بیماری های قلبی دامنه وسیعی دارد و برای توصیف بیماری های متعددی که قلب و در بعضی موارد رگ های خون را تحت تاثیر قرار می دهد، به کار برده می شود. بیماری های مختلف مربوط به بیماری قلبی عبارتند از؛ ناراحتی شریان های کرونری، آریتمی قلبی و نقص مادرزادی قلب. بیماری قلبی، عمده ترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان شناخته شده است.به گزارش مایوکلینیک، بیماری های قلبی متعددی را می توان با اتخاذ شیوه زندگی سالم و ورزش درمان و یا پیش گیری کرد.به گفته کارشناسان یک تغییر ساده روزانه خطر بیماری قلبی را ۹۲ درصد کاهش می دهد.
مهمترین گام سلامت قلب
به خواندن برچسب اطلاعات تغذیهای روی بستهبندی مواد غذایی عادت کنید. هرگز نباید اجازه دهید کالری دریافتی از چربیها، بیشتر از 30 درصد مقدار کالری دریافتی روزانهتان را تشکیل دهد. هنگام خواندن ترکیب مواد غذایی به کلمه «هیدروژنه» دقت کنید. روغنهای هیدروژنه همان روغن اشباع شده یا جامد هستند که باید مصرف آنها را به حداقل برسانید.
زیتون را دریابید
تا جایی که امکان دارد، در تهیه غذا از روغن زیتون استفاده کنید. روغن زیتون کلسترول بد خون را پایین میآورد و به افزایش کلسترول خوب خون کمک میکند. روغن زیتون سرشار از آنتیاکسیدان است و به این ترتیب میتواند به حفظ رگهای خونی، پیشگیری از سرطان و بیماریهای مزمنی چون آلزایمر کمک کند. همچنین سرشار از چربیهای اشباع نشده است که بهترین جایگزین برای روغنهای اشباع شده (مانند کره) میباشد. میتوانید در سالاد یا پختن سبزیجات از آن استفاده کنید.
تخت بخوابید
ضرر کم خوابی برای بدن به اندازه استرس است. کم خوابی سبب اختلال در هورمون های کورتیزول و آدرنالین می شود و احتمال بیماری های قلبی را افزایش می دهد. هشت ساعت خواب برای بزرگسالان توصیه شده است. نتایج یک پژوهش که در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده، نشان میدهد افزودن هر یک ساعت به خواب شبانه در میانسالان، میتواند خطر رسوب کلسیم در دیواره سرخرگها را که یکی از علل بیماری قلبی است، تا 33 درصد کاهش دهد. محرومیت از خواب، باعث میشود تا بدن هورمونهای استرس بیشتری تولید کند.
همیشه در جیب هایتان گردو داشته باشید
یک مشت کوچک مغز گردو در روز سبب پایین آمدن کلسترول خون و کاهش تورم رگهای خونی میشود. گردو شامل امگا3، چربیهای اشباع نشده و فیبر است. فواید آن هنگامی به چشم میآید که جایگزین چربیهای بد نظیر چیپس و کیک شود. میتوانید در سالاد نیز از گردو استفاده کنید.
ماهی خوران راه بیاندازید
چربیهای اشباع شده گوشت قرمز باعث گرفتگی سرخرگها میشوند اما ماهیهایی مثل ماهی «آزاد» و ماهی «کولی»، سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که به سلامت قلب کمک میکنند. مصرف یک وعده ماهی سرشار از امگا 3 در هفته میتواند خطر مرگ ناشی از حمله قلبی را 52 درصد کاهش دهد. ماهی سالمون هم سرشار از امگا3 است. امگا3 خطر بینظمی ضربان قلب و افت فشار خون را کاهش میدهد. ماهی سالمون همچنین دارای مقادیر پایین تری گلسیرید است. بهتر است هفتهای دو وعده از این غذا استفاده شود.
برچسب خوانی کنید
برچسب های غذا را برای وجود چربی های ناسالم کنترل کنید. بزرگسالانی که به برچسب ها دقت می کنند نسبت به بقیه افراد ۲ برابر کاهش کالری دارند، نگذارید چربی بیش از ۳۰ درصد کالری شما را تشکیل دهد. مهم تر از آن، چربی مصرفی خود را از چربی های اشباع نشده مانند روغن زیتون، میوه مغزدار ، آواکادو و… انتخاب کنید.مصرف چربی های اشباع شده را محدود کنید و تا حد ممکن از چربی های ترانس که در شیرینی ها و غذاهای فرآوری شده یافت می شود، دوری کنید. چربی های ترانس و اشباع شده کلسترول مضر را که باعث انسداد رگ ها می شود افزایش می دهد.
سلامت قلب با این نوشیدنی
چای سبز بخورید؛ این نوشیدنی مهم دارای آنتی اکسیدان های متعددی است که کلسترول را کاهش می دهد و فشار خون را پایین می آورد. برای تهیه مقدار لازم برای مصرف یک روز، در ۳ لیوان آب جوش، ۳ کیسه چای سبز فاقد کافئین را به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید. کیسه ها را بردارید و چای را بعد از سرد شدن در یخچال قرار دهید. پس از خنک شدن در طول روز مقداری از آن را بخورید.
منبع: الودکتر