«تولید» نیمه جان می‌سوزد و می‌سازد؛ می‌افتد و به پا می‌خیزد

خط تولید سواری

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن سنندج با اعلام این‌که طی سنوات گذشته صنعت به کلی رها شده و به قهقرا می‌رفته است، گفت: در این شرایط شاهد هستیم که بخش تولید نفسی تازه کرده و با فراهم شدن فضای کسب و کار چند سالی است که نیمه جان می‌سوزد و می‌سازد، می‌افتد و به پا می‌خیزد.

به گزارش ایسنا، «سیدکمال حسینی» عصر  روز گذشته سه‌شنبه (12تیر) در جلسه شورای گفت و گو بخش خصوصی و دولت در استان کردستان با اشاره به این‌که حضور شورای کمیسیون اقتصاد مقاومتی در استان کردستان نویدبخش آثار مثبت و خوبی برای حوزه صنعت و اشتغال استان خواهد بود، اظهار کرد: کردستان با اینکه دو درصد جمعیت کشور را داراست، تنها 0.94 درصد یعنی کمتر از یک درصد تولید داخلی را به خود اختصاص داده است. این میزان بدون احتساب نفت به 1.8 درصد می‌رسد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن سنندج با بیان این‌که میانگین درآمد مردم استان کردستان از نصف میانگین کشوری کمتر است، گفت: به طور متوسط 70 درصد بودجه کشور به شرکت‌های بزرگ دولتی واگذار می‌شود که از این میزان سهم استان کردستان به دلیل سرمایه‌گذاری اندک بخش دولتی و فقدان شرکت‌های بزرگ دولتی در این استان دو هزارم درصد است.

وی تصریح کرد: این مسئله در حالی است که به دلیل ماهیت دولتی بودن اقتصادی و نظام بودجه‌بندی سنتی، در سنوات گذشته استان کردستان از سهم 66 درصدی بودجه دولتی بی‌بهره بوده است.

حسینی با اشاره به این‌که سهم استان کردستان از ارزش افزوده کشور در سالیان اخیر 0.17 درصد بوده است، گفت: این میزان نشان دهنده تخصیص سهم اندک و عقب‌ماندگی استان کردستان است.

وی با ذکر این نکته که فعالین اقتصادی و تولیدکنندگان شرایط سخت و بحرانی مملکت را با تمام وجود درک کرده‌اند، خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان، بازرگانان، تجار و فعالین اقتصادی در عین حال بر اساس باور راسخ خود بر وجود مشکلات اقتصادی، بارها آلارم های هشداری را در سطح ملی و محلی به صدا درآوردند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن سنندج با تأکید بر این‌که بخش خصوصی در جنگ و جدال اقتصادی به سر می‌برد، افزود: خوشبختانه بخش خصوصی با تحمل و استقامت در عرصه این جنگ حضور دارد و نقش‌آفرین است.

در حق صنعت در سراسر کشور اجحاف شده است

وی در ادامه با اشاره به این‌که در حق صنعت به عنوان پایدارترین بخش اشتغال در سراسر کشور اجحاف شده است، گفت: در سنوات گذشته صنعت به کلی رها شده و به قهقرا می‌رفته است.

حسینی تصریح کرد: طی پنج سال اخیر، بخش تولید نفسی تازه کرده و با فراهم شدن فضای کسب و کار چند سال است نیمه جان می‌سوزد و می‌سازد، می‌افتد و به پا می‌خیزد.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن سنندج خصلت صنایع کوچک این است که می‌تواند هم فرصت باشد و هم تهدید، فرصتی که که با کمترین کمک رشد می‌کند و تهدید بدان دلیل که با کوچک‌ترین بی‌مهری، تهدید و محرک منفی، از حرکت باز می‌ماند.

کارآفرینان صنایع کوچک اندر خم یک کوچه مانده‌اند

وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به این‌که ایجاد یک شغل جدید چند برابر حفظ و نگهداری شغل موجود هزینه بردار است، گفت: انتظار می‌رود در قالب طرح‌های اشتغال هم‌چون طرح اشتغال روستایی صنایع کوچک احیا شوند.

حسینی دلیل تحقق این مهم را پوشش 95 درصدی صنایع کوچک در قالب تسهیلات طرح اشتغال فراگیر و روستایی دانست و گفت: این در حالی است که متأسفانه در شرایط کنونی کارآفرینان صنایع کوچک در صف‌های طولانی، اندر خم یک کوچه و در دالان واسطه‌ها گیر افتاده‌اند.

وی با تأکید بر این‌که صنایع کوچک نیازمند قانون و مصوبه معافیت بیمه سهم کارفرما هستند، گفت: متأسفانه برخلاف انتظار در سالی که به نام سال تولید، اشتغال و حمایت از کالای ایرانی نام برده می‌شود، شاهدیم که در این شرایط بد اقتصادی این معافیت‌ها حذف و فشار پرداخت بیمه 400 هزار تومانی برای هر کارگر بر دوش کارفرماهای صنایع کوچک سنگینی می‌کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن سنندج در پایان ابراز امیدواری کرد؛ با تدوین قوانین جدید این فشار از میان برداشته شود تا تولیدکنندگان بتوانند به راحتی توانایی خود را در عرصه تولید و خدمت‌رسانی به کار گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *