دلار به 10 هزارتومان می رسد؟

بی ثباتی‌های اقتصادی حالا صدای کسبه بازار را درآورده و برخی از مغازه داران پاساژ علاالدین و چهارسو در اعتراض به نجومی شدن قیمت ارز کرکره مغازه های خود پایین کشیدند.

پول نیوز – نقدینگی سرگردان این روزها آرام و قرار ندارد، از هر بازار سرمایه‌گذاری سر در می‌آورد و معادلات آن بازارها را برهم می‌ریزد و اعداد و ارقام عجیب و غریب برای قیمت کالاها رقم می‌زند. 

سکه دیروز از مرز 2 میلیون و 800 هزار تومان گذر کرد و دلار رکورد 8 هزار تومان را هم شکست . بازار خودرو هم دست کمی از میدان فردوسی و سبزه میدان ندارد و آنگونه که رییس اتحادیه فروشندگان اتومبیل می گوید قیمت ها در بازار سلیقه ای شده است . بی ثباتی های اقتصادی حالا صدای کسبه بازار را درآورده و برخی از مغازه داران پاساژ علاالدین و چهارسو در اعتراض به نجومی شدن قیمت ارز کرکره مغازه های خود پایین کشیدند.

اما در حالی رکود شکنی قیمت دلار در بازار لحظه ای شده که دولتمردان می گویندعرضه ارز بیش از نیاز بازار است .ادعایی که با واکنش شدید پارلمان بخش خصوصی مواجه شد. مسعود خوانساری در اینباره می گوید : طی دو ماه گذشته، مقامات مسئول دولتی از تریبون‌های مختلف بارها ادعا کرده‌اند که تمامی نیازهای ارزی را می‌توانند تامین کنند، در حالی که این ادعا نه تنها واقعی نیست، بلکه شدنی هم نیست. دولتمردان ما باید واقعیت را با مردم و فعالان اقتصادی در میان بگذارند و اعلام کنند که توان تخصیص ارز تنها برای کالاهای اولویت‌دار را دارند.

اما کابینه حسن روحانی هم نتوانسته دردی از مشکل بازار فردوسی و سبزه میدان دوا کند و فعالان بازار از رسیدن دلار به مرز 10 هزار تومان در آینده نه چندان دور خبر می دهند. در این میان برخی علت افزایش قیمت ها را در تقاضای بالای می داند و سعی دارند که با راه اندازی کمپین های نخریدن ریشه گرانی را بخشکانند اما برخی دیگر مشکل امروز اقتصاد در بی ثباتی سیاست های اقتصادی می دانند.

روزهای نگران کننده بازار

علی فاضلی که معتقد است وضعیت بازار این روزها حسابی نگران کننده است، دخالت بازار و صنوف در گرانی‌های به وجود آمده را رد کرد و گفت: در افزایش مستمر قیمت‌ها، نباید بازار را متهم به پیدایش این اتفاقات دانست. دولت چشم خود را به روی برخی تصمیمات و واقعیات بسته و هزینه‌هایی که برای واحدهای تولیدی از مدت‌ها پیش ایجاد شده را نمی‌بیند.

به گفته او ، از ابتدای سال جاری کارخانه‌های تولیدی در کشور، معادل 9 تا 11 درصد بر قیمت تولیدات خود اضافه کردند در حالی که در نقطه اتصال کالاها به مشتریان که واحدهای صنفی قرار دارند، قیمت بر اساس مصوبات دولت تنها 7 تا 17 درصد اضافه شد.

رییس اتاق اصناف با بیان اینکه در کل کشور 2 میلیون و 500 هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب فعالیت می‌کنند، گفت: برای کنترل بازار، تنها 1800 بازرس در سراسر کشور مستقر هستند و عملا بازار را با دندان کنترل می‌کنیم.

دردسرهای نرخ غیر واقعی ارز

مسعود خوانساری از دیگر فعالان بخش خصوصی است که آینده اقتصاد ایران را تیره و تار ترسیم می کند . او در حالی تلاطم ایجاد شده در بازار خودرو کشور را قابل پیش‌بینی می داند، گفت: یکی از دلایل اصلی افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها در بازار خودرو، تصمیم غلط وزارت صنعت، معدن و تجارت در گذشته است که به یکباره واردات خودرو به کشور را ممنوع کرد. اتفاق دیگری که به پیدایش مشکل امروز در بازار خودرو مربوط می‌شود، افزایش تعرفه‌های این بخش تا 100 درصد از سوی دولت بود. همچنین قطع تامین ارز برای خودرو از سوی دولت یکی دیگر از دلایل نابسامانی در بازار خودرو است.

به گفته او، نرخ 4200 تومانی دلار که اعلام و اعمال شد، واقعی و کارشناسی شده نیست و امروز شاهد این هستیم که تقاضا برای دریافت ارز 4200 تومانی به شدت افزایش یافته به طوری که به گفته مقامات دولتی، طی دو ماه اخیر نزدیک به 20 میلیارد دلار ثبت سفارش صورت گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *