هوادارِ «چشم انتظار» استقلال
«من هیچ چیز نمیخواهم، فقط چشمم را میخواهم. زندگی کردن با یک چشم خیلی سخت است. از وقتی که این اتفاق افتاده، دخترم به سمت من نمیآید و اصلاً من را نمیشناسد.»
به گزارش ایسنا، روزنامه ایران نوشت: «تلخ، گزنده و غیر قابل باور! این که سالها کارت جوشکاری باشد و از میان ذرات آهن و نور مضر، چشمت جان سالم به در ببرد اما جایی که نباید هیچ خطری تهدیدت کند، به همین سادگی یک چشمت را از دست بدهی. آمده بود که هیجانش تخلیه شود اما چشم راستش تخلیه شد. صحبت از هواداری است که روز فینال جام حذفی به رغم قهرمانی تیم محبوبش اما ناراحت کنندهترین روز زندگیاش را پشت سر گذاشت. صحبت از هواداری است که مصاحبهاش با خبرگزاریها و مرور حرفهایش، حجم بیشتری از درد در سینه میگذارد: «من هیچ چیز نمیخواهم، فقط چشمم را میخواهم. زندگی کردن با یک چشم خیلی سخت است. از وقتی که این اتفاق افتاده، دخترم به سمت من نمیآید و اصلاً من را نمیشناسد.»
هوادار استقلال در فینال جام حذفی به دلیل پرتاب سنگ و اصابت آن به چشمش بینایی یکی از چشمانش را از دست داد. اسماعیل بهداروند، هوادار آسیبدیده استقلال که ۳۴ سال دارد از بیمارستان مرخص شده، در منزل به سر میبرد و قرار است روز چهارشنبه عمل جراحی دیگری انجام دهد اما پزشکان اعلام کردهاند امیدی به بهبودیاش نیست. او درباره اتفاقی که برایش افتاد، میگوید: «فرهاد مجیدی، مهدی رحمتی و فرشید اسماعیلی با من تماس گرفته و جویای حالم شدهاند. به مجیدی گفتم از بچگی طرفدار استقلال بودم و چون شرایط کاری اجازه نمیداد، نمیتوانستم برای تماشای بازیهای استقلال به تهران بیایم، اما وقتی استقلال به شهرهای جنوبی میآمد، به ورزشگاه میرفتم. ۹-۸ سال سابقه کار دارم و جوشکار درجه یک کشت و صنعت هستم اما با این اتفاق کارم را از دست دادم. با یک چشم نمیتوانم کار جوشکاری انجام دهم. به مجیدی گفتم هوادار شما بودم، برای بازیهایتان به ورزشگاه میرفتم تا تشویقتان کنم، الآن میخواهم بینایی چشمم را برگردانید.»
بازیکنان استقلال مسئولتر از مسئولین!
البته در این بین بازیکنان استقلال بیکار ننشستند و در صفحات شخصی خود به حمایت از اسماعیل پرداختند. سید مهدی رحمتی، فرشید باقری، خسرو حیدری و فرهاد مجیدی جزو استقلالیهایی بودند که با انتشار پستی در اینستاگرام از این هوادار دلجویی کردند. رحمتی، کاپیتان استقلال در اینستاگرام خود آورده است: «اسماعیل عزیز صدایم در برابر صدایت بیصداست… چشمانم در برابر چشمانت نابیناست… استقلال و استقلالی، تو را فراموش نخواهند کرد و همیشه در کنار تو هستند. برای تماشاگرنماها و ضعف مسئولین مربوطه متأسفم که جان و سلامتی انسانها برایشان اهمیت ندارد. به عنوان برادرت از هر کمکی که از دستم برآید دریغ نمیکنم. به اندازه روزهای زندگیام دوستت دارم و به تو هوادار عاشق افتخار میکنم.»
همچنین فرشید باقری، هافبک استقلال با انتشار عکسی از این هوادار در اینستاگرام خود آورده است: «آخه آدم باید چی بگه، چه اجباری بود توی این ورزشگاه بازی برگزار کنید اون از آخر بازی که همه تو زمین بودن اینم از این اتفاق وحشتناک، یه نگاه به همین عکس بندازین چرا باید جایگاه هواداران با این فاصله باشه. آقا اسماعیل یک استقلالی متعصب چشمش رو به همین راحتی از دست داد. هواداری که میای ورزشگاه آخه سنگ پرتاب کردن یعنی چی؟ آقا اسماعیل چند روز دیگه یک عمل دیگه هم داره انشاءالله بتونه بیناییشو به دست بیاره. واسش دعا کنید.»
باشگاه استقلال: نمیتوانیم بازیکنی را آزاد کنیم تا برای عیادت اسماعیل به بیمارستان برود
حال این سؤال پیش میآید که مسئولان باشگاه استقلال چه اقدامی میخواهند انجام دهند؟ نصرالله عبداللهی، سرپرست باشگاه میگوید: «باشگاه به نوبه خودش هر کاری از دستش برآید انجام میدهد. پیش از این هم شاهد این دست اتفاقات بودیم و همه حمایت کردهاند اما من در جریان اقدامات باشگاه نیستم.»
حسن زمانی، رئیس هیأت مدیره باشگاه استقلال هم در خصوص اقدامات باشگاه میافزاید: «در حال حاضر مشغول تدارک بازی با ذوب آهن در لیگ قهرمانان آسیا هستیم و در جریان این مسأله نیستم. مدیرعامل باشگاه بهتر میتواند در مورد اقدامات صحبت کند.»
اما صحبتهای پندار توفیقی کاملتر است و در گفتوگو با خبرنگار «ایران» این گونه به تشریح اقدامات باشگاه میپردازد: «همه بازیکنان دست به دست هم دادند تا کار خیری انجام گیرد. حقیقتاً نمیتوانم شفاف در مورد این موضوع صحبت کنم؛ چرا که نمیخواهیم بچههای تیم کار خیرشان دیده شود. در باشگاه افرادی هستند که دنبال کارهای این چنینی میروند، این افراد بازیکنان تیم، اعضای هیأت مدیره و سایر کسانی هستند که جزو خانواده استقلال محسوب میشوند.»
او میافزاید: «در حال حاضر تیممان در اردو است و نمیتوانیم بازیکنی را آزاد کنم تا برای عیادت از این هوادار به بیمارستان برود. سیدمهدی رحمتی و بقیه بچهها همه دوست داشتند برای دیدن او بروند اما متأسفانه شدنی نیست. ورزشگاه خرمشهر مناسب برگزاری بازی مهمی همچون فینال جام حذفی نیست. تعداد کم نیروی انتظامی مستقر در ورزشگاه کاملاً مشهود بود و ما در جریان بازی به این نتیجه رسیده بودیم که از دقیقه ۶۰ بازی به بعد کنترل از دست مأموران خارج میشود و متأسفانه همین اتفاق افتاد.»
توفیقی ادامه میدهد: «یک هوادار ۳ بار قصد ورود به زمین را داشت و مأموران ۳ بار او را برگرداندند اما برای بار چهارم هم اقدام به ورود به زمین کرد و موفق هم بود، این موضوع خندهدار بود. شورای تامین برای بازی به این مهمی باید تمهیدات ویژهای بیندیشد و متأسفانه این اتفاق نیفتاد و صحنههای عجیبی در خرمشهر دیده شد.»
استقلال ۲ سال پیش هم فینال جام حذفی را در ورزشگاه نفت و گاز اروندان خرمشهر برگزار کرد، بازیای که در ضربات پنالتی به سود ذوب آهن به پایان رسید و در آن بازی هم شاهد اتفاقات این چنینی بودیم. او میگوید: «۲ سال پیش زمانی که در ضربات پنالتی بازی را واگذار کردیم، هواداران به رختکن استقلال آمدند و ما بهرام افشارزاده، مدیرعامل وقت استقلال را مخفیانه از ورزشگاه بیرون بردیم.»
توفیقی میگوید: «به دلیل این اتفاقات از فدراسیون درخواست کردیم تا فینال امسال در ورزشگاه امام رضا (ع) در مشهد برگزار شود و حتی با حسنزاده، مدیرعامل باشگاه خونه به خونه نیز در این خصوص صحبت کردیم اما شورای تأمین مشهد با این موضوع موافقت نکرد و به اجبار به خرمشهر رفتیم.»
فتاحی: اگر فنس ۲ متری هم کشیده میشد باز هم تماشاگران به زمین میآمدند
۳ سالی است که فینال جام حذفی در خرمشهر برگزار میشود و به نظر میرسد که مسئولان فدراسیون قصد دارند همین کار را ادامه دهند و سال آینده هم دیدار فینال با وجود این بینظمیها در خرمشهر برگزار شود. سعید فتاحی در خصوص درخواست باشگاه استقلال برای برگزاری فینال در مشهد میگوید: «باشگاه استقلال در خصوص مسائل امنیتی این درخواست را نکرد؛ چرا که آنها میدانند به احترام مردم خرمشهر قرار شده تا فینال در خرمشهر برگزار شود.»
مسئول برگزاری مسابقات سازمان لیگ میافزاید: «مگر اتفاقاتی از این دست در شهرهای دیگر رخ نداد؟ این موضوع برمیگردد به مشکلات فرهنگی ما. اگر فنس ۲ متری هم کشیده میشد، باز هم تماشاگران به زمین میآمدند. اتفاقی که در رشت و در زمان صعود سپیدرود به لیگ برتر افتاد و موجب شد تا تماشاگران به زمین بیایند.»
او در خصوص انتقادات نسبت به تعداد کم نیروی انتظامی ادامه میدهد: «باید ۱۲ هزار نیروی انتظامی میآمد و هر کدام از تماشاگران را یک نفر از مأموران نیروی انتظامی زیر نظر میگرفت؟ در هنگام توزیع مدال و اهدای جام ۷ هزار نفر به زمین چمن آمدند، باید با این تعداد چه میکردیم؟»
مسئول برگزاری مسابقات سازمان لیگ در خصوص اتفاقی که برای هوادار استقلال افتاد، میگوید: «ما در جریان بازی متوجه شدیم که هوادار استقلال مضروب شده و سریعاً او را به بیمارستان منتقل کردیم. البته تکهای از صندلی به چشمان او برخورد کرد و آن گونه که میگویند، سنگی به او برخورد نکرد. اتفاقات این چنینی باعث تأسف است اما حقیقتاً با جابهجایی مسابقات و برگزاری آن در مکان دیگر نمیتوان موجب پیشگیری اتفاقات این چنینی شد.»
فتاحی در پاسخ به این سوال که آیا با وجود تکرار این بی نظمیها و این حوادث مجددا سال آینده فینال جام حذفی در خرمشهر برگزار خواهد شد، میگوید: «سال آینده فینال در اواسط خردادماه برگزار میشود و باتوجه به گرمای هوای خرمشهر باید این موضوع بررسی شود.»