از “فاطمی” تا «بهشت»
محمدعلی افشانی در جلسه روز آتی (یکشنبه) شورای شهر تهران سوگندنامه خود را در حضور نمایندگان مردم در شورا قرائت میکند و به عنوان شانزدهمین شهردار پایتخت قرار است با وجود همه مشکلات پیش رویش در شهرداری برای تهرانی بهتر و با شعار “شهر زیست پذیر، شهروند مشارکت پذیر” تلاش خود را آغاز کند.
به گزارش ایسنا، 21 فروردین ماه امسال بود که محمدعلی نجفی پس از هفت ماه و 21 روز مدیریت در شهرداری تهران بنا به آنچه که خود بیماری مینامید از «بهشت» رفت و سمیع الله حسینی مکارم معاون مالی و اقتصادیاش به عنوان سرپرست شهرداری تهران انتخاب شد و بعد از آن بود که ماراتن اعضای شورای شهر برای بار دوم در راستای انتخاب شهردار جدید پایتخت آغاز شد.
تنها دو روز بعد از استعفای نجفی، جلسات اعضای شورای شهر برای انتخاب شهردار جدید برگزار شد و علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در تشریح چگونگی انتخاب شهردار تهران عنوان کرد که اعضای شورای شهر تهران همچون دوره قبل با ملاک و معیارهای مشخص شهردار تهران را انتخاب میکنند که این ملاکها اعم از پاکدستی، سابقه اجرایی، پیشینه اصلاح طلبی و … است.
وی با بیان اینکه در وهله اول اعضای شورای شهر گزینههای پیشنهادی خود را اعلام میکنند، گفت: نهایتا از این میان هفت نفر دو نفر به عنوان گزینههای نهایی انتخاب میشوند و از میان آنها دو نفر هم شهردار انتخاب میشود که در گام اول اعضای شورای شهر نام 28 نفر از کاندیدای اولیه را درون گوی شیشهای انداخته و نهایتا بعد از چند روز برگزاری جلسات متعدد نام هفت نفر را از این میان انتخاب کردند که آقایان افشانی، حسینی مکارم، حناچی، میرزایی، حجتی، انصاری لاری و حسینی انتخاب شدند.
به گزارش ایسنا، در روزهای شانزدهم و هفدهم اردیبهشت ماه اعضای شورای شهر روزهای سختی را پشت سر گذاشتند؛ چرا که به غیر از انصاری لاری و حجتی که پیش از این انصراف داده بودند، مابقی کاندیداها نسبت به تشریح برنامههای خود در دو ساعت اقدام کردند که در یک ساعت اول کاندیداها به تشریح برنامهها و در ساعت دوم نیز به پرسش و پاسخ با اعضای شورای شهر پرداختند.
با تشریح برنامههای کاندیداها و همچنین در پی انصراف حجت میرزایی از رقابتهای کاندیداتوری شهرداری تهران، اعضای شورای شهر نهایتا از میان آقایان افشانی، حسینی مکارم، حناچی و حسینی که به مرحله یک چهارم نهایی راه یافته بودند، آقایان افشانی و حسینی مکارم را به عنوان دو گزینه نهایی شهرداری تهران انتخاب کردند که با در نظر گرفتن یک هفته تنفس برای بررسی دقیقتر دو کاندیدای راه یافته به نیمه نهایی، نهایتا محمدعلی افشانی را با 19 رای موافق، یک رای سفید و یک رای مخالف راهی ساختمان شیشهای «بهشت» کردند.
23 اردیبهشت ماه محمدعلی افشانی به عنوان شهردار منتخب انتخاب شد و همان روز محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران اعلام کرد که پرونده وی را برای دریافت حکم از سوی وزیر کشور، به وزارت کشور ارسال کرده است و نهایتا پس از سه روز در 26 اردیبهشت ماه حکم افشانی به عنوان شهردار تهران از سوی رحمانی فضلی وزیر کشور صادر شد و در جلسه عصرگاهی که با حضور استاندار، اعضای شورای شهر و … برگزار شد به وی تقدیم شد و افشانی به عنوان شهردار شانزدهم پایتخت با همراهی اعضای شورای شهر به ساختمان «بهشت» رفت و اتاق خود را تحویل گرفت.
