مازندران، میراث دار ۴۰ سال عدم مدیریت پسماند
مدیرکل محیط زیست مازندران گفت: این استان میراث دار ۴۰ سال عدم مدیریت پسماند بوده و تاکنون عزم جدی برای حل این معضل صورت نگرفته است.
حسینعلی ابراهیمی در کارگروه راهبردی مدیریت پسماند که در سالن شماره ۲ استانداری مازندران برگزار شد، با اشاره به اینکه میراث دار ۴۰ سال عدم مدیریت پسماند در مازندران هستیم، اظهارکرد: ساماندهی در بحث پسماند باید زودتر اتفاق بیافتد و به کارگیری تکنیک های جدید در امر پسماند بسیار راهگشا است.
وی درباره ارزیابی و مدیریت پسماند افزود: به عنوان نمونه نسبت به ساماندهی مرکز دفن زباله در آمل هیچ اتفاق خاصی صورت نگرفت و وزارت نیرو باید به تکلیف خود در این بخش عمل کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در بخش دیگری از سخنان خود در مورد عدم افتتاح نیروگاه زباله سوز در نوشهر گفت: پیشرفت فیزیکی این طرح ۹۴ درصد است و با این روند کنونی، نسبت به افتتاح آن نمی توان امیدوار بود.
ابراهیمی با انتقاد از اینکه هنوز اقدامی قابل تقدیر و شایسته در حوزه مدیریت پسماند در استان صورت نگرفته است،خاطرنشان کرد: کارهای صورت گرفته اقدامات حداقلی و جز وظایف دستگاه های اجرایی بوده و وقتی دستگاهی به اجبار اقدامی برای مدیریت و ساماندی پسماند انجام داده نباید انتظار تقدیر داشته باشد چراکه هنوز به وظایف اصلی خود عمل نکرده است.
وی با انتقاد از دفتر روستایی ادامه داد: دفتر روستایی به مکاتبات محیط زیست در زمینه مدیریت پسماند پاسخ نداده و با ادامه این روند تا مدیریت پسماند ایده آل در استان فاصله داریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: پای کار بودن دولت، مجلس و شوراهای اسلامی برای مدیریت پسماند در حوزه استان از ضروریات است و باید در این راستا همه عزم جدی داشته باشند.
*طرح نیروگاه زباله سوز نوشهر پایان شهریورماه تکمیل می شود
علی نبیان معاون عمرانی استانداری مازندران نیز در این نشست با اشاره به اینکه مازندران تنها متعلق به ما نیست و همه مردم دیگر استان ها در آن سهم دارند، خاطرنشان کرد: مردم ایران، مازندران را به عنوان مقصد سفر انتخاب می کنند و در این راستا باید پاکسازی محیط انجام شود.
وی با بیان اینکه موضوع تفکیک زباله از مبداء باید اجرایی شود، گفت: با چشم انداز ترسیم شده از این طرح فاصله داریم، زیرا تامین منابع مالی با محدودیت هایی مواجه بوده و علت تاخیر برخی پروژه ها، مسائل مالی است.
معاون عمرانی استانداری مازندران بر لزوم تلاش بیشتر برای حل و مدیریت پسماند تاکید کرد و افزود: هزار و۴۰۰ تن از زباله های استان باید تا پایان سال جاری تعیین تکلیف شود.
نبیان در مورد نیروگاه زباله سوز نکا و نوشهر نیز خاطرنشان کرد : پروژه نیروگاه زباله سوز تنکابن در دست اجرا بوده و از سوی دفتر مقام معظم رهبری نیز برای آن اعتبار درنظر گرفته شده است و پروژه نیروگاه زباله سوز نوشهر نیز در مرحله پایانی قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه 2 سال و نیم وقت برای مجوز نیروگاه زباله سوز ساری و نوشهر صرف شد، تصریح کرد: در حال حاضر این طرح ها در انتهای راه است و در این راستا آخرین محموله تجهیزات نیروگاه زباله سوز نوشهر نیز به محل اجرای پروژه رسید.
معاون عمرانی استانداری مازندران با ابراز امیدواری به اینکه طرح نیروگاه زباله سوز نوشهر پایان شهریورماه تکمیل می شود، افزود: اولین نیروگاه زباله سوز استان در نوشهر به زودی به بهره برداری می رسد و سپس نیروگاه ساری اجرایی خواهد شد به علاوه و مدیریت پسماند و زباله در شهرستان بابل نیز در دست اقدام است.
* تمام بیمارستان های مازندران به دستگاه امحای زباله مجهز هستند
محسن اعرابی معاونت درمان علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه پیچیدگی هایی در بحث مدیریتی پسماند در استان وجود دارد، اظهار کرد: حوزه پسماند نیازمند عزم ملی بوده و مازندران باید برای رفع این معضل باید سطح ملی وبه صورت ویژه تری دیده شود.
وی افزود: هرچند مازندران پذیرای همه مردم کشور بوده اما در حوزه پسماند ضررش به چشم مردم و محیط زیست می رود.
معاونت درمان علوم پزشکی مازندران درمورد بازیافت 5 درصدی زباله های تولیدی نیز خاطرنشان کرد: جدیت لازم در مورد بازیافت 5درصدی زباله های تولیدی در بخشداری و شهرداری های استان دیده نمی شود.
اعرابی با تاکید بر اینکه طرح تفکیک از زباله باید در دستور کار قرار گیرد عنوان کرد: ۴۵ درصد جمعیت استان در روستاها به سر می برند، در حوزه بازیافت و تفکیک باید هدف گذاری مشخص شود.
وی درباره پسماند عفونی مراکز درمانی غیربیمارستانی نیز خاطرنشان کرد: تمام بیمارستان های استان به دستگاه امحای زباله مجهز هستند و کلینیک ها و مطلب های خصوصی نیز تولید متفاوت از زباله عفونی دارند و در این راستا کمیته تخصصی پسماند عفونی غیربیمارستانی نیز تشکیل شده است.
معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مورد تخلفات در حوزه زباله های عفونی، از معرفی ۳۵ واحد متخلف در سال جاری به مراکز قضایی خبر داد و گفت: برخوردها با مراکزی خصوصی در زمینه زباله های عفونی غیربیمارستان شدت خواهد گرفت.
اعرابی با اشاره به اینکه ۴۵ درصد مراکز خصوصی و غیربیمارستانی برای جمع آوری زباله های عفونی با موسسه قرارداد دارند، از تصویب تهیه زمین برای سایت زباله های عفونی خبر داد و خاطرنشان کرد:در حال حاضر 2 شرکت نسبت به جمع آوری زباله های عفونی اقدام می کنند که ساماندهی آنها نیز در دستور کار قرار دارد.
ایسنا