70 درصد آب های زیرزمینی مازندران برداشت می شود/ پیشبینی مهاجرت میلیونی به مازندران
دبیر کارگروه پسماند و محیط زیست اتاق فکر توسعه مازندران از پیشبینی مهاجرت میلیونی به به این استان به دلیل کمبود آب در آینده خبر داد و گفت: در حال حاضر در مازندران، 70 درصد آب های زیرزمینی مازندران برداشت می شود.
عزیر عابسی در سومین نشست علمی تخصصی بررسی مسائل آب در مازندران که از سوی کارگروه فرهنگی اجتماعی اتاق فکر توسعه و تعالی استان در سالن همایش آب منطقه ای این استان برگزار شد، خاطرنشان کرد: در مازندران به دلیل وجود رشته کوه البرز ابرها نگه داشته می شود و این امر موجب سرسبزی در این استان شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۱۰۰ درصد آب های زیرزمینی و ۷۰ درصد آب های سطحی در مازندران برداشت می شود، تصریح کرد: پیش بینی می شود با وضع موجود در سال های آینده دمای زمین 3 تا 4درجه افزایش پیدا کند.
دبیر کارگروه پسماند و محیط زیست اتاق فکر توسعه مازندران با تاکید بر اینکه باید راهکار مناسبی برای جبران کمبود آب تعریف شود، گفت: مهاجرت های داخلی در ایران که در حال حاضر به دلیل صنعتی بودن و ایجاد اشتغال به استانهای البرز و اصفهان صورت می گیرد موجب کمبود آب در این استان ها شده است و پیش بینی میشود جمعیت چند میلیونی در سال های آینده به شمال بیایند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در جهان ۷۰ درصد آب ها در بخش کشاورزی مصرف می شود، تصریح کرد: آب ۷۳ درصد در بخش کشاورزی، ۲۲ درصد در بخش صنعت و معدن و 5 درصد در بخش موارد دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
دبیر کارگروه پسماند و محیط زیست اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران به وضعیت رودخانه هراز نیز اشاره و اظهار کرد: آب های حوزه رودخانه هراز به خاطر برداشت بی رویه شن و ماسه و پرورش ماهی گلآلوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با اشاره به مشکلات منابع آب در مازندران نیز، گفت: کاهش بارش، افزایش تبخیر، برداشت آب در بالادست مشکلات کمّی آب هستند و تخلیه فاضلاب ها، عدم تامین نیاز زیست محیطی پایین دست که خشکی نکارود را در بر داشته، بی توجهی به حریم رودخانه ها و غیره از مشکلات کیفی آب است.