فردا یکشنبه در آخرین جلسه اردیبهشت ماهی شورای شهر قرار است که محمدعلی نجفی سوگندنامهای را در صحن شورای شهر تهران و در حضور نمایندگان مردم در شورا و اصحاب رسانه قرائت کند تا بتواند رسما کار خود را در بهشت آغاز کند. با این حال به نظر میرسد افشانی در اداره شهر حدودا هشت میلیونی تهران راه دشواری را در پیش دارد به گونهای که محمدجواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه داشتن ۹ معاونت دریک سازمان در هیچ کجای دنیا قابل پذیرش نیست، اظهار کرد: باید تغییر تجدید نظری درمورد این سازمان و سازمانهای تابعه انجام شود؛ چرا که پیش از این با نگاه تصدیگرایانه این سازمانها ایجاد شده است و مانیازمند آن هستیم که در آنها تغییراتی داده شود.
حق شناس با بیان اینکه باید فاصله بین مردم و شهرداری کم شود و نگاه مردم اصلاح شود، افزود: ما نیازمند اعتماد به جوانان در سطح مدیریت ، تصمیم گیری و تصمیم سازی در عرصههای محلی، منطقهای و سازمانی هستیم که باید با صبر و حوصله این موارد را اصلاح کنیم.
وی با بیان اینکه افشانی با مهمترین مسئله که همان مدیریت انتظارات است روبروست، گفت: یکی از اشتباهات گذشته این است که حجم زیادی از انتظارات توسط گروههای رقیب تعریف شده که باید این مسئله مورد بازنگری قرار گیرد.
همچنین میرلوحی معاون اجرایی شورای شهر تهران با بیان اینکه پاکدستی، شفافیت، صرفه جویی، چابک سازی سازمانی، ارتقای سطح دانش و تحصیلات و مهارت کارکنان جز اولویت ها و مصوبات شورا است که امیدواریم با استقرار شهردار جدید این اقدامات سرعت بیشتری به خود بگیرد، افزود: در این هشت ماه موفقیت و پیشرفتهای خوبی داشتیم و امیدواریم شهردار منتخب با سرعت بیشتر این موارد را طی کند.
وی با بیان اینکه افشانی اصلاح طلبی است که پاکدستی اش در این 20سال ثابت شده و در حوزه اجرایی دارای سبک و نظر است، افزود: افشانی رزومه خوبی در سازمانهای مختلف داشته و دارای انضباط و استاندارد خاصی در کار است و امید است آثار خوبی را از وی در شهر شاهد باشیم ، به عنوان مثال در حال حاضر با 52 هزار میلیارد بدهی روبرو هستیم که هر ساله نیز این رقم افزایش مییابد که باید این مسئله مدیریت و مهندسی شود وگرنه این بدهی ظرف مدتی چند برابر می شود یا 36هزار میلیارد تومان برای اتمام پروژه های نیمه تمام نیاز داریم یعنی تا سه سال دیگر عملا در برنامهها و زمین قبلیها بازی میکنیم و تا این پروژه ها را به سامان نرسانیم، نمیتوانیم کار جدیدی را انجام دهیم و این مهندسی میخواهد که آقای افشانی قول داد پروژه ها را اولویت بندی و استاندارسازی کند.
به گزارش ایسنا، آنطور که از شواهد و قرائن و سخنان اعضای شورای شهر بر می آید افشانی راه سختی را در شهرداری مغروض و فربه تهران در پیش دارد و حال باید دید شهردار شانزدهم چگونه از پس هفت خان شهرداری بر می آید.
گزارش از مژگان انصاری