ازمراکز دیدنی گردشگران است.

چلابی گفت: بخش مردم شناسی موزه آمل نمونه ای ازبافته های محلی شامل جاجیم، گلیم، ظروف چوبی، ظروف مسی مانند آفتابه لگن، کاسه، سینی ودهها اثردیگر، دربخش اسناد تاریخی موزه، گزارش های ادارات وقت درخصوص زلزله وآتش سوزی آمل مربوط به سال های 1335 و1336 و دست نوشته های شاهان دوره قاجار ومکاتبات اداری دربار قاجار با رؤسای حاکمان این شهرستان و در بخش باستان شناسی که این بخش را از دیگر قسمت های موزه متمایزکرده وجود اشیای با ارزش تاریخی که است که قدمت تعدادی از این آثار به بیش از سه هزار سال قبل از میلاد مسیح می رسد.

وی گفت: بخش باستان شناسی موزه تاریخ آمل آثاری همچون سفال ، فلز، سنگ و شیشه که به جای مانده از دوران پیش از تاریخ تا زمان قاجار درمحدوده شمال کشور و معرفی اشیای سفالینه از سایر استانهای کشور و فرهنگ های تاثیرگذار و تاثیر پذیرمنطقه شمال کشوراست، چشم هر بینده ای را به خود مجذوب می کند.

مدیر موزه آمل افزود: موزه تاریخ آمل از وجود سکه ها که تاریخ مصوری از خط، آداب و رسوم کهن، آرایش صورت و نوع پوشش شاهان را نشان می دهد، بی بهره نمانده و سکه های مربوط به دوره های هخامنشی، اسکندر، سلوکیان، اشکانیان، ساسانیان و دوره های اسلامی تا قاجار را در خود جای داده است.

چلابی ادامه داد: موزه تاریخ آمل در خیابان امام رضا(ع) و در وسط دو پل معلق و 12چشمه که از آثارهای با ارزش تاریخی این شهرستان محسوب می شود، قراردارد.

ساختمان موزه آمل در سال 1315 به عنوان اداره مالیه شهرستان آمل بنا شده و سال 87 با کاربری فرهنگی در اختیار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری مازندران قرار گرفته و پس از مرمت و احیا بهمن ماه سال 89 افتتاح شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *