مشکلات دوران نوجوانی

گروه اجتماعی- مازندران- والدین وبه طور کلی آنهایی که با نوجوانان سروکار دارند باید بدانند، دوران نوجوانی، بسیار مهم و اثر گذار درآینده زندگی جوانی و میانسالی است .

والدین وبه طور کلی آنهایی که با نوجوانان سروکار دارند باید بدانند، دوران نوجوانی، بسیار مهم و اثر گذار درآینده زندگی جوانی و میانسالی است .

1- نوجوانی کشمکش بین استقلال و وابستگی :این دوره حد فاصل دوران کودکی و بزرگسالی می باشد ، از یک سو از دست دادن بی قید وشرط والدین برای بدست آوردن حس استقلال ازیک طرف لذت مورد حمایت آنها بودن ، همانطور کودک ماندن بدون زحمت و دردسر مورد محبت قرار گرفتن و نوجوانی ایجاد شده درونی جنگ روانی عمیقی در ذهن او بوجود می آورد که بعضا متناقضات زیادی را گاها به دنبال خواهد داشت.

2-طغیان علیه مراجع قدرت : برای کسب استقلال ممکن است علیه والدین و کادر مدرسه طغیان کند و در گیری هم ایجاد نماید و یا دست به موارد بزهکارانه هم بزند این مورد در خانواده ی با محدودیت زیاد و مدارسی که مقررات سخت و خشک را بدون نظر خواهی نوجوان اجرا می کنند زیاد است .

3 – هویت فردی: یکی از مشکلاتی است که نقش مهم و معنا دار در زندگی نوجوان دارد از اینکه من کیستم ؟از کجا آمده ام؟ به کجا می روم ؟و در کجای این کره خاکی قرار دارم ؟…..این همان هویت یابی است که اکثر اوقات همسالان را طرف مشاوره خود قرار می دهند .

4-چگونگی ارضاءنیاز های جدید (جنسی): رشد و نمو غدد داخلی و ترشحات هورمون های جنسی به نوجوان امکان برقراری روابط جنسی را می دهد و انگیزه وکشمکش جنسی در او ایجاد می شود از سوی دیگر ترس و پریشانی موهومی را احساس می کند که باعث اضطراب سر در گمی می شود و متاسفانه آموزش های لازم برای کنترل و آگاه سازی داده نمی شود، گاهی لغزش وسقوط و…..را بدنبال دارد .

5- عدم کنترل بر رفتار و هیجانات جسمی و روانی دوران بلوغ : یک سری تغییرات جسمی باعث بوجود آمدن اضطراب را در نوجوان بوده که در این دوره اندام های بدنی نوجوان مثلا جلو آمدن سر نوجوان به دلیل احساس بلند تر شدن گردنش ، بزرگ شدن بینی و یا عدم کنترل در دست هایش برای جابجایی اشیا ظریف از طرفی و عدم آگاهی و آموزش صحیح او در مقابله با این مسائل ازطرفی دیگر او از نظر روحی تحت تاثیر احساسات خاص این دوران قرار دارد که موجبات اضطراب گاهی بی کفایتی و حقارت را فراهم می آورد .

6- ترس آینده : با بوجود آمدن نیاز های جدید و کشش به سوی ارضای نیاز های آنی و مقطعی ، آینده را در ذهن نوجوان مبهم و دور از دسترس تصور می نمایاند به طوری که حتی چگونگی تامین اقتصادی و تشکیل خانواده برای آینده ، ازدواج ، تحصیلات عالی را قله هایی دوراز دسترس می پندارد این تفکرات در درون خانواده و مدرسه و جامعه و محرومیت های شدید مالی خانواده ، …..بر عمق این مشکل نیز می افزاید .

پس همه ما باید به جای زیر سئوال بردن نوجوانان در فکر درک آنها باشیم در کنار شان قرار بگیریم و به کمک آنها بشتابیم .

تهیه وتنظیم : رقیه یوسفی گرجی کارشناس مشاوره خانواده مرکز مشاوره آرامش فرماندهی انتظامی استان مازندران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *