تجارت یک میلیارد دلاری نفت آمریکا به هوا رفت

صادرات نفت

تهدید چین برای وضع تعرفه روی واردات نفت آمریکا به کسب و کاری لطمه خواهد زد که در دو سال اخیر رونق پیدا کرده است و اکنون حدود یک میلیارد دلار در ماه ارزش دارد.

به گزارش ایسنا، در یک اختلاف فزاینده بر سر کسری تجاری آمریکا با اکثر شرکای تجاری خود از جمله چین، دونالد ترامپ – رییس جمهور آمریکا – هفته گذشته اعلام کرد: به دنبال اعمال تعرفه سنگین روی واردات ۵۰ میلیارد دلار کالاهای چینی از ششم ژوییه خواهد بود.

چین روز جمعه اعلام کرد با اعمال تعرفه روی کالاهای آمریکایی متعدد از جمله نفت تلافی خواهد کرد. سرمایه‌گذاران انتظار دارند این اختلاف به ضرر شرکت‌های نفتی آمریکایی تمام شود. این امر باعث شد ارزش سهام اکسون موبیل و شورون روز جمعه یک تا دو درصد سقوط کند و قیمت نفت آمریکا نیز حدود پنج درصد کاهش یافت.

اختلاف میان آمریکا و چین در شرایط حساسی برای بازارهای نفت روی داده است. کشورهای اوپک و متحدان‌شان شامل روسیه توافق کاهش تولیدی را از ابتدای سال ۲۰۱۷ به اجرا گذاشتند که عرضه به بازارها را محدود کرده و قیمت‌ها را بالا برده است.

افت احتمالی صادرات نفت آمریکا به چین به نفع سایر تولیدکنندگان به خصوص کشورهای اوپک و روسیه خواهد بود. عربستان سعودی و روسیه که توافق کاهش تولید را هدایت کرده‌اند روز جمعه اعلام کردند به منظور جلوگیری از کمبود احتمالی عرضه در بازار محدودیت‌های تولیدشان را تسهیل خواهند کرد. کاهش خرید نفت آمریکا از سوی چین ممکن است به نفع فروش نفت ایران باشد که واشنگتن تلاش می‌کند با اعمال تحریم‌های جدید محدود کند.

جان دیریسکول، مدیر مشاوره شرکت “JTD انرژی سرویس” در این باره به رویترز گفت: چینی‌ها ممکن است بخشی از نفت آمریکا را با نفت ایران جایگزین کنند. چین مرعوب تحریم آمریکا نشده است. آنها در گذشته نیز از تحریم‌ها نترسیده بودند، بنابراین این اختلاف دیپلماتیک تنها ممکن است باعث شود نفت ایران جای نفت آمریکا را بگیرد که چنین اتفاقی مسلما ترامپ را خشمگین خواهد کرد.

 رونق صادرات نفت آمریکا

تلافی چین در برابر ترامپ برخی را در صنعت غافلگیر کرد. صادرات نفت خام آمریکا به چین به مدد افزایش تولید در سه سال گذشته، رشد چشمگیری پیدا کرده و کاهش عرضه از سوی اوپک و روسیه را جبران کرده است.

یکی از مقامات یک شرکت نفتی دولتی چین که مایل نبود نامش فاش شود، به رویترز گفت‌: ما از این‌که نفت خام در فهرست اعمال تعرفه‌ها قرار داشت غافلگیر شدیم، زیرا به دنبال آمادگی برای افزایش واردات طبق مواضع دولت بودیم.

صادرات نفت آمریکا که در سه سال گذشته با رشد بی وقفه صنعت شیل افزایش یافته جایگزین مناسبی برای جبران کاهش عرضه از سوی اوپک و روسیه دیده شده است.

طبق آمار کشتیرانی، ارزش صادرات نفت خام آمریکا به چین اخیرا افزایش یافته و از تنها ۱۰۰ میلیون دلار در ماه در اوایل سال ۲۰۱۷ به حدود یک میلیارد دلار در ماه رسیده است. اعمال تعرفه‌ها، نفت آمریکا را نسبت به نفت سایر مناطق از جمله خاورمیانه و روسیه گرانتر خواهد کرد و احتمالا کسب و کاری را مختل می‌کند که اخیرا رونق پیدا کرده بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *