بقایای گیاهی سبب بهبود عناصر خاک می شود

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران گفت: آتش زدن بقایای گیاهی پس از برداشت در مزارع اقدام مناسبی نیست زیرا بقایای به جا مانده از کشت گیاهان سبب بهبود عناصر خاک می شود.

 

مجید بهادری با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا مازندران با بیان این که دانش محور بودن کشاورزی سبب کاهش هزینه ها و افزایش درآمد در این بخش می شود، گفت: محقق شدن اقتصاد مقاومتی و به دنبال آن تحقق شعار امسال یعنی تولید کالای با کیفیت ایرانی همراه با خودکفایی در صنعت کشاورزی و همچنین امنیت غذایی ثمره توسعه کشاورزی دانش محور است.

وی در رابطه با آتش زدن بقایای گیاهی پس از برداشت در مزارع  یادآور شد: متاسفانه کشاورزان برای سهولت در کار و تسریع در زمان آماده سازی زمین زراعی برای کشت های دوم و متوالی اقدام به این کار می کنند که به هیچ عنوان توصیه نمی شود و از نظر محیط زیستی هم منع قانونی دارد.

بهادری با یادآوری این مطلب که بقایای گیاهی می تواند سبب بهبود عناصر خاک شود، تاکید کرد: وجود این قبیل مواد آلی در خاک سبب تقویت حاصلخیزی و افزایش قدرت نگهداشت آب در خاک، افزایش مقاومت گیاه و در نتیجه افزایش کیفیت و کمیت در عملکرد محصول زراعی خواهد شد.

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: زمانی که مواد آلی خاک افزایش یابد، مصرف کود به مراتب کمتر شده که این موارد بخشی از فواید بقایای گیاهی موجود در زمین پس از برداشت محصول است.

وی با اشاره به وقوع این پدیده با بیان این که در حال حاضر تنها رسالت ما اطلاع رسانی و بالابردن سطح آگاهی کشاورزان است، خاطرنشان کرد: کلاس های ترویجی و آموزشی سازمان جهاد کشاورزی از ابتدای ماه رمضان شروع شده و تاکنون بیش از 2 هزار کلاس در سطح روستاها در مساجد برگزار شده است که البته باید توجه داشت که امر آموزش به شکل کامل مشمول دوره زمانی بوده و فعلی زمان بر است.

بهادری با بیان این که باید برای مصرف کاه و کلش باقیمانده از زراعت، محل مصرف و کاربردی مشخص شود، خاطرنشان کرد: لزوم ورود محققان و پژوهشگران در این بخش ضروری است تا با عملیاتی کردن مصرف آن به عنوان مثال در صنعت به شکل خمیر کاغذ یا مواردی این چنین از این موهبت به نحو احسن بهره برداری کرد.

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران با بیان این که دستگاه دولتی نهاد ناظر و مقابله کننده با آتش زدن بقایای گیاهی مشخص نیست، تصریح کرد: هر چند مبحث حقوقی آن مربوط به اداره محیط زیست است اما اطلاع رسانی کارشناسان و مردم باید به گونه ای باشد که کشاورز هرگز اقدام به چنین کاری نکند.

وی با اشاره به ظرفیت استان مازندران با داشتن آب، هوا و شرایط مطلوب کشاورزی، تنوع محصولات در تمام شاخه های کشاورزی نظیر زراعی، باغی و دامی را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: وسعت کاشت محصولات کشاورزی از 50 متری سواحل شروع شده و تا ارتفاع هزار و 500 متری از سطح دریا انواع کاشت در استان صورت می گیرد.

بهادری ضمن بیان این مطلب که کشت غالب استان، برنج است، به کشت بیش از 210 هزار هکتار از مزارع برنج در استان اشاره کرد و در مورد تنوع محصولات کشاورزی گفت: در امتداد جلگه مازندران از غرب تا شرق انواع محصولات نظیر مرکبات، کیوی، جو، گندم و حتی دانه روغنی کلزا که امسال به 20 هزار هکتار رسید در استان کاشت می شود.

مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان با نگاهی به قابلیت منحصربه فرد مازندران به لحاظ تولید و اقتصاد با ابراز رضایت از گستردگی کشت گیاهان دارویی در مازندران یادآورشد: از شرق تا غرب مازندران کاشت انواع گیاهان دارویی رونق ویژه ای یافته و تنوع این گیاهان نیز در استان بسیار خوب است.

بهادری فعالیت کشاورزی زارعین را متناسب با همان منطقه و شرایط آن دانست و با یادآوری اینکه ظرفیت گیاهان دارویی فرصتی است که در اختیار ما قرار گرفته خاطرنشان کرد: به لحاظ آمار کلی اکنون بیش از 500 نمونه در استان وجود دارد و حدود 10 تا 15 نمونه هم در جهاد کشاورزی زیر کشت و مطالعه قرار گرفته است.

وی با اشاره به هزار هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان مازندران به برخی از انواع آن اشاره کرد و گفت: کشت گل محمدی در ساری و بهشهر، گل گاوزبان در ارتفاعات رامسر و انواع دیگری مانند به ‎ لیمو، رازیانه، بادرنجبویه و نعناع در سطح استان صورت گرفته که بازار خوبی را هم عاید این بخش کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *